Op naar Page (Utah)

Door Ton Doorman - A long time ago

Wakker worden in de kou met zelfs een bevroren waterleiding. Dit is niet leuk. Motor maar weer laten draaien. Douchen? No way, dus ouderwets wassen met een washandje bij de kraan.

Het was de bedoeling om naar Monument Valley te rijden maar omdat het wel heeeel vervelend begint te worden zo zonder kachel maar besloten om eerst naar Page te gaan en te kijken of ze het kachelprobleem kunnen verhelpen. Niet heel ver van onze oorspronkelijke route af, dus Monument Valley maar een dagje later bezoeken.

Onderweg nog gestopt om mooie vergezichten en kraters te fotograferen. Langs de kant van de weg net voorbij de afslag naar de North Rim van de Grand Canyon (deze was gesloten ivm sneeuwval en hierdoor slecht begaanbare wegen) geluncht.

In Page de camper-garage (SunWest RV) bezocht en daar ging een monteur even naar de kachel kijken. Met wat tik- en buigwerk liet hij weten dat één en ander weer in orde moest zijn. Oh ja, we waren niet de enige met dit probleem. Het kwam toch wel erg vaak voor!

Tussentijds nog een bezoek gebracht aan Horseshoe Bend en mooie plaatjes geschoten (Ton liggend op de rand van de berg om toch maar weer die ene foto te maken).

Aan de road waar de camper-garage lag stond ook het motel waar wij 3 jaar geleden hebben overnacht op onze USA-trip met Sanne en Jorrit. Ook de plaatselijke Walmart in ruil voor proviand met dollars verblijd.

Over de brug bij Lake Powell naar de camping. Deze tip kregen we van een stel Nederlanders die in Spanje woonden en ook een camper bij RoadBear hadden gehuurd en hiermee vijf weken aan het roadtrippen waren. Ze deden dit al voor het 4e jaar en het beviel nog steeds. Volgens de man kon je hier gratis overnachten. Nou dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Ook kregen we een tip voor een campground dicht bij het inleveradres in LA voor over 2 weken (altijd handig).

Op naar het State Park waar de campground zich bevond, te weten: Wahweap Campground & RV Park. Gratis? Ben je gek! Korting? No way! $ 44,00 en een receptioniste die waarschijnlijk tegen het eind van de werkdag aanhikte want erg vriendelijk was ze niet.

Oké, neerzetten, aansluiten en nog even genieten van het buiten zijn in het zonnetje en het uitzicht over Lake Powell. Maar behalve het mooie uitzicht stond er toch weer een windje en werd het alweer snel kouder. Dan meer eten maken en lekker in de camper eten. Donkere luchten maar gelukkig (nog) geen regen.

Lekker nog even met z’n vieren zitten keuvelen en dan ook maar even de blog bijwerken. Je moet ze in Nederland toch laten weten hoe het je vergaat aan de andere kant van de wereld.

Welterusten, tot morgen met nieuwe verhalen over Antelope Canyon en Monument Valley.

Oh ja: DE KACHEL DOET HET!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!