Monument Valley

Door Ton Doorman - A long time ago

De kachel is het blijven doen! Gelukkig is het inmiddels buiten ook een stukje aangenamer. Dit keer laat wakker: 08.15 uur. Rustig ontbijten en in het zonnetje, maar wel uit de wind, heerlijk koffie gedronken. Na overleg besloten niet naar Antelope Canyon te gaan maar direct richting Monument Valley.

Inpakken en gaan. Net van de caming af kwam ons de Highway Patrol tegemoet: "Aan de kant aub, er komt een groot boottransport aan". Klopt, echt groot dus. Gestopt bij de Glen Canyon Dam, de bouw hiervan is in 1956 begonnen met zeker 20 doden werknemers. Als je bekijkt hoe ze dit hebben gebouwd en waar dan snap je dit enigszins.

Weer even langs SunWest want van de camper van Hans en Judith bleef het warmwater-relais "hangen" (?).

Waterdrukregelaar twv $14,95 aangeschaft. Door de druk die er op de kranen op de campground staat gaat de kraan in de camper lekken en komt het water in de kachel, die het bij Hans dus ook niet meer deed. Wij ook maar gelijk één aangeschaft: "beter mee verlegen dan om verlegen" moet je maar denken.

Tijd voor wat anders. Lang genoeg in de staat Arizona geweest en nu op naar Monument Valley in Utah.

Voor ons bekend gebied. Hier ook in 2013 geweest met Sanne en Jorrit. De weg inmiddels opnieuw geasfalteerd en een enkel nieuw bord. Een oud bord inmiddels volgeplakt met stickers (ook de Navajo's kennen een vorm van graffiti).

Doorgereden en mooie foto's gemaakt en getwijfeld om verder te rijden naar Mexican Hat. Maar niet gedaan, omgedraaid en even afgeslagen om het Visitor Center en bijbehorend park van Monument Valley te bezoeken (in beheer van de Navajo Indianen en ook zij moeten de kost verdienen'. Entree $20,00 dus laat maar zitten.

Dan maar een campground opzoeken; Goulding´s Monument Valley Camp Park.

Ja, de Navajo´s gaan met hun tijd mee, $55,18 voor één nacht, maar wel met uitzicht op Monument Valley (dat dan weer wel).

Ook aan de inwendige mens werd weer gedacht en na een heerlijke maaltijd moesten Ton en Hans nog even (3) foto´s maken van de ondergaande zon en na ongeveer twee uur kwamen ze maar weer richting camper om af te wassen. Zo slim die gasten, want dat hadden Judith en ik natuurlijk al gedaan.

De avondrituelen. Koffie drinken, dag doornemen en dan maar even doornemen wat we de volgende dag zullen ondernemen. Het wordt richting Bryce Canyon met misschien wel een tussenstop in Kanab (Little Hollywood).

Sweet dreams.

Reacties

Yvonne A long time ago

Hoi Ton en Edith

Genoten van jullie verhalen.
Goede vakantie nog met nog veel mooie verhalen. Gr Yvonne

Ria&Wim A long time ago

Mooie reportage!! ( overigens..........de heren krijgen toch nog wel een herkansing m.b.t de afwas?? ) Groeten, R&W

Wim A long time ago

Ik ben zo benieuwd, donderdag over een week gaan wij ook naar de US. Jullie nog veel plezier samen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!