Zion en Springdale

Door Ton Doorman - A long time ago

Afscheid nemen van Cherokee Springs dat, zo vertelde de toekomstige eigenaar (als alles meezit dan) Wilderness Ranch zal gaan heten. E-mail adres achtergelaten zodat hij ons op de hoogte kan brengen van de eventuele, voor hem, gunstige ontwikkelingen.

Gestopt in Glendale om oude auto's te bekijken  (ja ze staan er, na 3 jaar, nog steeds). Adresje gevonden waar ze kentekenplaten verkochte voor $5 maar natuurlijk gesloten. Dan maar even tanken en op naar Zion. Bij de ingang van het park de parkenpas getoond en van de ranger kregen we te horen dat alle RV's $15 moesten betalen voor het passeren van 2 tunnels. Bij de eerste konden we gelijk doorrijden maar bij de 2e tunnel moesten we wachten "op de orders" van de ranger.

Indrukwekkend park en dat vonden de RV'ers ook want alle campgrounds vol dus maar buiten het park kijken: RV Campground & Resort Zion Canyon. Even geïnformeerd naar de prijs. Niet goedkoop dus overleg met als uitkomst: doe maar. Een plek naast elkaar? Ja, natuurlijk. Blijken we rug-aan-rug te staan. Nou ja, eerst maar even een wasje draaien (er ligt weer een flinke stapel) en boodschappen doen. Springdale voelt vertrouwd. Pioneer Lodge (wat een supermotelkamer hadden we daar in 2013), Amigo's (heerlijk gegeten 3 jaar terug) en de supermarkt (ivm de prijzen alleen het hoognodige inslaan). Mannen op een terrasje aan de koffie (de beste tot nu toe in the States) en vrouwen op zoek naar een liquer-store. Judith heeft er uiteindelijk 1 gevonden en een fles wijn gescoord. Terug naar de campground en nast ons, met de deur naar onze deur toe, een andere camper. Willen we nog een dag langer blijven staan? Ja, dan zeker een ander plekje (moeten wel $55 betalen). Mannen naar de receptie. Details zullen we jullie verder besparen maar we zijn uiteindelijk toch verkast, hebben gegeten en een kampvuurtje gemaakt en ons bedje opgezocht.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!