Joshua Tree National Park

Door Ton Doorman - A long time ago

Rustig wakker worden. Afgelopen nacht is er flink veel regen gevallen.

Contact met het thuisfront via WhatsApp met positieve berichten van dochterlief. Kans op een baan? Maandag weet zij misschien meer. Ze heeft in ieder geval een 2e gesprek om 13.15 uur. Nu op naar Joshua Tree National Park.

Visitor Center bezocht en het tekort aan water levert hier dus al jaren grote problemen op. Dit is ook één van de belangrijkste redenen dat de omliggende dorpen soms compleet verlaten zijn.

En toen begon het te regenen. Eerst zachtjes, maar uiteindelijk steeds harder. Wij minder blij, maar de natuur en de bewoners van dit gebied zullen superblij zijn. California the Sunshine State, maar nu even niet.

Het blijft somber weer met regen maar Ton heeft uiteindelijk genoeg mooie plaatjes kunnen “schieten”.

Onvoorstelbaar waar de stenenmassa weer vandaan komt. De hunebedden in Drenthe zijn hierbij vergeleken kiezelsteentjes. Joshua Tree National Park is deze reis, USA-trip 2016, het laatste National Park wat we bezocht hebben.

Nu door richting Palm Springs en wat komen we tegen? Windmolens, windmolens en nog eens windmolens. Hierbij stellen de aantallen windmolens in de Flevopolder niets voor.

Palm Springs en Palm Desert: hier wonen the rich and the famous, helaas hebben we er geen één in het wild kunnen spotten. Wel veel straatjes met winkels maar deze bleken veelal gesloten te zijn. Niet het juiste seizoen of gebrek aan klandizie (crisis)? No idea…

Het is waarneembaar dat we nog maar a couple of days hebben, want…voor het eerst tijdens deze trip gaan we wat boodschapjes doen bij………………de ALDI. En dan volgt een zoektocht naar een campground. Voordat we deze gevonden hebben eerst een prachtige weg hoog door de bergen met ineens oponthoud? Waarom? Veel brandweerwagens, highway-patrol, etc. en een hele diepe afgrond. Het beste er maar van hopen wat als je daar naar beneden “dondert”…….

Het wordt schemerig en we kunnen bijna de wolken aanraken. Het is nog een aardig eindje en weer laat vriendje Garmin ons in de steek (RoadBear…zorg voor een goed navigatie-systeem). Het is donker en laag hangende wolken maken het zicht beperkt. Geen campground maar wel vreet-tenten, casino’s en noem maar op.

Uiteindelijk vinden we een campground voorbij het voor alle Nederlanders bekende plaatsje Aquanga, Cleveland (Dripping Springs Campground (nat.Forest) ).

Het is al donker en we zien dat er weinig kampeerders staan. Zonder electra en water zijn we aangewezen op accu en generator maar dat is geen probleem voor echte “die-hards”. Eten, slapen en morgen richting Solana Beach waar de band Venice een Pine Mountain Logs optreden heeft en we proberen hierbij aanwezig te zijn. Morgen meer lezers!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!