San Elijo State Beach

Door Ton Doorman - A long time ago

Wat een rust op deze camping. Alleen de generator even aan om koffie te zetten en dat was danook het enige wat je kon horen. Een campground voor maar $15 per nacht!

Richting San Diego. Deze stad dit keer niet bezoeken maar in de buurt van Enchinitas onze camper parkeren voor de nacht. Eerst een stukje Highway maar dan er snel af en de route vervolgen via de Historical Highway 101. Mooie plaatsen langs de Pacific Ocean en duidelijk waarneembare Mexicaanse invloeden. Prachtige huizen, veel bloemen maar helaas weinig zon. Dan zelf maar gezellig zijn en doen.

Uitgekomen bij een campground bij San Elijo State Beach. Plekje uitgezocht bij uitzicht op de Pacific Ocean. Mochten/konden pas van 2.00 pm inchecken dus eerst maar even naar Solana Beach om de Belly Up Tavern op te zoeken. Zouden er nog kaartjes zijn voor de show van de Pine Mountain Logs (alias Venice)? Yes, dus 2 in de pocket en terug naar de campground om alles te installeren. Wat dacht je wat? Plekje ingepikt door Amerikanen (ja, een brutaal mens...). Maar in toegestemd om ernaast te gaan staan maar blijft een vreemde toestand.

Over het strand gewandeld en Ton besloot om ook nog even 12 km te gaan hard lopen (over de beach nog wel!). Opfrissen, eten en met de bus richting Belly Up Tavern. Ongeveer 45 minuten(!) op de bus staan wachten maar voor $0.75 p.p. per rit mag je niet klagen, toch? Laatste bus terug gaat om 10.00 pm dus dat gaat een taxi worden.

Leuke tent, redelijk rustig nog maar dat ging snel veranderen. 20 Minuten later dan gepland dan toch eindelijk de Pine Mountain Logs, zonder Pat (te oud?) maar met Chris Horvath. De Amerikanen gaat helemaal los tijdens het optreden en omdat we in het midden van de zaal stonden en ik met mijn 1.64 mtr niet echt groot ben weinig kunnen zien. In de pauze maar naar voren lopen en uiteindelijk vooraan gestaan. Dan beleef je het toch anders. Keigaaf opreden en wat een energie. Na afloop nog even met Kipp gesproken en laten weten dat ik over 14 dagen twee optredens van Venice in Nederland zal bijwonen samen met buuf Wilma, Saskia en Anita. Nu al weer zin in!

Na het optreden sloot Belly Up Tavern ook binnen 10 minuten en konden we buiten gelijk in een taxi stappen die ons inclusief fooi voor $15 naar de campground bracht.Rond half twee naar bed en morgen op richting Los Angeles (waar we uiteindelijk de camper moeten ïnleveren).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!