Santa Monica en Venice Beach

Door Ton Doorman - A long time ago

Inpakken en wegwezen. Bij het verlaten van de campground even water bijvullen en afvalwater en andere zaken lozen. Toch nog een klein uurtje bezig maar we zullen jullie de details maar besparen.

Na 20 minuutjes gereden te hebben komen we dan bij onze laatste campground van deze reis aan. We konden pas vanaf 1.00 pm inchecken maar intussen alle papierwerk ingevuld en betaald (iets duurder dan de vorige, maar wel water en electra). De campground afgereden en even een blik op ons plekje geworpen, uitzicht op de Pacific Ocean en volgens ons een topplek. Bovenaan de weg net voorbij de camping even een broodje gegeten en van het zonnetje genieten. 1.00 pm dus op naar ons plekje en installeren. Komen we bij V8 en was het naast de plek die wij dachten dat we zouden hebben. Aan de andere kant stond al iemand dus wij vonden toch dat wij een mooier plekje hadden verdiend en op naar voren om te vragen of dit mogelijk was. Discussie, wat die plek was voor een grote RV (35 ft) en onze RV was 23-25ft. Uiteindelijk heeft Ton het voor elkaar gekregen om een echte mooie plek te regelen (you're pushing me). Nou dan maar pushen hoor.

Opfrissen en met de Metro-bus (lijn 534) naar Santa Monica. Lopen we de camping af en wie komen we tegen? Han en zijn vrouw uit Donkerbroek (die we dus de eerste dagen ook tegenkwamen o.a. in de Walmart en op de campground).

Hardlopen anders misten we de bus. Slenteren door 3thStreet en de over de pier in Santa Monica en gewandeld naar Venice Beach (een kleine 25 minuten). Hier kijk je je ogen uit. Zwervers, junks, straatartiesten, malloten, alles bij elkaar! Look at the pictures.

Even een hapje gegeten onder begeleiding van een prachtig (?) piano-concert. Besloten niet lopend terug te gaan maar de BigBlue Bus naar Santa Monica te nemen. Lang gewacht maar uiteindelijk toch in de bus gestapt. In Santa Monica lijn 534 naar Malibu zoeken want die bus moesten we toch echt hebben. Na 8.30 pm gaat er namelijk geen bus meer naar Malibu en lopen is een heel eind en aangezien we in LA zijn is een taxi ook erg prijzig. Het werd al snel een stuk kouder en zeker als je meer dan 45 minuten staat te wachten.

Ik kan jullie vertellen dan we uiteindelijk de laatste bus hebben gehaald (anders had ik niet kunnen bloggen) en dat we lekker aan het bijkomen zijn met een wijntje.

Morgen nog even wat souveniertjes inslaan, opruimen en schoonmaken en dan is deze fantastisch reis bijna ten einde (verdrietig).

Reacties

Karel A long time ago

Heb met veel plezier jullie reisverslag gelezen.
Je zou er eigenlijk een boek van moeten maken.
Met veel plezier gelezen en ga dit nog eens met Marianne doornemen ivm onze trip van volgend jaar.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!