Het einde komt in zicht

Door Ton Doorman - A long time ago

Beetje moeilijk geslapen aangezien de camper op een nogal "lastig" plekje met een prachtig uitzicht op de Pacific Ocean stond. Achterwaarts ingeparkeerd en net niet/net wel met de achterkant over de klif heen. Het idee dat je naar beneden kunt storten heeft mij de hele nacht niet losgelaten!

Op tijd op staan om te ontbijten, douchen (dit keer niet in de camper maar in de superluxe douche van de campground) en alles uitgezocht voor de was. Geld gewisseld en in no time was de was gedaan. Wat dingen in de droger en de rest buiten gedroogd. Dat scheelt thuis weer een stapeltje was draaien!

Klop, klop, daar komt Han nog even buurten. Die heeft toch ook wel het één en ander meegemaakt tijdens zijn trip. Wat een prachtige verhalen kan onze Friese vriend vertellen. Morgen maar even een foto-tje maken van dit stel want het zijn echte levensgenieters.

Flink doorlopen om de bus naar Santa Monica te halen en daar over te stappen naar Venice Beach om nog een aardigheidje voor kids en aanhang te scoren. Ton nog even lekker genoten van een broodje Gyros en de laatste drie kentekenplaten gescoord. Dan maar weer richting bushalte om te kijken of de bus naar Santa Monica ons niet in de steek zou laten.Gelukkig niet. Daar aangekomen zien we net de bus richting Malibu onze neus voorbij rijden, Als het goed is komt de volgende over een half uur (maar na gisterenavond zijn we daar niet meer zo zeker van en een schema van bustijden is bij geen enkele halte te vinden). Dan maar even het warenhuis Nordstrom binnenlopen. Gelijk er maar weer uit want een paar simpele schoentjes voor $329 is net iets teveel.

Tegenover het warenhuis een bushalte waar vandaan lijn 534 naar Malibu vertrekt. Er kwamen ik weet niet hoeveel bussen langsrijden maar lijn 534 was in geen velden of wegen te bekennen. Een wachtende Amerikaan vroeg ons of wij ook naar Malibu moesten en hij zei dat de bus ieder moment zou moeten komen (er eigenlijk had moeten zijn). Nou niet dus. Intussen stopte er een "sjeik"met zijn fiets die volgehangen was met zijn hele hebben en houden. Toen lijn 534 dan eindelijk arriveerde, let op: deze lijn heet ook nog Rapid Bus, stapte ook de sjeik in. Fiets voorop de bus vastgemaakt en een plekje zoeken. Hij besloot pal naast de Amerikaan te gaan zitten die ons had gevraagd of wij ook naar Malibu gingen en deze besloot om toch maar een ander plekje, achterin dus bus, te gaan zoeken. Hij vertelde ons dat hij toch wel steeds gekker werd (doelend op de sjeik met zijn boedel).

Tijdens de rit, de chauffeuse had de vaart er goed in want ze had natuurlijk tijd in te halen, viel er uit de tas van de sjeik een leeg flesje wat door de bus heen rolde. Een andere passagier vroeg aan hem of het flesje van hem was. "Neen"". Ook een andere passagier liet weten dat het niet van hem was en de man bleef met het flesje in de hand zitten. De sjeik stak zijn hand uit en zei geef het maar aan mij. Toen kwamen wij natuurlijk niet meer bij van het lachen (incij uitstapte wenste hij ons lachend nog een pretiig verblijf. Ja, je maakt wat mee in Amerika en dat de kloof tussen arm en rijk groot is mag duidelijk zijn. Wanneer Trump president zal worden van dit land gaat dit alleen nog maar groter worden is mijn idee. Voorbeeld: vanmorgen kwam er een fabrieksnieuw afgeleverde camper de campground oprijden. Man alleen, daarachter een witte Lexus (sportmodel) met daarin zijn vrouw en zo'n keffende poedel. Mevrouw had als kentekenplaat achterop een afbeelding van een roze hartje gevolgd door 2trump (geld kiest geld).

teruggekomen uit Malibu eten gekookt (Ton was er niet helemaal blij mee) maar ons bint zunig (de restje moeten op voordat we naar huis gaan), afgewassen, koffie gedronken en eventjes schoonmaken en de laatste spullen bij elkaar zoeken en inpakken. Morgen de dag die je wist dat zou komen (maar dit helemaal niet wil)!!!!

 

 

Reacties

Johanna doorman A long time ago

Oo wat heb ik genoten van jullie verhalen en avondturen de foto's 📷geweldig👍Het was alsof ik een boek zat te lezen 📕 En nu helaas is het boek uit🤓 Heb ook un beetje van jullie reis kunnen genieten 🤗

Ria en Wim. A long time ago

Bedankt voor jullie verslag en foto's. Nog een paar "prettige uren". Goede vlucht en tot horens.
Groeten, R&W.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!