Van hotel naar het vliegveld

Door Ton Doorman - A long time ago

Han en Barbara hebben we helaas niet gezien bij het eten. 

Slechte nacht, met name eentje voor Ton. Ramen in een motel in the USA kunnen niet open en dan is het al gauw warm. De airco is helaas geen stille airco en hierdoor heeft Ton weinig tot helemaal niet geslapen. Douchen, even koffie zetten dan richting de lobby om te wachten op de shuttle-bus die ons rond 5.25 am zou oppikken. Als jullie de blog goed gelezen hebben had je, en wij dus ook, kunnen weten dat de bussen in Amerika niet echt op tijd rijden, dus deze ook niet. Even buiten op het bankje gezeten en ons verbaasd over de vele Amerikanen die allemaal even de dritve-thru van de tegevenover ons motel liggende McDonald's te bezoeken om daar een ontbijtje te scoren. Rond 5.48 am komt het shuttle-busje aangereden en worden we netjes naar LAX Airport terminal 7 gebracht. Buiten kunnen we inchecken en worden ons koffers gewogen. We mogen allebei 50lbs bagage meenemen en wat denk je? Ton zijn koffer is te zwaar: 55 lbs, mag wel hoor moet je even $200 bijbetalen. Nou mooi niet, dus maar even dingen bij Ton eruit halen en bij mij in de koffer stoppen. Resultaal: allebei 50lbs. Door de controle en kijken of we een ontbijtje kunnen scoren. Schiphol is hier niet goedkoop mee, maar LAX scoort ook punten hoor: $11,95 voor een simpele sandwich!

Dan kunnen we boarden. Op je ticket staat je stoelnummer en ook in welke group je bent ingedeeld hiervoor. Dit loopt van 1 t/m 5. Wij zitten in 3, Hans en Judith in 4 en Han en Barbara in 5. Verbazend dat er een half uur voor het boarden alle hele rijen staan hiervoor. En wat hebben de passagiers toch vreselijk veel en grote handbagage. Hier zouden ze ook eens iets aan moeten doen.

Op tijd vertrekken voor het tussenstation Washington DC Dulles Int. Airport. Goede vlucht en mooi plekje bij het raam. Niets te eten aan boord maar toch hopenlijk wel op de volgende vlucht.

In Washington zelfde procedure van boarden. Voor die tijd toch maar even koffie bij de Starbucks en Ton een broofje Hamburger and I een 1/4 Hotdog.

Boarden: kleiner en ouder vliegtuig en weer een plekje bij het raam. Kregen gelukkig een warme maaltijd en vlak voor aankomst in Amsterdam zou er nog licht ontbijt geserveerd worden. Ja en dan proberen te slapen om de volgende dag (nederlandse tijd weer) in Amsterdam goed wakker te zijn.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!