We zijn op weg

Door Jan en Nel - 06-05-2016 00:33

2 mei 2016

Onze vlucht naar Toronto zou om 9.45 vertrekken. Normaal gesproken zijn we nooit eerder dan 2 uur voor vertrek op Schiphol maar door de strengere veiligheidcontroles en de te verwachten drukte in de meivakantie besloten we het advies van het reisbureau op te volgen en een marge van 3 uur te nemen. Om half zeven stond buurman Bert klaar om ons weg te brengen en vlotjes reden we naar Schiphol.  Alle verhalen over tijdrovende procedures bleken voor ons niet op te gaan zodat we om kwart over 7 alles achter de rug hadden en in de vertrekhal aan de koffie zaten.

We hadden een voorspoedige vlucht en om 12 uur lokale tijd (18.00 Nederlandse tijd ) stonden we in Toronto aan de grond. Ook hier gingen we vlot door alle controles. Hotel gebeld en binnen een kwartier stond de Shuttle-bus voor onze neus om ons naar het hotel te vervoeren.

Wel wat gaar van de reis en het vroege opstaan besloten we de middag in de buurt van het hotel te blijven en vroeg te gaan slapen.

3 mei 2016

Door het tijdsverschil waren we al vroeg wakker zodat we er een lange dag in Toronto van konden maken. Ons hotel lag vlak bij het vliegveld waardoor het nog een behoorlijke reis was naar het centrum van de stad. Een taxirit zou rond de 60 CAD (Canadese Dollar) kosten. Daarom besloten we het openbaar vervoer maar eens uit te proberen. Op internet had ik de route al bekeken: eerst met de bus en daarna nog 2 keer met de Subway (metro). Dat ging prima al waren we in totaal wel een uur onderweg. Voor de bus moesten we 2 CAD betalen (65-plus tarief), niet veel voor een rit van bijna 30 minuten. Met het zelfde kaartje bleken we ook met de metro te mogen reizen. Waar ter wereld is het openbaar vervoer zo goedkoop?

In Toronto hebben we de stad bekeken vanuit de hop-on hop-off bus. Ook een rit van ruim twee en een half uur waarmee je toch in korte tijd een aardige indruk van de stad krijgt. Daarna besloten we een kijkje op de CN-tower te nemen. Dit is het hoogste gebouw van Canada en een toeristische attractie van de eerste orde. Eerst door de veiligheidscontrole waar de knieprotheses van Nel er voor zorgden dat het alarm afging. De oorzaak was gelukkig onmiddellijk duidelijk.

Omdat het inmiddels al lunchtijd was besloten we onszelf maar te trakteren op een luxe lunch in het ronddraaiende restaurant boven in de toren. Wat een geweldig uitzicht hadden we daar. En bovendien nog uitstekend gegeten ook. Daarna nog wat door de stad gelopen en weer met metro en bus voor het geweldige bedrag van € 1,40 terug naar het hotel.

4 mei 2016

 

De grote dag is aangebroken. We gaan de camper ophalen. Om 12 uur worden we van ons hotel opgehaald en naar het verhuurstation van Canadream gebracht. Nadat alle contractuele zaken zijn geregeld wordt een uitleg van de Camper gegeven. We krijgen een splinternieuwe camper. Gelukkig niet de allergrootste want deze is al erg groot. Ongeveer 7,60 meter lang en 2,40 meter breed, totale hoogte 3,60 meter. Als hij op de camping staat kan het woongedeelte in de breedte uitgeschoven worden zodat hij dan nog een meter breder wordt. Binnen ontstaat dan tussen keuken en eethoek een kleine dansvloer. Hij is compleet uitgerust met badkamer en douchecabine en in de keuken zit een 3-pits gasstel, een oven en aparte magnetron. Ook is er televisie aan boord. Over al deze zaken kregen we uitgebreid uitleg en ook hoe de kachel en airco werken en hoe we de verswatertank moeten vullen en de vuilwatertanks weer moeten legen. En nog veel meer. Na 2 uur konden we eindelijk op weg. De eerste rit ging naar Niagara, zo’n 130 kilometer. Onderweg was het redelijk druk. Wel even wennen om in zo’n slagschip te rijden. Een typisch Amerikaans vaag stuurgedrag en behoorlijk windgevoelig.

Achter in de wagen hoorden we allerlei rammelende geluiden dus we besloten op de eerstvolgende tussenstop daar wat aan te doen. Maar na een half uurtje werd het steeds erger en plotseling hoorden we ook nog een aanhoudend hoog  gepiep. Dat bleek de rookmelder te zijn. Dus toch maar even gestopt om te kijken wat er aan de hand was. Het bleek dat bij de demonstratie de kachel die op gas werkt aan was blijven staan en door de nieuwigheid was er kennelijk wat rook ontstaan. Kachel uitgezet en de reis kon weer verder. We wisten nu ook meteen waarom het in de auto zo warm werd.

Bij een tussenstop bij de Walmart meteen even getankt. De tank van de auto was een kwart vol toen we hem meekregen. Zoals gebruikelijk was dit aan de optimistische kant. Bij het tanken bleef de meter maar doorlopen. 100, 120, 130, 140 liter, er kwam geen einde aan. Uiteindelijk bleek bij 183 liter de tank vol te zijn. Gelukkig is de benzineprijs in Canada iets lager dan in Nederland (ca. € 0,70/ltr), maar het blijft toch even schrikken.

Op de camping aangekomen hebben eerst de koffers maar eens uitgepakt en al onze spullen een plaatsje gegeven.

5 mei 2016

 

Vandaag de Niagara watervallen  bezocht. Een ritje van 10 km. De watervallen zijn indrukwekkend. Met een boot zijn we tot vlak onder de watervallen gevaren. Iedereen aan boord kreeg een rode poncho en dat was niet voor niets. Door het stuifwater en de redelijk harde wind werden we behoorlijk nat. Helaas liet het zonnetje ons in de steek waardoor het er wat somber uitzag. Verder heeft het geheel een behoorlijk Volendam/Marken gehalte. De toeristen krijgen alle gelegenheid om snel van hun geld af te komen en het stadje lijkt wel een pretpark vol met hotels en uitgaansgelegenheden.

Morgen gaan we de grens met de VS oversteken. We zijn benieuwd hoe dat gaat verlopen. Jullie horen het.

Reacties

Jansje bakker 06-05-2016 06:56 {{button-38018}}

Heel veel plezier ik reis door jullie blog een beetje met jullie mee

Marian de Boer 06-05-2016 09:14 {{button-38022}}

Hallo, snel geholpen bij Canadream!..en dat gerammel, heel herkenbaar. Succes met oversteken naar de VS

Loeki 06-05-2016 09:59 {{button-38027}}

Heel leuk om jullie avonturen op deze manier mee te beleven. Veel plezier!

mieke van beek 06-05-2016 10:08 {{button-38028}}

Ziet er allemaal goed uit en jullie ook! Graag een paar interieur foto's van de camper. Enjoy, x mieke

Dolly 06-05-2016 12:31 {{button-38035}}

Wauw wat een stoere bak ! Dit is werkelijk geweldig om jullie verslag te kunnen volgen. Kan niet wachten tot morgen 😬🌹

Emilie 06-05-2016 13:29 {{button-38036}}

Geweldige camper, ben net als Mieke benieuwd naar de binnenkant. Veel plezier, ik kijk al weer uit naar het volgende bericht! Liefs!

Jantien 06-05-2016 14:03 {{button-38037}}

Nu al twee "mayor attractions" achter de kiezen. Dat belooft wat! Leuk huisje op wielen enleuke foto's en mooie website. Bon voyage!

Take 06-05-2016 14:03 {{button-38038}}

Ga je de caravan nu ruilen voor zo'n camper? Ziet er wel te gek uit. Heerlijk idee om nog een hele maand voor de boeg te hebben! Onze boot is nog in reparatie, men gaat zeker 6 weken over de planning heen. Regent excuses en de boot staat nu al weken in dure verwarmde loods maar schilder is ziek. Het kost ons niets, risico van de werf. Dus ook wij vermaken ons uitstekend ;-)) met so'n boot op het droge en kunnen hopelijk eind mei gaan varen.
Dan hebben jullie er al weer heel wat avonturen opzitten en alweer bijna thuis (snik). Groet, Take

Roel 06-05-2016 15:26 {{button-38039}}

Om jaloers op te worden wat een avontuur
Het gaat natuurlijk allemaal op rolletjes met zo'n Capitano veel plezier ik kijk uit naar de volgende belevenissen by by

Peter en marijke 07-05-2016 11:20 {{button-38062}}

Wat een stoere camper!En jullie hebben in korte tijd al veel te vertellen, dat belooft wat voor de volgende verslagen!Veel plezier.😍

Paul Kuiper 07-05-2016 13:50 {{button-38066}}

Ga zo door Jan en Nel. Very entertaining!

Groeten van Joke, Ed en Paul

Nel en Piet 09-05-2016 10:20 {{button-38113}}

Wat een slagschip die camper. is het al een beginnend toeristen seizoen of zijn jullie een beetje eenzaam op de campings. in the Maiden of theMist kun je inderdaad goed nat worden maar het het is wel een belevenis onder die watermassa's door te varen.
spannend om jullie belevenissen te mogen volgen.
met hartelijke groeten Nel en Piet

Leo en Ria 09-05-2016 21:50 {{button-38149}}

Hallo Jan en Nel reactie uit Brielle Camper ziet er fantastisch uit jullie verhalen zijn onderhoudend en wij genieten met volle teugen van jullie belevenissen veel plezier en ben benieuwd naar de ervaringen in de States. Canada is dagelijks op de Nederlandse TV ivm de bosbranden in Alberta jullie blijven daar toch zuid van?
Lieve groetjes Leo en Ria
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan