Icefield Parkway

Door Jan en Nel - 20-05-2016 00:20

Maandag 16 mei 2016

Omdat er op de camping geen wifi is en het op de campings die we de komende dagen zullen aandoen wel niet veel beter zal zijn gaan we toch eerst maar weer koffie drinken bij de Starbucks om daar nog even het blog bij te kunnen werken en de laatste e-mails op te halen. Daarna op zoek naar een plaats waar we de gastank kunnen laten vullen. Die is nog niet helemaal leeg maar omdat we de komende dagen in de parken zijn waar de voorzieningen wat minder zullen zijn en het mogelijk kouder wordt willen we niet het risico lopen om met een lege tank te zitten. Dus toch eerst maar even teruggereden naar Canmore waar we na enig zoeken op het juiste adres belanden. Daarna op weg naar Lake Louise waar we vroeg in de middag aankomen. Als we ons melden bij de camping is het kantoortje op slot. Wel hangt er een briefje dat we maar een plaatsje moeten zoeken, het verschuldigde bedrag gaat in een enveloppe en wordt in de brievenbus gegooid. Op de plek die we hebben uitgezocht hingen we een briefje dat hij bezet is en we gaan naar Lake Louise. Het is een prachtig gelegen meer in de bergen met turquoise gekleurd water. Op de achtergrond weer de besneeuwde toppen van de Rockies. Aan het meer ligt een prachtig hotel, het Chateau Lake Louise waar we op het terras van een biertje en een borrelhap genieten. Het kost wat maar het smaakt ons uitstekend.

Lake Louise

 Dinsdag 17 mei 2016

Vandaag gaan we over de Icefields Parkway naar Jasper. Volgens de boekjes en mensen die het weten kunnen één van de mooiste bergroutes ter wereld. Eerst nog even de vuilwatertanks legen op de camping. Helaas neem ik bij deze manoeuvre een bocht iets te kort en raak ik een betonnen paaltje, stom stom. Schade aan de camper, dat gaat verzekeringswerk worden. Met duct tape zetten we een kunststof beschermkap bij het achterwiel weer vast en we kunnen de reis vervolgen.

Er is aan de beweringen over de Icefields Parkway geen woord gelogen. Het is een schitterende route waar we verschillende tussenstops maken. Een van de mooiste is die bij Peyto Lake, waar we na een wandeling met een behoorlijk stijgingspercentage een gletsjermeer met een intense kobaltblauwe kleur aanschouwen. De onwaarschijnlijk blauwe kleur wordt veroorzaakt door het steengruis dat door de gletsjer wordt meegevoerd naar het meer en dat daar dicht onder het oppervlak van het water blijft zweven. Die fijne deeltjes reflecteren het licht zodanig dat het water een blauwe kleur krijgt.

Op diverse andere plaatsen konden we genieten van geweldige uitzichten en bij Columbia Icefields is de mogelijkheid om met een speciale bus een Gletsjer op te rijden of over een glazen loopbrug te lopen en de diepte in te kijken. Nogal toeristisch en met een behoorlijk prijskaartje dus dat hebben we maar niet gedaan.

Om 5 uur waren we bij de camping in Jasper waar we op een mooie rustige plek tussen het groen staan. Wel wordt ons bij aankomst gemeld dat we moeten oppassen voor de vrouwtjes Elk, de Canadese Eland. Het is de periode dat de jongen worden geboren en het beest is er dan niet van gediend als mensen te dicht bij komen. We zijn gewaarschuwd. Rustig aan de borrel en gegeten en vanavond kijken we op de laptop naar de laatste delen van “The Bridge - seizoen 2”.

 

Woensdag 18 mei 2016

Toen we vanochtend vroeg uit het raam van onze Camper keken zagen we 2 vrouwtjes Elk vlak voor de camper staan grazen. Het was een heel vredig gezicht. Toch maar niet naar buiten gegaan en na een poosje verdwenen ze.

Helaas is het weer vandaag iets minder. Voor de ochtend wordt er nog redelijk weer verwacht maar voor vanmiddag  wordt er regen voorspeld. Daarom besluiten we eerst naar de “Jasper Tramway” te gaan, een kabelbaan die ons ruim 1000 meter hoger zal brengen naar een uitzichtpunt van waar we de wijde omgeving zullen kunnen zien. Bovendien is daar boven een mooie wandeling mogelijk. We zijn vroeg, want de eerste gondel vertrekt pas om 10 uur maar op de weg naar het vertrekpunt zien we plotseling een zwarte beer in de berm zitten. Onmiddellijk stoppen we maar het dier gaat achter een paar bosjes zitten zodat we hem helaas niet op de foto kunnen krijgen.

Als we in de gondel zitten ziet het er steeds somberder uit en als we uitstappen voelen we de eerste druppels. Het zicht is ook niet wat we verwacht hadden omdat de laaghangende bewolking een deel van het uitzicht wegneemt. Helaas, maar het is niet anders. Na een kop koffie gaan we weer naar beneden en rijden naar het Maligne Meer. Langs deze weg zou veel wild te zien moeten zijn. Ook hier hebben we geen geluk. Het meer ziet er prachtig uit maar de wandeling die we hier wilden maken moeten we door de regen ook inkorten.

Al met al onze eerste regendag dus we mogen uiteindelijk niet mopperen. In Jasper teruggekomen stoppen we bij de wasserette en laten onze wasgoed daar maar even wassen en drogen. Zo zie je, ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Morgen gaan we via de Yellowhead Pass naar het Wells Gray Park aan de westkant van de Rocky Mountains.

 

Donderdag 19 mei 2016

 

De voorspellingen kloppen, het heeft de hele nacht geregend en bij vertrek is het zwaar bewolkt. We rijden over de Yellowhead Pass en komen bij het punt vanwaar we verondersteld worden een mooi uitzicht te hebben op de hoogste piek van de Rocky Mountains, de Mount Robson. Helaas niets van te zien want de berg zat volledig in de wolken. Rustig doorgereden naar Clearwater bij de ingang van het Wells Gray park. Daar gaan we morgen een kijkje nemen. Verder een middagje om even wat op te ruimen en de was te doen, moet af en toe ook gebeuren. Vandaag zijn we weer een tijdzone opgeschoven, dus nu is het tijdsverschil met Nederland 9 uur.

 

Wordt vervolgd

Reacties

Agnes 20-05-2016 00:27 {{button-38554}}

Geweldig jullie reisverslag!! Wat een ervaring zeg!! Lieve Jan en Nel ,nog heel veel plezier!😂

Leo en Ria 20-05-2016 09:07 {{button-38560}}

Hello dear friends 😊 Wat een prachtige reis maken jullie toch. Ook petje af voor de voorbereidingen, want je moet het toch allemaal maar weten te vinden. Ik krijg steeds meer zin om jullie avontuur eens te kopieëren. Nu Leo nog om krijgen😉 Ik ben zelfs zo brutaal geweest om jullie verslag naar mijn oude moeder door te sturen. Ook zij geniet er erg van. Nog een prachtige veilige reis verder. Liefs Leo en Ria💋💋

Paul Kuiper 20-05-2016 10:02 {{button-38562}}

Lieve Jan en Nel, ik geniet ook zo van de verslagen en de schitterende foto's. Zo zie je maar, een goede voorbereiding is het halve werk. Wel wat ouderwets dat de meeste campings geen Wifi hebben. Ga zo door, maar doe voorzichtig! 👍

Jannie en Albert koster 20-05-2016 10:25 {{button-38564}}

Lieve avontuurlijke Jan en Nel, vanochtend weer genoten van de foto's en het reisverslag dit is zeker wel genieten geweldig.
Veel plezier in het prachtige Canada. 🐅🌲🐾🐾. Zo reizen we toch een beetje mee met jullie.

Teddy 20-05-2016 12:02 {{button-38568}}

Jan, geweldig zoals je het verwoord. Ik zit er helemaalin en ik kan me alles voorstellen. Het is een boek. Vinden jullie het allebei even leuk en is het niet te lang weg? Wij zitten nog steeds in Portugal geweldig weer. Wel iets anders maar hier genieten wij van. Allebei dikke kus en ik wacht op het vervolg. Pas goed op.😊😚

Jan(tien) 20-05-2016 12:13 {{button-38569}}

Het idee zeg over een glazen pad te lopen en in de diepte te kijken! Die kabelbaan vind ik al reuze dapper van jullie. Ongetwijfeld fantastisch reis die jullie maken, wij vinden het prachtig het allemaal op de begane grond mee te beleven. Blijf voorzichtig!

Jan(tien) 20-05-2016 12:18 {{button-38570}}

.. en wel jammer van de regen! Mooie foto's hebben jullie ook gemaakt.

ineke_bontenbal@yahoo.com 20-05-2016 16:40 {{button-38576}}

Mooie foto´s. Jammer van de beer en de regen. Maar je kan niet alles hebben. We genieten van jullie reisverslag .Nog veel plezier. Groetjes Ed en Ineke

Roel 21-05-2016 08:46 {{button-38606}}

Geweldig verslag Jan je moet een uitgever nemen
Wat een contrast wij zitten nu in het schitterend e Rome gisteren heerlijk gefietst .
Er komt geen eind aan alle bezienswaardigheden
En gaan vandaag lekker aan het zwembad in de zon genieten. Morgen weer een tochtje.
Tot later Roel & Mieke

Nel en Piet 22-05-2016 10:59 {{button-38627}}

Wat een afwisseling in jullie reis.Had je de route en de bezienswaardigheden thuis al in een reisschama gezet of laat je je adviseren door wie je tegenkomt.
Spannend al die grote dieren die op jullie pad komen.
Jullie zullen aan de laatste loodjes toe zijn denken we zo.
Wie verre reizen maakt kan veel verhalen,naast de geschreven tekst zijn we ook heel benieuwd om de mondelinge verhalen te horen plus uiteraard een show van de foto's die er gemaakt zijn.
Tot gauw
Nel en Piet

Nel en Piet 22-05-2016 10:59 {{button-38628}}

Wat een afwisseling in jullie reis.Had je de route en de bezienswaardigheden thuis al in een reisschama gezet of laat je je adviseren door wie je tegenkomt.
Spannend al die grote dieren die op jullie pad komen.
Jullie zullen aan de laatste loodjes toe zijn denken we zo.
Wie verre reizen maakt kan veel verhalen,naast de geschreven tekst zijn we ook heel benieuwd om de mondelinge verhalen te horen plus uiteraard een show van de foto's die er gemaakt zijn.
Tot gauw
Nel en Piet

Joke&ed 22-05-2016 12:19 {{button-38637}}

Wat jammer dat je die beer van 3 meter gemist heb voor de foto als je er weer een tegen komt blijf in de camper! Jullie maken wel wat mee daar heb je ook nog gefilmd! Tot schrijfs!

Joke&ed 22-05-2016 12:19 {{button-38638}}

Wat jammer dat je die beer van 3 meter gemist heb voor de foto als je er weer een tegen komt blijf in de camper! Jullie maken wel wat mee daar heb je ook nog gefilmd! Tot schrijfs!

Joke&ed 22-05-2016 12:19 {{button-38639}}

Wat jammer dat je die beer van 3 meter gemist heb voor de foto als je er weer een tegen komt blijf in de camper! Jullie maken wel wat mee daar heb je ook nog gefilmd! Tot schrijfs!

Joke&ed 22-05-2016 12:21 {{button-38640}}

Sorry 3 x scheepsrecht hij ging er eerst niet door!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan