Het einde nadert

Door Jan en Nel - 26-05-2016 17:49

Maandag 23 mei 2016

Campbell River is geen interessante plaats behalve als je veel van vissen houdt of als uitvalsbasis voor excursies. Net buiten het plaatsje is een mooie waterval waarover een hangbrug is aangelegd. Die hebben we gisteren al bezocht en daarom gaan we na het ontbijt en de koffie op weg naar Tofino. Dat ligt aan de westkust en om daar te komen moeten we eerste een stuk terug rijden en vervolgens door de bergen dwars over het eiland. Dat blijkt een pittige rit over een niet al te brede weg met veel bochten en steile hellingen tot 18%. Nel zit aan het stuur en het is best lastig om dat logge gevaarte in bedwang te houden maar het lukt haar prima. In Tofino vinden we een hele mooie camping vlak aan het water. Canadezen en Amerikanen houden van vuurtjes stoken op de camping. Soms mag dat niet maar hier wel. Iedere kampeerplaats heeft een grote ijzeren ring waarin gestookt mag worden en het hout wordt gratis beschikbaar gesteld. Onze buurman legt uit hoe wij het vuur het beste aan kunnen steken en als het niet mocht lukken is zijn advies om er gewoon maar wat diesel op te gooien, hij heeft genoeg. Dat is niet nodig want het lukt ook met wat kleine houtjes en papier, dus wij doen dapper mee, fikkie stoken, leuk.

 

Dinsdag 24 mei 2016

Omdat wij natuurlijk 9 uur achter lopen bij Nederland heb ik gisteravond al een aantal Whatsapp  berichten ontvangen met felicitaties voor mijn verjaardag. Ook vanochtend komen er via mail, facebook en het blog de nodige reacties binnen. Heel leuk om dit op deze manier mee te maken.

Op de camping wordt ‘s morgens gratis koffie geschonken (van Starbucks). Als we hiervan gebruik maken vragen we meteen bij de receptie waar we eventueel een walvisexcursie kunnen boeken. We krijgen 2 adressen door en telefonische informatie leert ons dat we kunnen kiezen tussen een open boot waarin we een wetsuit aan moeten en een dichte boot. We nemen de laatste. Deze vertrekt om 1 uur zodat we vooraf nog even door het gezellige plaatsje kunnen lopen. De boottocht is fantastisch. We zien verscheidene walvissen die vlak voor de kust hun voedsel verzamelen door naar de zandbodem te duiken en daar een hap te nemen en de kleine kreeftjes en garnaaltjes er uit te filteren. Van de walvis zie je alleen een fontein als ze uitademen en de rug want door het ondiepe water komt de staart bij het duiken meestal niet tevoorschijn. Verder zien we nog zeearenden, zeeleeuwen, zeehonden en een zeeotter. Na twee en een half uur komen we weer aan land. Samen met een Nederlands stel dat we op de boot ontmoetten eten we na afloop een heerlijke visschotel. Bij een viswinkel in de buurt kopen we voor de avondmaaltijd een grote schotel met stukken zalm die op wel 10 verschillende manieren gerookt zijn. We hebben ervan gesmuld bij ons kampvuurtje. Het was een verjaardag die ik niet snel zal vergeten.

Woensdag 25 mei 2016

We gaan op weg naar Victoria, de voorlaatste etappe van onze reis. Omdat we tijdens onze tocht door de VS een dag op ons schema zijn ingelopen hebben we  een dag extra voor Victoria. Daarom doen we het rustig aan en vertrekken op ons gemak. We treffen het opnieuw met het weer, de zon breekt door tijdens de rit door de bergen langs de weg die we al eerder in omgekeerde richting hebben gereden. Nu mag ik sturen.

Een stukje voor Victoria zoeken we camping. Een camping die ik had gevonden via een ander blog bleek erg afgelegen te liggen en midden in de bossen daarom lieten we TomTom zoeken naar een camping aan de kust. En die vonden we. Een prachtige plek met een weids uitzicht over het water. Als we morgenochtend vroeg genoeg wakker zijn en de gordijntjes open doen kunnen uit ons bed de zon over het water op zien komen.

Daarna het laatste stukje naar Victoria.

Reacties

Ineke 26-05-2016 18:41 {{button-38870}}

Wat een mooie natuur heeft Canada! We hebben mee kunnen genieten en wat mooi dat jullie ook nog walvissen hebben gezien! Nog een paar dagen genieten dan zit jullie mooie avontuur erop.! Groetjes Xx

Roel 26-05-2016 18:52 {{button-38871}}

Wacht een prachtig verslag van jullie avontuur wij vinden jullie stoer !!
Wij zijn weer op de basis na een enerverende week Rome mooi indrukwekkend maar te massaal.
Gaan ons voorbereiden op ons spaanse uitstapje tot later.
Roel & Mieke

Pieter 26-05-2016 20:21 {{button-38878}}

Dit lijkt me echt kicken, wat jullie doen. Een ervaring om straks bij de open haard nogmaals te beleven. Doen!!!!!!!

Teddy 27-05-2016 12:20 {{button-38911}}

Ik vind het wel spannend allemaal. Prachtige foto's. 😚Teddy

agnes 27-05-2016 21:07 {{button-38929}}

Wat overweldigend allemaal Jan en Nel!!!!
Jan wij zijn jou vergeten te feliciteren met je geboortedag, sorry......!
Geniet nog een tijdje en later horen we jullie smeuige verhalen,denk ik.
Nog een hele fijne tijd hoor.
Knuffel

Joke en Dirk 27-05-2016 21:59 {{button-38935}}

Heerlijk zo'n zalmmaaltijd op je verjaardag Jan!!
Wat een mooie reis, nog veel plezier!

Take Dammen 28-05-2016 17:24 {{button-38967}}

Wij zijn in wetsuits op zo'n rubberen open boot op walvisjacht geweest. Heel enerverend. Je beseft wel hoe kansloos je bent als die walvis een hekel aan jouw bootje krijgt.
Victoria vonden wij een prettige stad met een prachtige ligging aan de zee.
Hier in het werkkamp gaat alles naar wens. Dit weekend is het slopen gereed en de woning is daar behoorlijk van opgeknapt. Vanmorgen nog ontelbare nietjes uit de vloer genijptangd, kostte Michiel een blaar maar deze oudere generatiegenoot bleef natuurlijk ongeschonden ;-)).
Volgende week een paar dagen naar de boot om de laatste schoonmaakklussen af te ronden.Geniet nog met volle teugen van jullie laatste week en terugreis. en heel veel dank voor het boeiende verslag van jullie grote tocht.

Groet, Take en Emilie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan