Het slot

Door Jan en Nel - 31-05-2016 19:22

Donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2016

We rijden ’s morgens op ons gemak richting Victoria waar we een plek vinden op een camping aan de noordkant van de stad. Bij de receptie worden we van informatie voorzien hoe we met openbaar vervoer in de stad kunnen komen. Daar gaan we morgen gebruik van maken. De middag besteden we aan een bezoek aan de Butchart Garden, een enorme tuin die meer dan 100 jaar geleden is aangelegd door de familie Butchart in een verlaten kalksteen groeve. Er staan meer dan 700 soorten bloemen, heesters en bomen. Een wandeling door de 5 verschillende afdelingen kost zo’n 2 à 3 uur.

De volgende dag gaan we met de bus naar het centrum van Victoria, genoemd naar koningin Victoria en nu de hoofdstad van British Columbia. De stad heeft en leuk, Europees aandoend centrum met weinig hoogbouw. Het komende weekend wordt er een groot zeilevenement gehouden en de haven ligt vol met zeiljachten. Het ziet er geeloog uit en hoewel de temperatuur niet heel hoog is kunnen we aan de haven op een terras in de zon lunchen.

Zaterdag 28 mei 2016

Het heeft vannacht behoorlijk geregend en ook voor vandaag wordt er regen voorspeld. We willen de boot van 9 uur naar Vancouver halen en vertrekken daarom om 8 uur van de camping. Onderweg begint het al te regenen en het zal vandaag niet meer droog worden. Als we aan de vaste wal komen valt de regen met bakken uit de lucht en we rijden dwars door Vancouver naar de noordkant waar onze camping ligt. Onderweg gaan we via het Stanley Park dat de moeite van een bezoek waard moet zijn maar met de harde regen krijgen we zelfs geen kans om uit te stappenplan een foto te nemen. Dan maar door naar de camping waar we de rest van de dag gebruiken om de koffers vast te pakken, een paar afleveringen van onze vervolgserie “the killing” te bekijken en de laatste maaltijd in onze vertrouwde huisje op wielen  klaar te maken. Het blijft de hele dag pijpenstelen gieten.

Zondag 29 mei 2016

Het weerbericht had het al voorspeld en het blijkt te kunnen. Van de ene dag op de andere wordt het stralend weer. We moeten voor 11 uur de camper inleveren en daarvoor willen we langs het hotel rijden om onze koffers vast af te geven. Dat wordt dus weer een ritje door de stad. Nel wil nog wat foto’s maken in het Stanley park maar ik mis de afslag. Dan maar eerst naar het hotel, koffers afgeven en weer terug naar het park. Even voor 11 uur zijn we bij de verhuurlocatie waar we de camper inleveren en waar nog eens 750 Dollar van mijn creditkaart wordt afgeschreven vanwege de schade aan de camper. Dat wordt samen met de borg die ik al had betaald later verrekend met de werkelijke reparatiekosten. De parkpas die we nu niet meer nodig hebben geven we weg aan drie Nederlandse dames die net hun camper ophalen en daarna worden we door Canadream afgezet bij een halte van de metro (die hier Skytrain heet) zodat we om 1 uur weer bij ons hotel zijn. Dat ligt in het centrum van Vancouver en de middag besteden we aan een rondrit met de “hop on Hop off”-bus die bijna 3 uur duurt waadoor we een leuke indruk van de stad krijgen. Daarna nog lekker op een terrasje een biertje en eten in de gezellige wijk Gaztown.

Maandag 29 mei 2016

Na een lange nacht komen we heel rustig op gang. Onze kaartjes van de bus zijn nog geldig dus we gebruiken deze om ons naar het Stanley Park te laten brengen waar we een stuk wandelen om vervolgens weer met de bus naar Granville Island te gaan. Dit is een gezellig eiland midden in de rivier vol met restaurantjes, winkeltjes en een grote overdekte markt. We lunchen op een terras aan het water en we laten ons met een bootje terug brengen naar de stad. Daarna een stuk met de metro om een bezoek te brengen aan de Vancouver Lookout, een toren waar je een mooi uitzicht over de hele stad hebt. In een van de vele gezellige eettentjes gegeten en weer terug naar de toren om de zonsondergang te zien en Vancouver bij avond. Een heel geslaagde dag in een mooie stad met heel vriendelijke mensen. Alleen niet goedkoop.

Dinsdag 31 mei 2016

Het zit erop. Vanmiddag vliegen we naar huis. Het einde van een geslaagde trip.

Nog even voor de statistieken en misschien voor degenen die ook overwegen zo’n trip te maken:

In totaal hebben we in 25 dagen 7176 km gereden, waarvan ongeveer de helft in de VS en de andere helft uiteraard in Canada. Daarin heeft de camper 1797 liter benzine verbruikt, wat neerkomt op 1 liter per 4 km, in kosten komt dit met de huidige benzineprijs en wisselkoers op 0,15 euro per km. De campings hebben ons gemiddeld 29 euro per nacht gekost. 

Reacties

Ineke 31-05-2016 20:15 {{button-39101}}

Gelukkig is je AOW en vakantie geld weer gestort. Goede reis terug. En bedankt voor het meegenieten!

Ko en Tine 01-06-2016 13:12 {{button-39133}}

Mooie reis. Veel gezien en meegemaakt. Goede reis naar huis terug.
De. camper lijkt niet zo modern en zuipt benzine.

Riet en Steef 04-06-2016 20:00 {{button-39256}}

We hebben met veel plezier jullie verhalen gelezen. Prachtig zo'n reis, om ook te doen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan