Grand Canyon, Monument Valley (Kayenta)

Door J.P. Vreeswijk - A long time ago

Vandaag een dagje in de Grand Canyon. We rijden met de auto het park in en vinden een parkeerplaats bij het Visitor Center. Daar pakken we gelijk een blauwe shuttlebus naar het overstappunt voor de rode bus naar Hermits Rest. Hier is een winkeltje en nuttigen we een kop koffie met een chocolate chip cookie. Dan beginnen we aan de wandeling langs de rim. Leuke tocht met af en toe een steile afgrond direct aan het pad. De uitzichten zijn telkens schitterend! Na ruim 8 kilometer stappen we bij Mohave Point weer op de shuttlebus en met een overstapje komen we op Market Plaza waar we de lunch gebruiken. Na de lunch kunnen we er weer even tegenaan en reizen we verder om met weer een overstapje Yaki Point te bereiken. Hier trekt de lucht verder dicht en begint het ook een beetje te regenen. Met de volgende bus rijden we een stukje terug. We stappen nog even uit bij Pipe Creek Vista point waar de lucht al weer wat openbrak. Als laatste rijden we naar Mather point. Ook hier is de lucht weer wat helderder en hebben we een prachtig zicht op het bekendste punt van de Grand Canyon. We gaan terug naar het hotel waar we uiteindelijk ook blijven eten.

De volgende ochtend verlaten we al vroeg het hotel. We rijden weer het park in om weg 64 in te slaan in de richting van de East Rim drive. We stoppen onderweg bij het Grand View point voor wederom een prachtig uitzicht, wat een diepte op dit punt. We krijgen er een flinke hagelbui op ons hoofd en autodak. Verderop ligt de Watch Tower van Desert View. Ook dit is een heel mooi punt met winkeltjes en een snackbar waar we koffie drinken. Het bezoek aan de toren zelf is ook de moeite waard met allerlei muurschilderingen aan de binnenkant. We rijden het park verder uit richting Kayenta. Onderweg stoppen we nog bij een van de uitzichtpunten op Little Colorado. Ook weer een prachtige kloof. Rond 14.00 uur (onderweg gaat de klok een uur vooruit...) plaatselijke tijd bereiken we Kayenta. Tegenover het hotel eten we een broodje bij de Subways. Na deze late lunch rijden we nog ruim een half uur door naar Monument Valley. Een gebied met rotsen dat van de Navajo Indianen is. Heel apart gebied. Onze nationale parkpass is hier niet geldig, dus we betalen de 20 dollar om binnen te komen. We kijken er wat rond, rijden een stukje de gravelweg op en besluiten vanaf het eerste uitkijkpunt terug te rijden (er komt toch een slecht weer aan in de verte....!). Onderweg hebben we wat onweer en een regenbui. Aan het einde van de middag arriveren we in hotel Kayenta Inn. Leuk hotel ook weer waar we ook lekker hebben gegeten in het bijbehorende restaurant.

Reacties

Tilly A long time ago

Jammer van het weer, want het is schitterend. De rode rotsen en de herkenning van de plek. Gaan jullie er tussen rinden of blijven jullie langs de rand rijden?
Goede reis weer
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!