Op zoek naar beter weer

Door - 03-05-2016 07:28

Tja, dat liep even anders. We weten nu twee dingen: de camper is waterdicht en we hebben (nog) geen paraplu. Met dat eerste zijn we heel blij, aan dat tweede is iets te doen. Het begon zaterdagochtend net na het ontbijt te regenen, beter gezegd te hozen. En dat bijna onafgebroken 20 uur lang. In een mum van tijd stond de hele omgeving blank en konden we onze geplande wandeltochten wel vergeten. Ook al zou het stoppen met regenen, dan nog zouden het Starved Rock en Matthiessen State Park niet begaanbaar zijn vanwege de modder. Zoals de campingbeheerder zei: 'No way! Too muddy and slippery, forget it'. Dus dan maar een rustdag voor ons.

Een sof was het ook voor onze Amerikaanse campingbroeders en zusters, die zich geen raad wisten met hun voorraad hout. Onze buurman stak nog net voor zijn ontbijt zijn vuurpot aan en ging er met een mok koffie vergenoegd bij zitten. Tien minuten later was zijn feest over. Hij keek erg sip.

We hebben onze plannen bijgesteld en zijn zondagochtend 1-5 vroeg gaan rijden. Langs Highway 80 dwars door Iowa. Doel: Badlands National Park. Twee dagen rijden, 650 km per dag.

Hoe westelijker we komen, hoe meer water er op de landerijen staat. Er hebben zich complete meren gevormd. Gelukkig dat de boeren het land nog niet bewerkt hadden en ingezaaid.

De wegen verkeren over het algemeen in niet zo'n goede staat. Er zijn veel scheuren en kuilen en ons huishouden rammelt dat het een lieve lust is. Er zijn veel wegwerkzaamheden, die aangekondigd worden door een ontelbaar aantal borden met waarschuwingen waar je je aan te houden hebt. Voor de duidelijkheid staan er ook borden bij waarop de sancties vermeld staan indien je meent de wet te moeten overtreden. Je weet tenminste wat je kunt verwachten.

Onze tussenstop voor de nacht is in Onawa Blue Lake KOA. Eén grote modderpoel.

Of je nu een nieuwe heup, een kunstgebit, een letselschadeadvocaat nodig hebt of zin hebt in een hamburger, desnoods al je geld wil vergokken, waarna je behoefte hebt aan een psychiater...volg de billboards die langs de kant van de weg staan. Zij vormen je Gouden Gids. En al dan niet met een 'big white tandpasta smile' proberen ze je te verleiden om de weg te verlaten en je hun diensten aan te bieden.

Ondertussen reden wij door South Dakota, passeerden weer een tijdzone ( het is nu 8 uur vroeger dan in NL) en hebben er inmiddels 2300 km opzitten en pak 'm beet zo'n 600 liter bezine verbruikt. Daarmee zouden we met de VW Polo ook door heel Europa kunnen rijden. Dat was dan wel wat prijziger geweest wat betreft de benzinekosten. Trouwens landschappelijk gezien lijkt het hier veel op Europa, het is alleen veel weidser. De kale graanvelden zijn langzaam aan vervangen door groene weides met af en toe een kudde koeien of schapen.

En dan zijn we er. Hello Badlands National Park, here we are.

Badlands Interior Motel and Campground

'This is really amazing huh 'zei de parkranger tegen ons en ook 'the weather is going to be better'  Kijk, dáár gaan we voor!

Camera's uit de tassen, voordat ze muf gaan ruiken.

 

Reacties

Judith en Wout 03-05-2016 08:34 {{button-37920}}

Nou, hopelijk zijn de weergoden jullie vanaf nu goed gezind! Wel nog even die paraplu kopen......dat houdt de regen weg!
Veel plezier. Ik ga zo mensen beter maken; er is iemand die de boel gaande moet houden!
Zoen.

Jaap en Mia 03-05-2016 09:13 {{button-37921}}

Tjonge dat is afzien ook al heb je een luxe camper, dit is toch niet de bedoeling.
Zo hebben jullie wel meer tijd om in andere parken rond te kijken, het blijft jammer.
Houd de moed erin, het weer moet toch een keer omslaan .
Liefs en gr,😪🌤

Frans en Marianne 03-05-2016 09:18 {{button-37922}}

Oei, dat is balen. Ach, houd je maar vast aan het spreekwoord: " na regen komt zonneschijn....".
Liefs vanuit Tilburg.💋

Gerda 03-05-2016 09:23 {{button-37924}}

Ik zou als ik jullie was heel snel een paraplu kopen. Vaak heb je hem dan niet meer nodig.
Ik hoop in ieder geval dat het weer beter gaat worden voor jullie en dat jullie meer gaan zien dan alleen de binnenkant van jullie camper en van die weidse velden. Kop op.
Liefs, Gerda

Gerda 03-05-2016 09:27 {{button-37925}}

P.S.
Wel een mooie foto zo met die regenbogen ;-)

Elly en Koos 03-05-2016 09:36 {{button-37926}}

Niet alleen de camper is ertegen bestand,ook jullie relatie. Tig 1000 km in een hok. Hoe luxe ook is toch geen sinecure. Maar dat wisten jullie al😉. Tot dusver brengt het ons in ieder geval een boeiend verslag van een roadtrip die nergens en overal overgaat. Nogmaals Jeannette ga zo door.....blijf veilig rijden Ko....hugh

Fredy en Jan 03-05-2016 09:51 {{button-37928}}

Het lijkt allemaal heel vervelend, maar, uit ervaring sprekend, is dit op zich helemaal niet verkeerd. Het gebied dat je nu in 'double speed' en hopelijk zonder 'double fine' bent doorgekomen, is fotografisch gezien nog geen splintertje waard van wat er nu gaat resteren. De Badlands, Mount Rushmore, Sylvan Lake, Devils Tower, Needles Highway,Custer State Park, je kunt er nu prima de tijd voor nemen. En daarna staan West-Glacier en Yellowstone nog te wachten...
Het is al vaker gezegd hier: "Koop eerst een paraplu". Dan houdt het regenen vanzelf op. En nu wachten we in spanning op de plaatjes van de Badlands... als het even kan van die mooie witte pieken tegen gitzwarte (wegtrekkende) regenwolken... :) :) :)

Marleen 03-05-2016 10:05 {{button-37929}}

Jammer van het weer, maar het kan nu alleen maar beter worden!

Veel plezier en mooi weer gewenst!

Martin en Renée 03-05-2016 10:13 {{button-37930}}

Wij genieten van jullie reisverslag, terwijl wij bij Ikea dagelijks op internet zitten. Oók wij hadden afgelopen 24 uur erg veel regen, maar natuurlijkniet zo als in the US. Alles is groter/meer daar ;)
Hopen dat het nu beter weer wordt voor de foto's. Have a nice trip. Kuzzzz

Eva 03-05-2016 10:28 {{button-37931}}

Hallo Ko en Jeanette,
Inmiddels ben ik helemaal bijgelezen. Ik ben blij dat jullie er eindelijk met de camera op uit kunnen! Jammer dat het weer eerst niet meewerkte. Nooit leuk om je plannen bij te moeten stellen!
Ik ben benieuwd van welke diensten jullie gebruik hebben gemaakt, dat gaan we vast merken als jullie terug zijn 😉
Groetjes Eva

Truus en Gert 03-05-2016 16:05 {{button-37941}}

Weer bedankt voor het gezellige reisverslag.
Blijven zo goed op de hoogte van een mooie reis.
Nu alleen het weer nog, maar dat zal wel goed komen

Groetjes
Truus en Gert

Wout 03-05-2016 16:37 {{button-37942}}

Meester, welke fotograaf zei dat ook al weer. ''Elk weer, is weer om te fotograferen". Gaat jullie vast lukken. En anders, ja, dan wordt het ''Nu even niet !" Komt ook vast bekend voor. Potje mens erger je niet kan ook helpen. En al die vette Amerikanen afhelpen van hun overwicht en hoge bloeddruk is ook een uitdaging. Jullie komen je tijd vast wel door en ik heb in mijn fotografische bol (ook leuk om te doen) gezien, ''beter weer is coming soon...
Houd er de moed maar in, zingen ze hier al eeuwen.
Op naar weergaloze series Ko, voor de vrouwen van nu en in de toekomst!
Wij zijn druk om in Nepal te geraken.
Veel plezier jullie daar.
Greez.

Peter en Margot 03-05-2016 17:26 {{button-37943}}

Hallo Ko en Jeannette, met recht een avontuur, waar jullie mee bezig zijn. Vroeger gingen ze met de huifkar van Oost naar West. Het land geeft zich niet zomaar gewonnen. Des te mooier de zonnige dagen. Hartelijke groet, peter en margot

Peter Gelderblom 03-05-2016 21:33 {{button-37955}}

Komt wel goed jochie hahahaha............
Jullie moete even door de zure appel en.....mooie foto's heeft niets met geluk te maken, die dwing je af en dat is de specialiteit van Ko. Ik ben er zeker van dat het volgende bericht van jullie positiever is en ik gun het jullie van harte! Xxx

Jany 03-05-2016 22:04 {{button-37959}}

Tja, als je geen paraplu bij je hebt dan gaat het regenen!
Heb je'm nu, dan kan je op zon rekenen. Nu heb je toch meer tijd voor de mooiste platen? Groeten, Jany.

M.E. Lodder 04-05-2016 19:06 {{button-37984}}

wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen op het laatste stuk. 30 mei gaan we van Denver naar Seattle.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan