Yellowstone National Park

Door - 09-05-2016 08:16

Zo daar zijn we weer. We hebben een paar dagen geen WiFi verbinding gehad, en wel veel beleefd.  

Donderdag 5 mei zijn we van Custer weggereden, op weg naar Yellowstone. De rit voerde ons door een zeer afwisselend landschap Wyoming in. We reden tussen de open prairies door, tussen heuvelachtig terrein met hoge naaldbomen via Buffalo de Powder pas over, 3200 meter hoog tussen de Big Horn Mountains door. Het uitzicht was schitterend, de bergtoppen liggen vol sneeuw. Hoe dichter we Yellowstone naderen, hoe mooier het uitzicht op de Rocky Mountains wordt. We stoppen 80 km voor Yellowstone in de plaats Cody om op de KOA campground de opening van de oostelijke toegangsweg van het park af te wachten. Er zijn vijf toegangswegen om Yellowstone binnen te rijden en vier ervan worden in de winterperiode afgesloten. Onze route brengt ons naar de oostelijke kant en deze wordt op 6 mei geopend. De volgende dag dus.

In en rond Cody staat alles in het teken van de herinnering aan een van Amerika's grootste helden. Bill Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Werkelijk bijna alles draagt hier zijn naam, van bar tot museum, van trail tot waterreservoir en dam. Ze zijn hier trots op hem. Google zijn naam en je komt alles over hem te weten. Cody is ook de plaats waar alle grote notabelen en celebreties van de States komen jagen. Dat is dan weer minder leuk. We vertrokken uit Custer met een temperatuur van 4 graden en kwamen aan in Cody, waar het 30 graden was. Van kachel naar airco.

Vrijdag 6 mei. De nacht zorgde voor verkoeling en de dag begon wat somber, donkere lucht met af en toe een regendruppel. De weersvoorspelling was niet zo goed, er zou regen komen en misschien ook sneeuw. We hoopten op het beste.

Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld en bestaat dit jaar 100 jaar. Het is een vulkanisch actief gebied. Wat je hier kunt zien aan verschillende natuurverschijnselen vind je nergens anders zo bijeen, wat ook geldt voor de grote verscheidenheid aan diersoorten die je hier kunt zien. Wij hopen dan ook in ieder geval beren te kunnen fotograferen.

We bezoeken de eerste dag de moddervulcanos en de zwavelbronnen . Het borrelt en bruist flink en de geur van rotte eieren komt je al van ver tegemoet. We zien  wapitiherten, een bever en bizons met kalveren, wat geweldig om deze oerdieren van dichtbij te kunnen zien. Overal staan waarschuwingen dat de wilde dieren 'very dangerous' zijn en dat je ze niet te dicht moet benaderen. Dat geldt ook voor de beren. Door alle waarschuwingen en adviezen om zoveel mogelijk geluid te maken opdat de beren jou uit de weg gaan, lopen we er nu zo'n beetje bij als koperen Ko en nikkelen Neeltje. Uitgedost met bellen lopen wij met de camera's in de aanslag.....maar Yogi heeft zich nog niet laten zien. Uiteindelijk hebben we toch een droge dag met aan het einde een beetje zon. En daar waar we geen zon hadden? Nou gewoon een beetje Nik, Color en Silver Efex Pro er overheen doet wonderen. We overnachten in het park op  Fishing Bridge RV Park.

Zaterdag 7 mei. Ook deze dag begint met wat regendruppels maar hoe later het wordt, steeds mooier en kunnen we doorgaan tot 19.30 uur met het maken van foto's. We bezoeken het Upper en Lower Geyser Bassin en natuurlijk Old Faithful en Grand Prismatic Spring, de meest bekende bezienswaardigheden van Yellowstone. Door het koude weer, is er heel veel stoomvorming en was het Prismaoog niet te zien. Maar het blijft bijzonder. Weer zien we veel bizons, maar nog steeds geen beer.  De verwachting voor zondag is dat er nu toch echt sneeuw zal vallen. Overnachting in het park op Madison campground.

Zondag 8 mei. En we worden wakker met een stralende zon en wolkenloze hemel. Onze tocht gaat naar de noordkant, Mammoth Hot Springs Terraces.  Nergens ter wereld vind je zulke fraaie formaties calcium carbonaatafzettingen. Je komt er niet uit gekeken. Het valt over het algemeen wel mee met de drukte, wel zijn er veel Aziatische bezoekers, vooral veel Chinezen, die sightseeing Amerika doen, in 14 dagen van oost naar west en terug.  Wij doen het wat rustiger aan en genieten.

En die beer? Die is nog niet echt klaar met zijn winterslaap.       

 Overnachting Rustic Wagon campground West Yellowstone                                                                                   

Reacties

YJaap en Mia 09-05-2016 08:29 {{button-38102}}

Prachtig, wat een ervaring!!!!
Ik denk dat jullie teveel geluid maken om beren te kunnen spotten, maar het is wel veiliger.
Jullie maken een onvergetelijke reis, geweldig.
We wachten in spanning af op jullie volgende verslag.😍

Henk Dijkstra 09-05-2016 08:30 {{button-38103}}

Als ik dit zo allemaal lees en zie krijg ik heimwee gevoelens. Deze plekken hebben Loek en ik ook bezocht en we raakten er ook niet op uitgekeken. Wat is de natuur toch mooi! Ben heel benieuwd naar jullie verdere belevenissen. veel plezier op het vervolg van jullie reis!

Gerda 09-05-2016 09:02 {{button-38105}}

Hoi hoi,

Als ik het zo lees hebben jullie al weer heel wat indrukwekkende dingen mogen zien en fotograferen. Het blijft indrukwekkend als ik zo naar de foto's kijk.
Het lijkt me zeker ook mooi om die verschillende dieren in het wild te mogen zien. In ieder geval prachtige foto's, had niet anders verwacht ;-)))
Heel veel plezier met dat wat nog gaat komen. Ik kijk ernaar uit om jullie verdere belevingen te lezen en te bekijken.

Peter en Margot 09-05-2016 09:23 {{button-38107}}

Klinkt allemaal prachtig! De echte wilde natuur is altijd geweldig. Geniet er van.
Leuk om jullue ervaringen zo te volgen.

Eva 09-05-2016 09:39 {{button-38108}}

Ik ben erg benieuwd naar de foto's. Hopelijk hebben jullie jezelf er ook goed op gezet zo feestelijk uitgedost 😆
Die overgang in temperatuur zal wel even wennen zijn...
Wat een wisselend weer hebben jullie zeg! Een beetje tussen koud en heet in en steeds een zonnetje zou lekker zijn ☺.
Goede reis en veel plezier!

Jaap en Mia 09-05-2016 10:11 {{button-38112}}

Prachtige foto s,jullie komen met een schat aan beeldmateriaal thuis👋🏻

Irma 09-05-2016 11:08 {{button-38115}}

Beren, of liever gezegd berinnen zijn niet voor een gat te vangen :-) Tenzij je zoetigheid bij je hebt, maar dat zou ik jullie niet aanraden, want dan wordt er op jullie gejaagd.
Prachtige reis zijn jullie aan het maken. Ik wens jullie een mooie en avontuurlijke tijd!

Fredy en Jan 09-05-2016 14:01 {{button-38122}}

Feest van herkenning...
Nee, die Grand Prismatic vanaf dat vlonderpad bekijken is niks. Daar moet je hoger voor zijn en die info heb ik jullie vorige week gemaild. Hopelijk lukt dat uitstapje nog.
Yellowstone is een eldorado voor fotografen en je moet jezelf soms dwingen om tóch volop te genieten van al dat moois en niet voortdurend door de zoeker van je camera te zitten koekeloeren. Die zoeker kleineert al die grootse wonderen der natuur. Neem de tijd voor dit prachtige park en bewaar nog wat schijfruimte voor de Grand Tetons want de OXBOW BEND is óók iets moois voor een 'Grenzeloos Panorama'... :)

Toos en Rinus 09-05-2016 17:59 {{button-38129}}

Eindelijk hebben we weer wifi, in Frankrijk waar wij nu zijn, is wifi niet altijd voorhanden, met grote aandacht hebben wij jullie verslagen gelezen. Als troost voor ons zeggen we "Frankrijk is ook best mooi!!!". Succes met jullie reis. Ha Gr TenR

Judith 09-05-2016 19:40 {{button-38136}}

Mooi verslag en dito foto's. Ik zie jullie al voor me als koperen Ko en Nikkelen Neeltje, haha.
Geniet ervan.
Liefs, Judith

buuf 09-05-2016 20:29 {{button-38141}}

Spectaculaire fotoserie. Genieten dus. Wordt er al gebbqt?
Hier zware geur van de blauwe regen en.....mooi weer voor een paar dagen. Tot de volgende serie.Groetzzzzz E+K.

Peter Gelderblom 10-05-2016 07:23 {{button-38157}}

Weer een mooi reisverslag :) Ik had al een vermoeden dat jullie geen wifi hadden, het duurde zo lang, en natuurlijk was ik nieuwschierig naar Yellowstone national park. Het lijkt me inderdaad heel bijzonder om Bisons in het wild te zien, jammer dat de beren zich (nog) niet lieten zien, maar die zitten er in Canada ook genoeg dus komt wel goed denk ik. Ik ben hard aan het klussen in de woning van Dylan en Olga en vlieg vanmiddag naar Rome om een fabriek te gaan bezoeken die hydrailiek slangen maken. Tripje van 3 dagen :) Mijn jaloersheid is nog niet weg hoor, wordt steeds erger hahaha......... Sucses met het vervolg van jullie avontuur!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan