Aan de weergoden overgeleverd.

Door - 13-05-2016 07:09

Woensdag 11 mei.

Wat ziet alles er toch veel mooier uit als de zon schijnt. De af te leggen afstand lijkt dan ook veel korter. Wat ook leuk is om te vermelden, is dat wij op onkze route al heel wat West-Europese plaatsnamen zijn tegengekomen. Zo rijd je bij Ulm de weg op, om er na een uur bij Manchester weer af te gaan...dat heeft toch wel wat. Of zoals we aan het begin van onze reis na een overnachting bij Holland vertrokken en in een vingerknip tijd bij Norge (Noorwegen) en Stavanger stonden. Je weet in ieder geval waar de roots van de nieuwe Amerikanen van destijds gelegen hebben. Wat bezielde deze pioniers eigenlijk om haard en huis  ( vaak uit onvrede) te verlaten, om vervolgens hun nieuwe stek toch weer te vernoemen naar de oude? Toch heimwee? Waarom hebben onze voorouders in vredesnaam Nieuw Amsterdam geruild met de Engelsen, om daar Suriname voor in de plaats te krijgen? Waarschijnlijk schrijf ik dat goed: in vredesnaam. ( zoek ik nog op). Maar ach, het is zoveel leuker om te kunnen zeggen dat je een trip hebt gemaakt naar New York. Toch?

We reden deze dag langs de oostkant van de Rocky Mountains, naar het Glacier National Park. Langs deze route zagen we  grote ranches met weilanden vol zwarte koeien met kalveren en hadden we mooie vergezichten op de bergen. Een afwisselend landschap. Er waren bijna geen rustplaatsen langs de weg en als we d.m.v. een knipoog een opname hadden kunnen maken, hadden we wel een paar gigabyte vol geschoten. Ik heb wel veel GoPro filmpjes gemaakt tijdens het rijden. Door de voorruit. Ook leuk.

We stopten in St Mary, bij Glacier National Park. Het is erg rustig hier. We kunnen een klein stuk het park in. We overnachten op Johnsons RV park.

Donderdag 12 mei. Onze reis gaat steeds meer op een avontuur lijken. De Glacier/ Waterton parken zijn zich nog aan het voorbereiden op het toeristenseizoen. Dat betekent dat er allerlei wegen afgesloten zijn, door wegwerkzaamheden. Ook zijn er nog maar weinig campings open. Sommige gaan eind mei en andere half juni pas van start met het seizoen. Wij zoeken naar campings die het hele jaar open zijn. En dan nog blijkt dat ze bepaalde services niet leveren, zoals wifi of de mogelijkheid om te wassen. Het is dus zoeken en afwijken van de geplande route. Het geeft elke dag een kleine verrassing.  Glacier NP is voor het grootste gedeelte afgesloten, er heeft hier afgelopen jaar een enorme brand gewoed en dat is goed zichtbaar.

Deze morgen begon het al vroeg te sneeuwen. We hebben even afgewacht hoe het verder zou gaan en zijn gaan rijden toen we dachten dat het weer opklaarde.  Doel: Waterton National Park, Canada. Dus de grens gepasseerd, wat zonder slag of stoot verliep. Gedurende de reis werd de sneeuwval toch weer steeds heviger. Door allerlei wegwerkzaamheden en omleidingen konden we de camping waar we heen wilden niet goed vinden. De borden die het aan moesten geven waren weggehaald. We reden tweemaal over hetzelfde stuk weg heen en weer, totdat een van de wegwerkers aan ons vroeg: 'can I help you?'....Nou Graag!. Hij reed voor ons uit tot we op de plaats van bestemming waren en Ko bedankte de vriendelijke man met: 'you're the hero of the day'.  De campinghoudster verwelkomde ons allerhartelijkst met de mededeling dat wij erg vroege gasten zijn dit seizoen. Ja dat hadden wij inmiddels ook door. We zijn de enige toeristen op deze camping. Op onze vraag of de sneeuwval uitzonderlijk is voor deze tijd van het jaar, vertelde ze dat het weer gedurende de maanden mei en juni erg onbestendig is. Maar ze hadden tot aan afgelopen zondag mooi weer gehad en 25 graden. Ze beloofde zon voor morgen en de dagen erna. Het heeft ook een voordeel om de enige gasten te zijn, ik had twee wasmachines en twee drogers helemaal voor mij alleen.

Ondertussen ligt er 20 cm sneeuw op de picknicktafel buiten. We gaan zo slapen, wie weet komen ze ons morgen wel uitgraven.

Onze plannen voor morgen? Zien we wel als we opstaan. We passen onze plannen aan, aan wat er mogelijk is. Het kan zijn dat we de komende periode vaker geen internetverbinding zullen hebben.

Waterton Springs Campground.

Reacties

Anne-Lies Holterman 13-05-2016 07:19 {{button-38291}}

Goedemorgen reislustige luitjes.

Dank voor jullie uitgebreide reisbeschrijvingen.
Het is bij ons fantastisch weer.
Je beseft dan niet dat anderen in een sneeuwstorm kunnen zitten!
Maar Ko en Jeanette je kent het gezegde " na regen komt zonneschijn."
Jullie foto's zullen weer geweldig zijn.
Nog veel reisplezier.

Groetjes Anne-Lies

Henk Dijkstra 13-05-2016 09:10 {{button-38300}}

Dag Ko en Jeannette,
Zo in de sneeuw heeft het ook wel iets lijkt me, alleen jammer dat veel plekken nog niet bereikbaar zijn. Ik vroeg me af hoe jullie dat met de waterleidingen doen in de camper. Of mag je die nog niet gebruiken i.v.m. bevriezing? Een paar jaar terug hebben wij in het najaar een trip gemaakt en ook toen ging het kwik 's-nachts onder het vriespunt, de leidingen bevroren nog net niet. Verder zou ik zeggen: ga door met genieten van jullie mooie reis!

Kitty 14-05-2016 15:50 {{button-38351}}

Hallo, Wat leuk die verslagen ik geniet er iedere keer weer van, gelukkig hebben wij geen sneeuw. Wat zullen jullie mooie foto's en verhalen hebben, nog heel veel plezier en natuurlijk goede reis.

Truus en Gert 14-05-2016 18:30 {{button-38358}}

Ook wij genieten van jullie winterreisverslag.
Maar na sneeuw zal toch nog wel zonneschijn komen.
Hier nu koud met 10-12 graden.
Nog heel veel reisplezier en groeten van ons.

Martin & Renée 14-05-2016 21:41 {{button-38367}}

Weer een gezellig reisverslag! En wat een wisselend weer hebben jullie. Dat is het mooie van reizen... Elke keer weer nét even anders en improviseren. Nog leuke mensen ontmoet bij de wasmachines, Jeannette? ;)
God tur!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan