Banff - Revelstoke (British Columbia)

Door - 13-05-2016 02:03

Het eerste wat we vanmorgen hebben gedaan, is naar buiten gekeken. Maar wat er ook lag, geen sneeuw! Wel sneeuwde het licht en was de lucht grijs. Grote kans dat er vandaag meer sneeuw gaat vallen, want de temperatuur is wel een stuk lager. We besluiten om vandaag in elk geval Lake Louise te bezoeken en aansluitend Lake Moraine, mits de toegangsweg niet gesloten is zoals gisteren wel het geval was.

We gaan dit keer niet via de Trans Canada Highway maar via de Bow Valley Parkway, een parallelweg van 48 km. Een schitterende weg qua natuurschoon, met beekjes, rivieren, en prachtige vergezichten. Onderweg zien we dit keer slechts een enkel hert staan op een heuvel. Als ik hem wil vastleggen op de gevoelige plaat, is het dier snel verdwenen.

Bij Baker Creek Mountain Resort pakken we een kop koffie, cappuccino. Baker Creek Mountain Is een schitterend resort met vakantiehuizen van hout. Daar ook gebruikgemaakt van gratis WiFi en enkele praktische dingen afgehandeld met het thuisfront.

Daarna doorgereisd naar Lake Louise, want de weg naar Lake Moraine blijkt nog steeds afgesloten voor het verkeer. Jammer, want Lake Moraine is een fantastisch mooi meer met kobaltgroen water. Het landschap is inmiddels door de gestage sneeuwval volop winters geworden. We meten een laagje van 6 cm af op de tafels die buiten staan.

Bij Lake Louise aangekomen, genieten we van het uitzicht en schieten enkele foto's van het winterse landschap en de bergen. Aansluitend brengen we een bezoek aan het luxueuze Fairmount View Hotel, een heel groot hotel voor de meer kapitaalkrachtige mensen van deze wereld. We komen even in de verleiding om een kop koffie te gebruiken en de lunch daar te gebruiken maar bij het zien van de prijzen (een broodje ham/kaas kost 12 dollar) is onze eetlust snel vergaan. José houdt het bij een bezoek aan het luxueuze toilet dat gratis is.

Teruggekomen in de camper eten we ons broodje kaas, terwijl buiten naast ons een gezelschap Indische mensen een complete maaltijd met rijst en kip naar binnen werkt. Het geheel gaat gepaard met een dosis humor, want er wordt flink wat afgelachen.

Wij besluiten naar onze lunch Lake Louise voor gezien te houden en door te rijden naar warmere oorden. We kiezen ervoor de weg te vervolgen naar Revelstoke in onze laatste staat die we zullen bezoeken, British Columbia.

Bij Kicking Horse Rest Area stoppen we voor een korte pauze en rijden dan dwars door het majestueuze Glacier National Park. dit park ligt op ca 170 km van Revelstoke en kent diverse enorm lange gletsjers waarop. Of volop sneeuw ligt. Een prachtig gezicht, zoals gezegd. De weg kent steile hellingen en scherpe afdalingen met haarscherpe bochten. Het is dus flink oppassen geblazen, temeer de Canadese truckers met een vrachtwagens van soms 35-40 meter van opschieten houden. Ze gaan net zolang op je bumper rijden totdat je vanzelf een keer aan de kant gaat. Dat doen we dan ook maar om niet te veel irritatie te geven.

Op de Rogers Pass (1330 meter) passeren we enkele pompstations die even later worden aangeduid als de laatste in de komende 150 km. Ik heb op dat moment nog een kwart tankinhoud, dus denk het daarmee wel te redden. Een extra stimulans om dit te doen, is de literprijs van 1,19 dollarcent! Zo hoog hebben we hem nog nergens gezien. Gaandeweg echter bekruipt mij de twijfel of we de eerstvolgende pomp in Revelstoke ook daadwerkelijk zullen gaan halen. Ik tel de kilometers af van mijn navigatieapparaat, maar het gaat uiterst traag voor mijn gevoel. Voortdurend hoop ik dat de weg meer naar beneden dan naar boven zal gaan en houd mijn voet op het gaspedaal alsof het een ei is, uiterst voorzichtig dus! Langzaam maar zeker komt Revelstoke dichterbij en ik houd mijzelf voortdurend voor nooit meer zulke risico's te nemen. Ook verwijt ik de Canadezen dat waarschuwingsborden dat er over 150 km pas weer een volgende benzinepomp zal zijn, beter daar kunnen plaatsen waar het nog zin heeft, namelijk: ruim voor een benzinepomp! Gelukkig worden onze schietgebedjes verhoord en halen we de benzinepomp in Revelstoke op ons tandvlees. Meevaller is dat de literprijs daar 1,14 dollarcent is. Het is maar wat je een meevaller noemt natuurlijk.

Vlakbij Revelstoke (2,5 km) vinden we een heerlijk rustige camping The Lamplighter met mooie staanplaatsen. We aarzelen geen moment en besluiten daar ons bivak te maken. Vanavond lekker pizza eten in de camper en wellicht nog te voet naar het dorpscentrum. Het weer is overigens heerlijk: een lekkere temperatuur en een zonnetje, waarin in nu de laatste hand aan deze editie van onze weblog kan leggen.

Voor nu: een hartelijke groet aan allen die ons lief zijn en dank voor alle leuke reacties die we mogen lezen. Graag tot een volgende keer!

Reacties

Heleen 13-05-2016 07:49

Goedemorgen , het is hier 7.40 uur .ik ben net terug van de fysio ,waar ik een afspraak had om 6.45 uur .
Wanneer ik je verslag van gisteren lees , rijzexn mijn haren ter berge . Iets waar ik Anthony ook nogal eens op wijs zie ik dat jullie ook daar doen , reizen op een niet volle tank ,met waarschuwingecn dat een eerst volgende pomp een laatste gaat zijn voorlopig , en dan het risico nemen of je het gaan halen ??? Nou ja , jullie zijn gamblers ! Wil je dat nooit meer doen daar ?
Zo die spanning heb ik eruit gegooid ( lijk me moeder wel 😉)

Wat een gevarieerdheid in klimaat hebben jullie toch . Alles lijkt elkaar af te wisselen in een paar dagentijd . Bijzonder hoor .
Meid, Jose , dat toilet in dat fancy hotel , dat was zeker zo spik en span dat zelfs handenwassen overbodig leek? Gouden kranen wellicht? 😉
Werd je niet gelijk gemasserd of zo 😜

Tru is gisteren naar Italie vertrokken .
Wat een avontuurlijke en reizendige familie hebben we toch .
Voor ons nog 11 dagen voor dat wij usa aan doen .
Mijn. Esta invullen geeft iedere keer problemen .nu zijn we erachter dat de letter o blijkbaar niet erkend wordt , maar veranderen in een nul. Nou dat moet je ook maar net weten . Vandaag poging drie dus proberen . 😀
Alle festiviteiten zijn nu achter de rug . Benieuwd of er nu eindelijk een periode van rust aan gaat breken , zodat we ons verder kunnen voorbereiden op ons vertrek .

Ik wens jullie weer een veilige en fantastische dag vandaag . We reizen door jullie verslagen helemaal mee .leuk hoor .

Liefs en dikke knuffels van ons hier . X x

tim en annet 13-05-2016 11:14

......en vergeet de warm waterbronnen niet, he....

Roos & Joost 13-05-2016 17:26

Fijn om te lezen dat jullie het goed hebben! Voor Roos zijn het allemaal bekende stekjes die jullie hebben gezien. Inderdaad nog wel even een hot spring uitproberen hoor!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan