Revelstoke - Sorrento

Door - 14-05-2016 02:13

Nee, vanmorgen waren we niet vroeg op pad. Oorzaak: de hoognodige reiniging van kledingstukken en lakens/slopen. Op de Lamplighter Campground waar we waren neergestreken, was ook een wasmachine en wasdroger aanwezig. Dus kon José de verleiding niet weerstaan om toch maar een wasje te draaien. Voor 2 Canadese dollars was alles weer spik en span. Mede hierdoor vertrokken we pas om 10.00 uur van de campground met als einddoel Salmon Arm, een typische watersportplaats aan het uitgestrekte Lake Shuswap.  Voordat we de Highway 1 weer opdraaiden, kochten we in Revelstroke eerst nog wat brood, jus, yoghurt, kaas e.d. in de lokale superstore met de voor Hollandse begirippen aantrekkelijke naam Save On Foods. Daarna de onvermijdelijke tankstop gemaakt bij Shell, zodat we ons voorlopig geen zorgen meer hoeven te maken over onze brandstofvoorziening. 

Het weer is voluit zonnig en aangenaam warm. Het wegdek is goed, zodat niets een aangename rit in de weg staat. Onderweg bij Crazy Creek Resort laten we ons verleiden om ons route tijdelijk te verlaten en een bezoek te brengen aan een waterval met daaroverheen een hangbrug met de ons bekende naam Suspension Bridge. Ja inderdaad, een brug met diezelfde naam hadden we ook al gezien in Drumheller. De entree bedroeg 10 dollar per persoon. Nogal prijzig vonden wij voor wat we te zien kregen. Maar na een praatje met de beheerster veranderde onze mening snel. De vrouw vertelde ons dat het park, met een korte trail tot boven de waterval, was ingericht door Victor William Bates, een christen die met dit resort een doel voor ogen had: mensen te winnen voor het evangelie van Jezus Christus. Het was zijn gebed dat de waterval en omgeving een stiltegebied zou zijn waar mensen tot rust zouden komen. De inkomsten hield Victor niet voor zichzelf, maar doneerde hij (en dat gebeurt nog steeds) aan goede doelen, onder meer aan Samaritans Purse, een internationale christelijke hulporganisatie aan mensen in nood waar dan ook. De naam is ontleend aan de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan in de bijbel waar het ook gaat om het principe: heb je naaste lief als jezelf.  Overal waar je loopt, wordt je herinnerd aan dit hoge doel van Victor William Bates. Voor ons is dat weer een aansporing om Christus zo te willen dienen.

Nadat we afscheid hebben genomen van de beheerster en haar man die beiden als vrijwilliger ook belangeloos werkzaam zijn voor het resort, vervolgen we onze weg naar Salmon Arm. Het is dit keer voor ons doen een korte rit, zo'n 100 km. Toch komen daar nog wat kilometers bij, want in Salmon Arm lukt het ons niet om een geschikte en beschikbare camping te vinden. Of de camping is oud met veelal smerig sanitair of de camping is volgeboekt in verband met een evenement dat dit weekend zal plaatsvinden in Salmon Arm en omgeving.

Noodgedwongen zetten we dan toch maar koers richting Kamloops in de hoop onderweg een campground van onze keuze te zullen vinden. Nadat we diverse campings hebben geïnspecteerd en ondermaats hebben bevonden, lukt het in Sorrento uiteindelijk wel. Dit plaatse met een Italiaans klinkende naam ligt ook aan het uitgestrekte Lake Shuswap. De camping is klein en heerlijk rustig. Weliswaar is er geen plaats met water/elektriciteit beschikbaar, maar dat hoeft met onze volledig uitgeruste camper ook niet altijd. Vanmorgen op de camping in Revelstoke heb ik alle afvalwatertanks nog helemaal geleegd en vers water ingenomen, zodat we voorlopig selfsupporting zijn. Morgen kunnen we een andere plaats met elektriciteit en wateraansluiting krijgen, mochten we besluiten nog een dagje te blijven. Of we dat doen, hangt er volledig vanaf wat er in deze regio aan bezienswaardigheden aanwezig zijn.

Op dit moment dat ik dit dagelijkse verslag aan het maken ben, geniet José heerlijk van de rust en de zon en leest zij haar zoveelste boek op haar onafscheidelijke e-reader. Na het avondeten gaan we nog de. korte wandeling maken naar het meer waaraan de camping ligt. Of dat tochtje nog wetenswaardigheden zal opleveren, vertel ik morgen. Voor nu houd ik het voor gezien en wens jullie allemaal een heerlijke vrije zaterdag.

Reacties

Heleen 14-05-2016 07:18

Goedemorgen , het is 7.00 uur , zaterdagmorgen .
Oud beiherland is bewolkt en de temperaturen duidelijk minder dan dat het gisteren was .
Lekker hoor dat Jose even alles heeft kunnen wassen . Dat voelt altijd weer prettig.
Ik begrijp dat jullie bij het arriveren van een camping dus ook niet echt er van uit kunnen gaan dat het ook voor jullie een bruikbare camping is , ondanks de self support mogelijkheden .
Dat is wel jammer , zeker als je een eind achter de rug hebben .
Het feit dat je een kleine wandeling hebben kunnen maken, vertekt me wel dat Jose redelijk mobiel ( nog ) is ?
Bijzonder dat jullie bezoek aan de hangbrug voor een tientje , toch weer een andere achtergrond blijkt te hebben , dan aanvankelijk bedacht . Mooie gedachte in ieder geval . Zeer symbolish .

Hier is alles ( weer ) ok .
Had gisteren kleine minder prettige ervaring tijdens een winkeluitstapje in Roosendaal . Werd onwel, en eindigde in ambulance welke voor de deur van de schoenenwinkel in Rosada werd gereden. Hierin helemaal gecontroleerd , contact met huisarts gelegd , dus komende week naar hem toe . Was na half uurtje weer mij zelf , dus mocht toen overstappen in auto van Hilda ( die gelukkig reed deze dag ) welke ze het terrein op mocht rijden achter de ambulance . Toen naar huis gereden . Misselijkheid zakte verder weg en ook de andere klachten .
Rare ervaring , maar tot zover ben ik weer ok .

Morgen komen Hugo en Ada op visite , verder geen afspraken , en even rust in de tent .

Dit was het nieuws weer van deze kant weer van vandaag . Morgen weer een goede dag in het verre Canada .

Liefs van ons .x x

Ada 14-05-2016 12:29

Hoi Wim en Jose, ook wij volgen jullie avonturen vrijwel dagelijks, maar als werkenden hebben wij natuurlijk niet alle dagen tijd om te reageren 😉. Nu blijkt wel hoe groot het land is en hoe verschillend per provincie/staat. Onze ervaringen qua wegen en verblijfplaatsen waren allen positief. Wat betreft het weer zijn jullie misschien iets te vroeg in het seizoen. Desondanks veel te genieten. Jammer dat we de foto's niet kunnen zien. Een goede verdere reis gewenst en een hartelijke groet van ons.

Trudie Abrahamse 14-05-2016 18:51

Hi globetrotters,
Een hartelijke groet van zonnige not warm Brisighella in de Emilio Romagne streek in Italia.
Jullie zijn al zover gevorderd met je reis. Het klinkt erg fascinerrend en misschien dat Ik nog eens stap pen in dat gedeelte van de globe ga doen.
Ik Ben nu al twee dagen hier en geniet met volle teugen van de Italiaanse way of living.
De lessen zijn erg interessant aangezien een hands on wijze wordt gebruikt.
Vandaag zijn we naar Bologne met de trein geweest .Gedurende reis worden we onderwezen door onze Italiaanse docente.Dit resulteerde in het feit dat de andere passagiers zich ook enthusiastisch met de les bemoeiden tot groot hilariteit. We zullen het geleerde niet vlug vergeten!
Kwamen doodmoe terug in Brisighella en nu schrijf Ik dit epistel liggen de op mijn bed.
Van avond gaan we een ander restaurant uit proberen en hopelijk smaakt het weer goed.
Brisighella is een schattig middeleeuws dorpje te midden van olijven en wijn gaarden.
De I wonders zijn heel behulpzaam en app premieres dat we proberen om hun taal te
spreken.
Nu Ik moet gaan douchen en verkleden.
Ik wens jullie het allle beste en tot spoedig wederhoren
Ciao,ciao.
Trudie xx,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan