Burlington - Squamish (British Columbia)

Door - 19-05-2016 04:43

Niets is zo veranderlijk als de mens. Dat beseften we weer eens te meer toen we vanmorgen - na een overigens slapeloze nacht - opstonden en het besluit namen om onze oorspronkelijke route via Whistler in Canada alsnog te gaan vervolgen.

Maar voordat het zover was, gingen we eerst nog naar Oak Harbour om de graven van de Abrahamse-familie op het keurig onderhouden Maple Leaf Cemetery te bezien. Na enkele foto's te hebben genomen, gaan we nog op zoek naar het woonhuis waar ik ooit 5 weken heb doorgebracht, maar dat kunnen we niet vinden, al onze inspanningen ten spijt. Wel zie je dat in Oak Harbour veel Nederlandse nazaten hebben gewoond, resp. nog wonen. Straten als Zylstra Road, Van Dam Road, Boon Road, Fakkema Road herinneren ons daaraan. Ook horecagelegenheden als The Kasteel en Holland Windmill met alle bekende plaatjes erbij, zijn wat dat betreft veelzeggend genoeg.

Het weer in Oak Harbour is zwaar bewolkt en de temperatuur is hooguit 18 graden. Voor ons een extra aansporing om dit gebied weer zo snel mogelijk te verlaten. Aanvankelijk leidt onze navigatieapparatuur ons naar de haven van Oak Harbour voor de ferry naar Port Towsend en vandaar weer via Port Angels met de ferry naar Victoria, de voorstad van Vancouver. Dat is echter niet de bedoeling, zeker niet wanneer ook de ferrykosten nog eens bitter tegenvallen.

We besluiten via dezelfde weg terug te keren. Bij de ijzeren Desception Bridge over het brede Skagit-water stappen we nog even uit voor het maken van foto's, maar daarna gaat het linea recta terug naar Canada. We passeren de grens dit keer bij White Rock. En ditmaal geen problemen en geen oponthoud bij de douane. 

Via de Interstate 5 rijden we op Vancouver aan. De drukte op de weg is enorm, mede gelet op het vroege tijdstip. Deze drukte blijft aanhouden als we onze weg dwars door Vancouver proberen te vinden. Onder meer passeren we de imposante Alex Fraser Bridge, een hoge brug over de Fraser River, die het ene deel van de stad met het andere deel verbindt. Het kost ons meer dan een half uur om de stad met al zijn stoplichten door te komen, maar uiteindelijk vinden we Highway 1 en rijden in de richting van Whistler.

De weg voert langs de kilometers lange baai van North en West Vancouver met in het midden van de baai een groot eiland, Bowen Island. Al met al levert dat meer dan eens fantastische vergezichten op! Onderweg passeren we Horseshoe Bay, Lions Bay en Britannia Beach, alwaar een mijnwerkersmuseum is gevestigd.

In Squamish in de Garibaldi Highlands stoppen weu en parkeren onze camper op het Squamish Campground dat uitkijkt op Darrell Bay. Volgens de beheerder hebben we het mooiste en ruimste plekje van de camping gekregen. Gelet op de kosten van omgerekend 31 euro mag dat ook wel. De faciliteiten op de camping zijn verder toereikend maar niet om over naar huis te schrijven. Dat doe ik dus ook maar niet.

Naast ons staat een camperbusje van verhuurder Fraser Motorhomes geparkeerd. Ze blijkt toe te behoren aan een Nederlands echtpaar uit Soest dat net aan zijn tweeweekse vakantie is begonnen. Ze willen via Whistler naar Jasper en Banff in de Rocky Mountains rijden en dan via Kamloops terug naar Vancouver. Op basis van onze ervaringen kunnen we de beide Soestenaren praktische informatie geven over campgrounds in die regio.

Dan is het tijd voor het avondeten. Het menu van de dag is gepaneerde kabeljauw, met broccoli, tomaat en gebakken aardappelen. Gezien het feit dat de lunch er dit keer bij in was geschoten, smaakt het diner ons dubbel zo goed.

Voor nu houd ik het hierbij, morgen hoop ik u weer verder bij te praten. Wel kan ik nog melden dat de kilometerstand na vandaag op meer dan 6200 staat. 

 

  

Reacties

Heleen 19-05-2016 06:48

Goedemorgen vanuit OB

Ik ben gerustgesteld te mogen weten dat jullie in ieder geval boven de 6000 km zijn gekomen😜
Minder had ik niet passend gevonden voor een reis door een inmens groot land als Canada .
Wat een kilometers Wim!
Benieuwd waarom jullie toch weer de route omgegooid hebben. Was onze Canadese tak zo een afschuwelijke ervaring?...😀
Als zelfs jullie lunch er bij ingeschoten is , hebben jullie haast gehad 😉
Of......zat er een beer op de weg ?
Alles is natuurlijk mogelijk, maar ik ga er maar van uit dat impulsiteit ook een rol heeft gespeeld in deze ommekeer .
Wanneer is jullie dag van terugvliegen naar Nederland?
Wij vertrekken wo. 25 mei as.
als alles goed mag gaan .
Het weer : hier in Oud Beijerland is het regenachtig met een graad of 18 later op de dag . Dus ik denk
een beetje het zelfde als dat jullie hebben.
Ik hoop dat jullie momenteel genieten van een dit keer goede nachtrust, want dat is wel prettig als je hele dagen achter het stuur zit .
Onze dag is oppasdag vandaag , dus oma is er klaar voor , opa ligt nog op een oor .
Makkelijk hoor , een vent zijn . 😕
Voor nu eindigt dit korte nieuws bullitin vanuit O B

Fijne dag , geniet nog maar intens , want het gaat nu een beetje tegen het einde van jullie reis lopen .
Veel liefs , heleen

m ezinga 19-05-2016 16:16

Inderdaad veel km's maar jullie hebben ook wel veel gezien. Soms vergeet je dat als je zo onderweg bent,
Genieten jullie beetje van de luxe camper( als je rijdende huis) en de vrijheid om te kunnen gaan waar je wil en te stoppen als je eraan toe bent.
Bijzonder om zo'n terug te gaan waar je tijdelijk gewoond hebt en al die Nederlandse namen.
Geniet van de prachtige natuur om je heen en de luxe om zo samen te reizen.

liefs m en m
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan