Squamish - Whistler

Door - 20-05-2016 03:55

Na een onrustige nacht, waarin het zowaar ging regenen gepaard met onweer, stonden we vanmorgen op om na het muesl-ontbijt dit keer een kort ritje  (56 km) te maken naar Whistler.

Wat  we ons vooraf niet hebben gerealiseerd, is dat het komend weekend een bijzonder weekend is voor de Canadezen. Op maandag is het een feestdag, Victoria Day (naar koningin Victoria van Engeland). Dat betekent dat iedereen een lang vrij weekend heeft en dat alle RV-Parks in Whistler en omgeving volledig zijn volgeboekt. We kunnen dus echt maar een nacht blijven, zo verzekert de dame van Riverside Resort & Campground mij. Ze is overigens uiterst vriendelijk en zeer behulpzaam. Biedt zelfs aan om naar naburige RV-parken te bellen of er daar wel plaats is voor meerdere dagen, maar ook daar krijgen we nul op ons rekest.

We zullen het dus moeten doen met een nacht op Riverside Resort & Campground in Whistler. Dus besluiten we, nadat we de camper hebben geparkeerd en alle voorzieningen hebben aangesloten, om onze tijd nuttig te besteden. Het wer is erg wisselvallig, maar droog. Dus lopen we de 20-25 minuten durende tocht naar het centrum van het dorp. Het centum van Whistler is volledig gebouwd en/of vernieuwd in 2010, het jaar waarin de Olympische Winterspelen daar zijn gehouden. Alles herinnert daarom aan dit mondiale evenement. Van het beeld van de olympische ringen tot de hotels/appartementen waar de deelnemers tijdelijk hebben gewoond. 

Nu is het een bekende wintersportplaats in British Columbia waar veel Canadezen naar toe gaan, zo ook dit weekend. Sneeuw is er nu niet, en alle (cabine)liften zijn ook gesloten, tot onze grote spijt. Van een tochtje naar Blackcomb Mountain, de hoogste berg in deze regio, moeten we helaas afzien. In een van de lokale restaurants eten we een hapje waarna we in het dorp ronddwalen totdat José haar voet gaat protesteren. Tijd om terug te gaan met het plaatselijke openbaar vervoer. Voor 2,50 dollar p.p. worden we vlakbij de camping weer afgezet.

Daar zoeken we internet af naar de mogelijkheden om naar Victoria Island te reizen. Ook dat is niet een-twee-drie gedaan. Weer vanwege Victoria Day en dus het lange vrije weekend, zijn de ferries tot en met maandagochtend volgeboekt. We zullen dus niet eerder dan maandagmiddag kunnen afreizen als we met de camper gaan. Mede gelet op de kosten stellen we onszelf dan ook de vraag of we de reis wel met de camper zullen maken. Doen we dit namelijk niet, dan hebben we ook meer mogelijkheden om eerder met de ferry af te reizen, maar het nadeel is dat we verder dan zijn aangewezen op het openbaar vervoer. Het kostenvoordeel (135 euro ) van zonder de camper naar Victoria over te steken, zouden we dan kunnen gebruiken voor een hotelovernachting daar.

Toch besluiten we na goed alles te hebben overwogen toch met de camper naar Victoria Island te gaan. Temeer, omdat we daar ons vrijelijk kunnen bewegen en ook nog mooie plaatsen als Tofino nog kunnen bezoeken. Dat houdt in, dat we niet eerder dan maandag kunnen afreizen naar Victoria. Voordeel is wel dat we de kortste oversteek (1 uur, 40 minuten) kunnen maken, van Horseshoe Bay in North Vancouver naar Nainamo, en vandaar met de camper naar Victoria. 

Om onze dagen toch goed te kunnen besteden, plannen we alvast enkele bezoekdagen Vancouver in. Daartoe zoeken we een RV Parking, zo dicht mogelijk bij Down Town Vancouver. Dat wordt het Capilano RV Park aan de Tomahawke Road. Van daaruit zitten we binnen enkele minuten met het openbaar vervoer in hartje Vancouver. Bovendien ligt de camping ook nog steeds strategisch goed ten opzichte van Horseshoe Bay, waar de ferry naar Vancouver Island vertrekt.

Online boeken lukt prima totdat ik mijn factuuradres moet opgeven waar de rekening naartoe kan worden gestuurd. Met andere woorden: online boeken is alleen weggelegd voor Canadezen en niet voor rondreizende toeristen zoals wij. Gelukkig brengt de behulpzame dame van Riverside Resort & Campground uitkomst. Zij is zo gedienstig om voor mij te bellen naar haar collega van Capilano RV Park in Vancouver en alles voor mij te regelen. En alles met de bekende woorden die je hier zo vaak terughoort: you' re welcome, it is no problem at all. Ze krijgt van mij de allerliefste glimlach die ik kan laten zien, voor al haar inspanningen :) 

Nauwelijks zijn alle digitale inspanningen om ook de komende dagen onderdak te hebben achter de rug, of José komt de lobby van de Campground Office binnen met een schone was. Zij heeft weer een wasje kunnen draaien en drogen. Aansluitend gaan we naar de camper voor het avondeten. Rest ons nu alleen nog jullie allemaal de hartelijke groeten te doen en te zeggen: stay tuned!

Reacties

Heleen 20-05-2016 17:51

Goedenavond reizigers ,

Jullie dachten geen reactie te krijgen vandaag , maar niets is minder waar .
Door omstandigheden kwam het er niet van vanochtend , dus dan maar nu .
Jammer dat jullie een beetje vast komen te zitten vanwege de drukte dit weekend door de Canadezen die hun Victoriadag vieren .
Aan de andere kant kan zo een " vastzitten " ook plezierig uitpakken door de relatieve rust die nu wordt bepaald .
Waar verblijven jullie nu als je maar een nacht kunnen staan op het huidige camp?
Twintig minuten lopen naar het dorp en dan daar ook lopen is heel veel wanneer je zo een voet als Jose hebt . Do not push yourself too much Josje !
Gelukkig dat je met een bus terug konden .
Ik hoop dat je morgen geen nadelen ondervindt van zo een wandeling .
Het weer is bij jullie geloof ik ook nogal wisselend he? Hier in ieder geval wel . Morgen verwachten ze een mooie dag , maar dan komt de klad er weer in . Iedereen klaagt dat men niet weet welke soort kleding er gedragen kan worden . Lastig dus .
Maar goed , er zijn ergere dingen die de wereld beheersen . Ik denk even aan het verdwijnen van het Egyptische vliegtuig gisteren , boven de middelandse zee bij Karpathos .
Jullie zullen hier ook wel over hebben gehoord .
Men weet nog niet de oorzaak , maar vermoeden dat het in zee is gestort . Bewijsstukken zijn nog niet gevonden .
Na deze info heb ik geen nieuwtjes meer .
Ik hoop dat jullie een fijne plek hebben gevonden om de komende nachten door te brengen en dat alles ok is .
Tot morgenochtend vroeg 😜

Groetjes , heleen


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan