Ladysmith - Victoria

Door - 25-05-2016 04:02
Onze vakantie nadert langzaam maar zeker haar einde. Vanmorgen zijn we aan de laatste vier dagen van ons traject begonnen.
 
Vanaf de camping Rondalyn Resort bij Ladysmith volgen we opnieuw de ons zo bekende Trans Canada Highway. In Chemainus stappen we even uit. Onze Canadese vriend op de camping, die ons zijn 35 feet lange caravantrailer heeft geshowd, vertelde ons dat we daar beslist een kijkje moesten nemen vanwege de vele murals, muurschilderingen van alledaagse gebeurtenissen en mensen, onder wie first nations. De muurschilderingen, gemaakt door een lokale amateurschilder, zijn kleurrijk, maar niet bepaald behorend tot de meest kunstzinnige uitingen. Of zijn wij nu misschien een beetje te kritisch?? In elk geval zijn wij er niet erg van onder de indruk. 

Wegrijdend uit Chemainus passeren we nog een antiekhandelaar. Wetend dat José daar graag rondstruint, stoppen we ook daar even. Maar het aanbod is onevenredig aan de kwaliteit van de waar. Dus gaan we met niets weer weg.

Via Duncan, dat behalve een handvol totempalen ook weinig te bieden heeft, gaat het over een scienic road langs de kust terug naar Mill Bay, waar we bij een plaatselijk winkelcentrum gebruik kunnen maken van WiFi om te zien of er een geschikte camping in de buurt is. We denken aanvankelijk namelijk nog een of twee dagen te bivakkeren in de regio, omdat we geen vier dagen nodig zullen hebben voor het bekijken van Victoria, de hoofdstad van Vancouver Island.
 
We rijden enkele campings af, waaronder twee in Provincial State Parks. Het zijn mooie parken midden in de natuur, maar wel volledig in de bossen, zodat je geen greintje zon hebt. Ook ontbreken de facilitaire voorzieningen, waaronder toilet en douche. Op een provinciaal park zijn wel douches aanwezig, maar dat park ligt weer heel erg afgelegen van de doorgaande weg. 
 
Na enig beraad besluiten we daarom toch maar door te rijden naar Victoria. Daar gaan we dus voor vier nachten staan op camping Fort Victorica, dat een directe busverbinding heeft met het centrum van de stad. We arriveren daar om half drie 's middags. Omdat we nog moeten lunchen, blijven we die middag op de camping en genieten van onze rust. Alhoewel José maakt van de gelegenheid gebruik om toch nog maar een wasje te draaien en te drogen. 
 
Ik bekijk onderwijl alle mogelijkheden die we hebben om de stad te bezichtigen. Er zijn maar liefst drie aanbieders van de zogenaamde hop on, hop off-bus. We denken er echter over dit niet te doen vanwege de kosten. Met een dagkaart voor het openbaar vervoer kunnen we evengoed probleemloos naar alle bezienswaardigheden van de stad reizen. Bovendien is Victoria ook weer niet zo groot dat we niet hele stukken kunnen lopen. Het hangt er een beetje vanaf of en hoe het pootje van José dat loopwerk allemaal zal doorstaan.
 
Na het avondeten trekt het wolkendek open en krijgt de zon volledig vrij spel. We zitten nog lekker enkele uren buiten van de warmte en drinken een kop koffie. We hopen dat het morgen hetzelfde weer zal zijn als we Victoria gaan bezoeken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan