Mono Lake

Door Kees en Sandra - 18-06-2016 02:35

Gisteravond heerlijk gegeten in een restaurantje hier om de hoek. Gaan we morgen weer doen.

Vanochtend zijn we vertrokken naar Bodie, een oud en verlaten mijnstadje, het beroemdste Ghosttownstadje in Californië.

Wat weer een belevenis, eerst langs een geasfalteerde weg en daarna 3 miles over een bumpy en dirty road. Maar we zijn veilig aangekomen!

We hebben het stadje bekeken, dat gold als één van de ruigste stadjes in het Wilde Westen. In 1932 werd het gehucht definitief door iedereen verlaten. Een aantal huizen valt onder Monumentenzorg.

Heel leuk om te zien, in sommige huizen kun je naar binnen en voor andere huizen staan trapjes zodat je naar binnen kunt kijken. Veel rotzooi van toen staat nog in de huizen, inclusief afgebladderd behang en naar beneden komende plafonds.

Er staan best nog veel gebouwen: woonhuizen, hotel, houtzagerij, gevangenis, winkel, kerk, school, mijngebouwen. Ook een aantal oude auto's, benzinestation, waterput.

We hebben daar een flinke tijd rondgewandeld en daarna via dezelfde weg weer terug naar Mono Lake.

Vanmiddag wat geluierd en geprobeerd om voor morgen een camping te vinden die nog niet vol is. Maar dat valt niet mee, hopelijk is er ergens nog een plaatsje vrij als we Yosemite Park morgen hebben bekeken.

Dat is een grote tegenvaller, we hadden daar eigenlijk drie nachten willen zijn, maar waarschijnlijk wordt het er maar één. Maar het mag de pret niet drukken, we hebben een geweldige tijd hier.

By the way, Obama gaat net weg, Kees zag twee helikopters over vliegen.

Reacties

Monique 18-06-2016 11:35 {{button-39709}}

Dat is nou ook toevallig dat alles extra druk is dit weekend ivm het bezoek van Obama! Ik heb nog even meegekeken en er is nog wel een KOA camping beschikbaar buiten yosemite:
https://koa.com/campgrounds/yosemite-south/site-type/rv-camping-sites/

En anders misschien héél vroeg richting yosemite om te kijken of er op First come First served nog wat vrij is. Succes!!

Sandrda 18-06-2016 16:07 {{button-39713}}

Het is soms een drama een camping te vinden, het is best al druk hier. We hebben toch veel van te voren gereserveerd. Best jammer als je niet naar de camping kunt die je hebt uitgekozen.
Bedankt voor het meedenken Monique, we hebben deze camping gereserveerd, geeft toch een stukje rust, haha.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan