15 mei

Door - 16-05-2016 06:45 Vannacht heeft het 2 graden gevroren. We gaan er aan wennen aan deze temperaturen. We ontbijten weer met de kachel aan. Het is nog steeds te moud om buiten te eten. Vandaag staat Devils Tower op het programma. Dit is een soort tafelberg van 386 meter hoog en ligt aan de Belle Fourche River.Er is een legende over deze berg: Heel lang geleden leefden hier de Kiowas indianen en hadden aan de voet van de berg hun kamp opgeslagen. Dat heette Grizzly Bear Lodge omdat er veel beren in dit gebied leefden. Op een dag waren 7 meisjes aan het buiten spelen toen ze werden achterna gezeten door een aantal grizzlyberen. De meisjes renden naar de Lodge terug. De beren achter hun aan. En net toen de beren hun konden pakken, sprongen de meisjes op een meter hoge rotsblok. Een van de meisjes bidde tot de steen 'steen redt ons'...... De steen hoorde dat en begon uit zichzelf omhoog te groeien. De meisjes werden op de steen omhoog geduwd. Weg van de scherpe beren klauwen. Toen de beren tegen de rots aan sprongen braken hun nagels af en vielen ze op de grond. De steen rees tot aan de hemel met de kinderen erop. De lange groeven aan de zijkant van de rots zijn de schrappen van de bereklauwen. De 7 meisjes staan nu als 7 sterretjes aan de hemel. Een mooi verhaal, gelukkig dat we nu geen beren zien anders was het een heel geklauter om boven te komen. We vervolgen onze route door de Black Hills. Een heuvelachtig gebied met veel zwarte koeien en herten. Via Buffalo en Sheridan komem we bij the Bighorn National Forest. We zien de besneeuwde bergtoppen voor ons. We moeten dwars door deze bergketen heen om in Greybull aan te komen. Wat een schitterend gebied is dit. De slingerweg naar de Granite Pass op 3011 mtr gaat dwars door de bergen.We rijden door een besneeuwd gebied en door de wolken. Af en toe springt er een hert opzij. Soms moeilijk te zien door de mist.De weg naar beneden is spectaculair ddoor de terra gekleurde rotsen en de rivier die door de uitgesleten rotsen naast de weg loopt. Na een flinke afdaling komen we in Greybull aan dat ook nog op 1100 mtr hoogte ligt. Het is inmiddels gaan regenen dat is jammer.Het nederlandse stel dat de. camping beheert ontvangt ons hartelijk. Helaas moeten we vanavond zelf een potje koken want in het gehucht is alles dicht.

Reacties

Leo Penders 16-05-2016 09:57

Hallo Marleen, je verslag roept weer herinneringen op van 9 jaar geleden, we waren er toen in September en het was toen niet zo koud.
Ik had een foto willen toevogen van Devils Tower maar dat lukt niet, dus zal je inderdaad zelf even moeten langs rijden. Nog veel plezier.

Marleen van Tiel 16-05-2016 16:42

Hallo Leo en Mien. Wij waren hier ook al eens in 1999 geweest. Maar het blijft mooi. We blijven foto's sturen hoor. We genieten er heel veel van ondanks dat het weer wat fris is. Maar we wisten van te voren dat het geen strandvakantie zou worden. Groetjes van Rinus en Marleen xx

marlies k 16-05-2016 18:26

heel erg mooi, ook een mooi verhaal over de beren . veel plezier .

Leo 16-05-2016 19:22

Geweldig leuk verhaal over de Indianenmeisjes, wel zielig voor de berenklauwtjes, hahaha
Jullie zullen het ondanks het frisse weer best naar jullie zin hebben, als het maar niet teveel regent, dat vind ik zelf altijd wel vervelend.
Goeie reis verder….word vervolgd. X

cora 17-05-2016 13:40

dat is een mooi verhaal , helaas hebben wij die kant nog niet mogen zien , maar zo als ik zie op google maps is het een heel mooi gebied ,
wat het weer betreft , je kan met dit weer wel meer doen ,dan dat het zo bloedheet is .
Jan en Margreet de groetjes . veel plezier en kijk uit voor de beren
xxx

cora 17-05-2016 13:48

Wat een leuke foto s . heb je je sleetje niet bij je ????
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan