San Francisco

Door Elly&Jeroen - A couple of years ago

Vandaag, donderdag 25 augustus, eerst gelunched bij Moz, een fijne plek voor een gezond ontbijt. Vervolgens met de cabletram naar Hyde. Eerst nog even een bezoekerscentrum bekeken van de national parks over de geschiedenis en de omgeving van SF, vandaar naar de verhuur waar we een fiets hebben gehuurd bij Blazing saddles. Erg Amerikaans met een enthousiast instructiefilmpje werden we voorbereid op onze tocht. Onderweg gestopt voor een lekkere cappuccino met cake bij de Warming hut. Ongebruikelijk weer in SF. De brug lag het grootste deel van de dag niet in de mist. Op de brug veel gestopt om van het uitzicht te genieten.

Doorgereden naar Sauselito waar we helaas net de boot misten terug naar SF. Na een heerlijk ijsje de boot gepakt naar de ferry building vandaar terug naar de verhuur en daar de fietsen in geleverd. Terug gelopen naar pier 39 en gegeten in het hard rock cafe (zouden we normaal niet zo snel doen maar het was erg leuk, de bediening was erg gastvrij en ze hadden een lekkere vegetarisch maaltijd) en daarna nog naar de zeeleeuwen gekeken. Ze lagen op een kluitje bij elkaar om warm te blijven want het was behoorlijk fris. 's Avonds een freezing koude avond tocht met een open bus gemaakt (Big Bus). Erg mooie avond skylines.

 

Vrijdag 26 augustus Alcatraz San Francisco en Greens

Ontbeten in het hotel met muffins en koffie, onverwacht lekker, gaan we morgen weer doen.
Met de museumtram, lijn F, naar pier 33 om met de 'early birds' (8:45) boot naar Alcatraz te varen. Uitgebreid rondgekeken met de hulp van een Nederlandstalige audio tour, indrukwekkend! Ook de tuinen van Alcatraz bekeken. Prachtige skyline van Bay bridge tot aan Golden Gate bridge. Rond 12:30 terug naar San Francisco. Klein stuk vanaf Fishermans warf naar Union Square met de hop on hop off bus gereden. Jeroen heeft bij de AT&T shop in Marketstreet een amerikaanse simkaart gekocht met data en een amerikaans nummer, nu kunnen we in geval van nood onderweg bellen. Na even uitrusten in het hotel maakten we de hop on hop off rit af. 
's Avonds luxe vegetarisch uit eten bij Greens (staat in de top 3 van de beste vegetarische restaurants in Amerika). Niet goedkoop maar wel overheerlijk!

Hieronder nog het uitzicht vanuit onze hotel kamer:

Alcatraz:

Het eten bij Greens:

Reacties

Monique Boerboom A couple of years ago

Ha Jeroen en Elly,
Een paar update-mails gemist. Maar ik ben weer bij en geniet van jullie mooie reisverslag. Heel veel plezier! Ben zeer benieuwd naar jullie verdere reis.

Karin Haar A couple of years ago

Leuk om te lezen. Wij willen ook altijd overal in ieder geval een fietstocht maken....zie uit naar jullie vervolgverhalen.

Koiboi Bert A couple of years ago

Rawride!

Rollin’, rollin’, rollin’
Rollin’, rollin’, rollin’
Rawride!

Keep movin’, movin’, movin’
Keep your camper movin’,
Rawride!

Drive it in, move it out
Move it out, drive it in
Rawride!

Marieke A couple of years ago

Ha vakantiegangers,
Jullie gaan letterlijk en figuurlijk lekker ;-) Klinkt nu al als een geweldige vakantie, en jullie zijn nog maar net begonnen!
Blijf vooral genieten! Ik kijk nu al weer uit naar het volgende verslag!
Jullie moeten de hartelijke groeten hebben van jullie tuin. Ik ben gisterennaar jullie huis geweest, zonder toeters en bellen binnengekomen, post neer gelegd en de planten daar waar gewenst van water voorzien. Vervolgens geruisloos het pand weer verlaten. Geen zorgen daarover voor jullie ;-) Nogmaals: blijf genieten!
Veel groeten van Marieke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan