Van San Francisco naar Los Angeles

Door Elly&Jeroen - A couple of years ago

Zaterdag, zondag en maandag

Zaterdag 27 augustus campervan opgehaald en naar Fernwood

Om 08:00 met Uber (geweldige taxiservice via een app op je telefoon) naar Escape Campervans gegaan.
Het is handig om het ophaalmoment van de campervan van tevoren, telefonisch, vroeg af te spreken zodat je als 1 van de eersten aan de beurt bent. 
We zijn over de Pacific Coast Highway (PCH) nr. 1 naar Monterey gereden, en vandaar naar Fernwood Big Sur. 
In Monterey hebben we bij de London pub van een luxe biertje met uienringen genoten. In het water van de haven bij deze pub zaten veel rode krabbetjes.


Mooie uitzichten: na Monterey werd de weg erg mooi, prachtige uitzichten en kronkelende wegen, en (bijna) altijd een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Onderweg, bij een van de uitzichtpunten, kun je de Bixbie brug mooi zien.


Bij de camping in Fernwood kregen we een heel mooi plekje aan de Big Sur rivier, alleen jammer dat de douches met dollars werken (terwijl de camping toch niet heel goedkoop is, 75 dollar per nacht). We merken dat kamperen weer erg wennen is. We kwamen vrij laat aan, de bank in slaapstand lukte niet goed. Uiteindelijk heeft Jeroen maar een provisorische oplossing bedacht...
Enkele kilometers verderop woedde een van de grootste bosbranden van de geschiedenis van Californië. Dat kon je op de camping goed ruiken. Onderweg zagen we veel bordjes waarin de bewoners de brandweer bedankten voor het behouden van hun woning, zoals 'We love you firefighters', thanks!'

Zondag 28 augustus Fernwood naar Santa Margarita

s Morgens, bij daglicht, kwam het allemaal weer in orde met het bed :-)
We zijn eerst naar de 'Big Sur bakery' geweest, waar ze heerlijk gebak en koffie hebben. Zeker de moeite waard, vergeet niet even hun mooie tuin te bekijken.
Onderweg veel mooie uitzichtpunten, waaronder een punt waar je kan kijken naar zeeolifanten en een plekje waar heel veel tamme eekhoorntjes te zien waren, ze aten het crackertje uit Elly's hand.


Bijzonder om te bezoeken: Madonna Inn in San Luis Obispo (aan de 101). Heel erg over de top kwa kitsch maar daardoor weer erg grappig, niet goed uit te leggen, moetje zien! :-)


Overnacht op KOA Camping Santa Margarita. Een afgelegen camping waar we een heel mooi plekje kregen met uitzicht op een dalletje.

Maandag 29 augustus: van Santa Margarita naar Los Angeles

Vandaag een lange tocht met vrij veel snelweg, maar ook nog regelmatig mooie uitzichten op zee.


Rond 19 uur kwamen we op camping Annaheim RV park aan. De receptie was al dicht (zou tot 20 uur open moeten zijn) en de deuren van de wasruimte / toiletten waren op slot ivm aanwezigheid van daklozen op de camping.
Heel vervelend, meerdere campinggangers hadden hier last van.
Normaal gesproken krijg je tijdens het inchecken een sleutel, maar die hadden we dus niet. Uiteindelijk bleek 's nachts een bewaker rond te lopen die met plezier de deur van de wasruimtes wel even voor je wilde openen, maar ideaal is dit natuurlijk niet...
De beheerder van de camping had hier ook geen begrip voor: 'als je geen toilet hebt, heb geen echte camper!' 
Ga je hier kamperen, vraag dan een plekje met gras. Kunstgras weliswaar, maar met een prettig picknickbankje.

Hier hebben we gezellig op ons ons stoeltje op het kunstgrasje naar het mooie vuurwerk van de buren (Disneyworld) zitten kijken, erg leuk! :-)
Verder is het een handige camping omdat het een opstappunt is voor de dagexcursies van Starline tours.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan