Van Capitol Reef naar Bryce via Scenic Byway 12

Door Elly&Jeroen - A couple of years ago

Dinsdag 13 september: Van Capitol Reef naar Bryce Canyon (North Camp Ground).

Vanmorgen stond er een mand perziken klaar, daar mochten de campinggasten gratis van meenemen. We hebben vier lekkere uitgezocht ...
Vandaag een scenic byway gereden: de 12. Een scenic byway mag pas zo genoemd worden als het rijden ervan al een belevenis is, en het niet zozeer gaat om de bestemming. Inderdaad een prachtige route door bossen, over bergen met bijzonder mooie uitzichten.

Bij een bezoekerscentrum van de national forest
Met het landschap verandert ook het weer. Het wordt veel kouder en winderiger en hier en daar regent en onweert het. Onderweg is Jeroen zelfs even gestopt vanwege een stevige hagelbui.
In diverse plaatsjes onderweg hebben we geprobeerd groente (en andere boodschappen) te kopen, maar dat is heel lastig, er was gewoon bijna geen groente te krijgen. Uiteindelijk hebben we boodschappen gedaan in de supermarkt in Tropic. Het was een combinatievan een restaurant, supermarkt en benzinepomp. De supermarkt was goed gesorteerd en ook niet duur.
Volgens reviews zijn de prijzen in Bryce zelf heel hoog.
We kwamen 's middags om twee uur op de camping aan, dus nog tijd om de scenic route in het park Bryce Canyon te rijden. We hebben weer campingplekje in het park bemachtigt: camping Northground. Ook dit is weer zo'n camping waar je precies op het juiste moment moet reserveren (zie hun website). Ook weer machtig prachtig :-)
We hebben nog veel kunnen zien, maar in de namiddag verslechterde het weer snel: harde wind, regen, en het onweer kwam steeds dichterbij, zodat we uiteindelijk maar terug zijn gegaan. Visitor Centre bekeken, snelle avondmaaltijd gemaakt...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan