Bryce Canyon National Park

Door Elly&Jeroen - 15-09-2016 22:03

Woensdag 14 september: Bryce Canyon

Afgelopen nacht was het heel koud, rond de drie graden. Het onweer was afgelopen, heldere lucht. We waren blij met het extra fleece dekentje voor de nacht en veel laagjes kleding voor overdag (bij vertrek 's morgens was het3 graden, 's-middags was het 25 graden). Vandaag hebben we een rondwandeling naar het amfitheater van Bryce gemaakt van ongeveer 10 kilometer, met behoorlijke hoogteverschillen. Bryce ligt op grote hoogte zo tussen 2100 en 2500 meter. We vertrokken, op advies van de ranger in het visitor center, vroeg (6:45), zodat we tijdens de wandeling de zon konden zien opgaan. 

'


Dit is een wandeling waarbij je afdaalt in de Canyon en tussen de 'hoodoos' (rotstorens) doorloopt. Het wordt een combinatie van verschillende trails: via een stukje Rim trail lopen van de parkeerplaats bij Sunset Point naar Sunrise Point om daar via de Queens garden trail af te dalen in de Canyon, hierna verder gegaan op de Navajo trail, deze komt uit op een kruising met diverse mogelijkheden. We hadden het geluk dat er een ranger was die ons goed advies gaf. We hebben ervoor gekozen een extra lus te doen: de Peekeboo loop van 3,5 mijl.

Een pittige trail met veel stijgen en dalen maar daardoor ook bijzonder mooie uitzichten op hoodoo's en op andere bizarre rotsformaties. Weer terug op de kruising zijn we via de 'Wallstreet' weer terug naar onze auto gelopen. De 'Wallstreet' trail is bijzonder omdat je tussen 2 gigantische Hoodoos naar boven loopt.

Rond 14:00 waren we terug op de camping en hebben we het verder rustig aan gedaan. Om in de stemming te blijven hebben we in de general store een Hoodoo biertje gehaald en daarvan genoten...

 

Reacties

Renée 17-09-2016 15:37 {{button-42755}}

Mooie foto's van alles wat jullie onderweg zien! Veel plezier in USA.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan