Van Three Rivers naar Sequioa NP/ Kings Canyon Azalea camping

Door Elly&Jeroen - A couple of years ago

Maandag 19 september van Three Rivers naar Sequioa NP/ Kings Canyon Azalea camping.

Vroeg vertrokken, rond 08:00 naar het Sequioa National Park.

Een mooie slingerende stijgende weg, alleen geschikt voor niet te grote auto's. De eerste grote stop was Morro rock, eerst een stuk van de trail gelopen maar deze bleek wel lang te zijn. Vervolgens met de auto naar de parkeerplaats onder Morro Rock gereden. 350 treden op een enorme granieten rots met als beloning een geweldig uitzicht naar alle kanten! Een must see als je ooit hier komt!

Je zal het maar op je hoofd krijgen... (even vasthouden en daarna netjes terug leggen)

één van de prachtige uitzichten vanaf Morro Rock

Vervolgens doorgereden naar tunnellog, een in 1937 omgevallen boom waarin een opening is gemaakt waardoor een auto kan rijden, bijzonder.


Op naar General Sherman, de boom met de meeste inhoud, leeftijd geschat op 2600 jaar. Enorm! Om hem heen stonden nog meer van deze enorme bomen, prachtig om te zien.

Alleen al de voeten van deze bomen zijn imposant

Onderweg

Ook het visitor centre bezocht. Na vele auto kronkels de first come first served camping Azalea gevonden er was nog ruim plek gelukkig, fijne camping. 

De eerste keer dat we een berenbox tegenkwamen op de camping. Hierin moet je alles bewaren wat geurt, dus niet alleen je eten maar ook je tandpasta! Beren hebben een heel sterk geur orgaan, vele malen beter als van een speurhond. Met hun sterke klauwen maken ze een auto open alsof het een sardine blikje is. Vandaar deze stevige kluizen.

Prachtig plekje in de natuur

Prachtige sterrennachten

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan