Van Azalea Camping via Kings Canyon naar Yosemite Upper Pines

Door Elly&Jeroen - 24-09-2016 00:42

DInsdag 20 september van Azalea camping via Kings Canyon naar Yosemite Upper PInes.

Ongeveer 420 km te gaan vandaag! Het begon met de Kings Canyon. Een doodlopende weg die eindigt bij Roads End, zelfde weg terug. 

Onderweg zagen we  een grote hoeveelheid verbrande bomen, het gevolg van de enorme brand in 2015. Een locale wegwerker vertelde ons dat het begon met 1 boom waar de bliksem in was geslagen, hij meldde dit en het werd afgedaan als ach morgen is het wel uit. Vervolgens was het niet uit, de reactie was toen ach het gaat wel uit het steekt de river niet over, de volgende dag stond het gebied in lichterlaaie en het werd de grootste brand in de geschiedenis van het gebied. Je kan duidelijk merken dat het het hem aan het hart ging. Hij hoopte dat we over een jaar of 10 nog eens terugkwamen wanneer het weer zo mooi zo zijn als vroeger.


De route was werkelijk schitterend een canyon die steeds nauwer werd. Nog een stop gemaakt bij de Roaring Rivers waterval en aan het einde stonden we bij de rivier en deze was zo glashelder, dat je de vissen zag zwemmen en hun schaduw op de bodem zag. 

De route leidde ons via kleine weggetjes door de binnen landen. Veel verbouw van pruimen, nectarines, druiven, etc. Rond 17:00 kwamen we aan in Yosemite National Park. Vanaf Tunnelview kregen we een eerste beeld op de vallei, indrukwekkend zijn de enorme granieten wanden rondom de bodem van de vallei.

Het was nogal heiig deze dag dus het uitzicht vanaf tunnelview was niet top

De organisatie van het park is groots opgezet, het was dan ook even zoeken voordat we op ons plekje stonden, mooi midden in het bos op camping Upper Pines.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan