Dag 4 en 5, 12 en 13 mei: Badlands, Keystone, Mount Rushmore, Crazy Horse en Hill city

Door Sabine Frijns - 14-05-2016 05:55

Aangezien we gisteren geen internet hadden, vandaag maar de berichtgeving van 2 dagen.

Gering (zon, 10 graden) - Badlands (zon, 25 graden), 358 km

Vandaag hebben we een flink stuk gereden, om tot aan de Badlands te komen. Ik heb vandaag ook de eerste keer in de camper gereden, het was wel even wennen, maar ging uiteindelijk hartstikke goed. Maar wat een ruimte is hier…kilometers, tientallen, zelfs honderden kilometers ruimte, alleen maar uitgestrekte velden. Nauwelijks huizen, hier en daar een boer aan ’t werk, je komt maar af en toe een auto tegen, zo was het deze hele rit. En na zo’n 4,5 uur rijden, inmiddels zijn we in de staat South-Dakota beland, zien we in de verte de Badlands. Een prachtig gezicht.

We rijden het park in, en zien onze camping al vrij snel liggen. Maar het is nog wat vroeg, dus we rijden nog even door, om al een deel van het park te bekijken. Eerst maar even bij het visitor center gestopt en een stuk verder de wandelschoenen weer aangetrokken. We lopen de Doortrail, een korte route, maar wel best pittig. Alleen maar over rotsen, je kunt het nauwelijks paden noemen. Maar wat we allemaal te zien krijgen is werkelijk prachtig en dus ook flink wat foto’s gemaakt. Apart hoe we gisteren nog in de sneeuw liepen en hier is het nu hartstikke warm, zeker 25 graden. 

Aan het begin van de avond toch maar naar de camping gegaan, waar we nog een uurtje buiten hebben gezeten (haha, net echte kampeerders), prachtig hier middenin het park met die ondergaande zon. Morgen gaan we de rest van het park bekijken.

 

Badlans (zwaar bewolkt, 10 graden) - Hill City (half bewolkt, 10 graden), 180 km

We werden vanochtend wakker en het weer was volledig omgeslagen. Van heerlijk warm weer, naar zwaar bewolkt, stormachtig, koud weer. In de informatie over de Badlands stond al dat het weer bij een semi-woestijnklimaat heel plots kon veranderen, maar dit was echt een groot verschil. Maar goed, niet getreurd, weer op weg door de Badlands. Het is echt een prachtig park, weer zo apart en anders dan alle andere parken die we eerder gezien hebben. Met verbazing hebben we bekeken hoe sommige natuurverschijnselen toch kunnen ontstaan. Ongelofelijk en dat over een periode van zo’n 70 miljoen jaar. 

We hebben de Badlands Loop Road naar het noordwesten gereden en hier bij alle overlooks gestopt, allemaal de moeite waard, ondanks de enorme kou en wind.

Op weg naar Keystone. Een leuk idyllisch plaatsje met saloons, ook veel toeristenwinkeltjes, typische restaurantjes, maar vooral een leuke sfeer. En niet te vergeten schalde de muziek van Dolly Parton uit de boxen. En…er was een winkel waar ze alleen maar heel veel soorten popcorn verkochten, echt lachen, met alle liefde en aandacht gemaakt. En weet je wat pas lekker is? Licht gezouten, daarna gecarameliseerd met een beetje chocola erover. Echt héerlijk.

En weer verder, door de prachtige Black Hills, nu naar Mount Rushmore en de Indiaanse tegenhanger Crazy Horse. De entree, met name bij laatstgenoemde, was wel even schrikken ($11,- pp + $4,- pp voor een verplichte bustour) en dat alleen maar voor een rotswerk wat de komende 100 jaar ofzo nog niet klaar is. Maar goed, zien wil je het toch, dus maar niet zeuren. En de informatie over Indianen (in een enorm leuk documentatiecentrum) blijft intrigreren, althans dat vinden wij. Alles rondom Mount Rushmore is trouwens prachtig gemaakt, uiteraard zou je haast zeggen, Amerikaanse trots. En die uitgehouwde koppen zijn fascinerend. 

En nu op naar Hill City, waar we iets gaan eten en de camping voor de komende nacht ligt. Het was weer een superleuke dag, wat een ervaringen weer…

Foto's volgen morgen, aangezien de wifi hier heel belabberd is.

Tot morgen!!

Reacties

roy 14-05-2016 08:01 {{button-38336}}

ben hier met de dag benieuwder aan het worden naar de foto's!!! veel plezier kampeerders ;-)

MONIEK Daniels 15-05-2016 11:21 {{button-38380}}

Wat een avontuur voor jullie. Blijf gezond en genieten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan