Druk dagje in The Big Apple

Door - 24-05-2016 04:30

Hallo lezers,

Vandaag hadden we onze eerste volledige dag in The Big Apple. We vertrokken om schrik niet 06:20 am richting Dunkin Donuts voor een lekker ontbijtje. Daarna vertrokken we we naar het One World Observatory  ( voorheen Freedom Tower) voor onze eerste attractie.  Uiteraard waren we lekker vroeg maar om 09:00 am mochten we naar binnen. Helaas mocht Louise niet met de trap dus dan maar de lift. Dat was al een ongelooflijke belevenis. Terwijl je in de lift stond werd er een film geprojecteerd met het ontstaan van New York.  Na ongeveer 60 seconden waren we op de 102e verdieping en na een korte introductie introductie openden ze de een soort rolluik en toen........., fantastisch wat een uitzicht.  Hierna een verdieping gezakt alwaar je vanuit alle zijdes het uitzicht kon bewonderen. 

Na deze indrukwekkende attractie gingen we de hoek om richting WTC Memorial.  Aan de ene kant heel mooi maar aan de andere kant bizar.  Waar de Twin Tower's hebben gestaan zie je nu vierkante bak met een Waterval maar op de bovenste randen alle namen van de slachtoffers.

En nu op naar het Vrijheidsbeeld.  Na de reguliere securitycheck mochten we op de boot richting Liberty Island om het Vrijheidsbeeld te bewonderen.  Wederom erg mooi en daarna door naar Ellis Island waar in het verleden de immigranten uit met name Ierland en Italië kwamen.

Nadat we van het bootje waren afgestapt zijn we gaan lopen naar het Financial District om foto's te maken van de NYSE en de beroemde stier en nog even het de City Hall meegemaakt. Daar hebben we genoten van straatartiesten en vervolgenden onze wandeltour naar de Brooklyn Bridge. Heerlijk relaxed over deze brug gelopen en wederom genoten van het uitzicht. 

Wat zullen we nu gaan doen? We besloten een paar haltes met de metro nemen naar Canal Street te gaan om Chinatown en Little Italy te bewonderen.  Bij Chinatown hadden we het idee dat ze een verkopersopleiding hadden genoten in Turkije door opdringerig hun verkoopwaar aan te bieden.  Little Italy is een ander verhaal, daar had je het idee dat je in het "oude New York " was belandt met leuke winkels ons ontelbare restaurants. Echt een aanrader! 

Op de terugweg naar ons hotel zijn we even uitgestapt op Times Square om een hapje te eten.

Morgenochtend gaan we met Baja Bikes fietsen in Central Park en daarna zien we wel want we hebben verschillende opties. Al met al een zeer drukke maar leuke dag,... pijnlijke vermoeide voetjes.

Groetjes

Theo & Louise 

 

Reacties

Coby 24-05-2016 12:15 {{button-38764}}

Wat een belevenis zeg, en dat allemaal op 1 Dag ppffff dan begrijp ik best dat Louise niet met de trap mocht hahaha. Maar wat een indrukken hebben jullie gehad op die dag erg benieuwd hoe de foto's zijn geworden en dit is pas het begin alle indrukken kalm op jullie inwerken. Benieuwd naar het volgende avontuur. Dikke Kus

Petra 24-05-2016 12:41 {{button-38768}}

Leuk om jullie zo te volgen! Hopelijk kunnen jullie straks ook foto's uploaden. Ben benieuwd! Enjoy!
XXX

nando 24-05-2016 23:32 {{button-38786}}

tjeetje wat jullie op een dag hebben gedaan daar had ik er een paar voor nodig. Geniet ervan....

wilma 25-05-2016 09:15 {{button-38792}}

leuk hoor en veel plezier

wilma 25-05-2016 09:15 {{button-38793}}

leuk hoor en veel plezier

Jim 25-05-2016 17:27 {{button-38815}}

Leuk oom jullie te volgen. Klinkt alsof jullie je prima vermaken. En dan te bedenken dat de pret pas net is begonnen!! Veel plezier en veel genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan