Wa d'un hitte, wa d'un drukte & kik tem gaon

Door H. Govers - 09-07-2016 08:58

 Zo, vandaag jammer genoeg alweer de laatste dag in het onwerkelijke Las Vegas. Gisteren een zeer lange en drukke dag gehad.

Gisteren hadden we 'uitgeslapen' en gingen ontbijten bij Denny's, dit is maar een straat oversteken, 4 trappen op en af, langs 10 zwervers* en straatverkopers, langs 4 oversteekplaatsen en langs 100000 toeristen. Met andere woorden, kei-dichtbij voor Amerikaanse begrippen. Na Denny's gingen we even zwemmen en relaxen. Vroeg in de middag kochten we kaartjes voor de bus, deze rijdt heel de dag en je kan bij alle hoogtepunten in- en uitstappen. Met deze bus reden we naar de Stratosphere, we gingen hier nog niet in maar wel hebben we in een giftshop leuke souvenirtjes gekocht. Ook hebben we Venice bezocht het Italië van Nevada. We besloten in het Bellagio te gaan eten, want hier zou immers een geweldig buffet zijn. We hadden zeker 1,5 uur in de rij gestaan maar het eten was heerlijk. Van sushi tot Indisch en van Indisch tot Italiaans. Het was inmiddels half 9 en we wilden nog naar Fremont Street, het downtown van Vegas. Snel terug naar het hotel en ons wat opgefrist en hoppa terug naar de bus. De rit naar Fremont Street duurde zeker een uur. Maar dat was het zeker waard, Fremont Street was super gezellig, 2 hele leuke bandjes en leuke mensen. Niemand beoordeeld elkaar en iedereen laat elkaar in zijn waarde. Eerst hebben we een tijdje bij het bandje aan het begin van de Street gekeken, deze deden vooral covers van deze tijd en dat ging ze goed af. We liepen richting het einde van Fremont St en ook hier stond een hele leuke band, deze deden covers van de jaren 70, 80 en 90. Dit sprak papa en mij erg aan en we bleven tot zeker half 2 kijken. We werden nogal moe en liepen richting de bus. De buschauffeur had nog zo gezegd, ik gooi jullie er hier uit en hier moet je terug naartoe komen, want anders verdwaal je. Dus wij lopen naar de plek waar de chauffeur ons eruit gegooid had bleek dat de bus daar helemaal niet stopt. Moesten we weer teruglopen. Ook deze rit duurde zeker een uur. Het was inmiddels kwart voor 3 toen we thuiskwamen en we waren kapot. Fremont St was echt het hoogtepunt van deze dag. 
    Vandaag hebben we echt uitgeslapen, zeker 10 uur. Onze buskaartjes waren geldig tot tien voor half 3 smiddags. We wilden dus op tijd weg om te bus heen en terug te kunnen pakken vanuit de Stratosphere, waar we nu wel in gingen. Het uitzicht was heel mooi en je kon duidelijk zien dat Las Vegas in een Vallei ligt, eromheen alleen maar droogte en bergen. Alles zag en minuscuul uit. Er zijn 3 attracties op het Stratosphere, je kan bungeejumpen, in een korte maar enge achtbaan, een vrije val, en een soort zweefmolen die buiten het gebouw hangt. Helaas waren er alleen mensen die bungeejumpten en in de achtbaan gingen. Man, man, man wat een hoogte. Na dit bezocht te hebben gingen we naar New York New York, om middag te eten. Hier aten we een heerlijke sandwich waar we heel de middag op konden teren. Eenmaal terug in het hotel was het 4 uur, papa ging zwemmen en ik chillde wat op de hotelkamer. Papa had immers in de bus een dutje gedaan. We wilden nog graag naar het Luxor 'piramide'. Hierna zouden we naar het Las Vegas sign gaan, als je de stad in komt rijden. Dit deden we te voet, hier komen we weer terug op de 'Amerikaanse begrippen'. Toch blij dat we dit stuk gelopen hebben want dit hoort er toch wel bij. Een snelle hap bij de Mac gegeten en nog 'eventjes' de strip op, dit was een grote fout want onze voeten waren op. Toch nog gegokt in het Casino van het hotel en maar liefst 3$ gewonnen. Nu lekker in bed en de wekker weer vroeg gezet om weer op weg te gaan naar de rust.


Groetjes,

Recordhouders Stripwandelaars (16,82 km) Degoof & Mini


*we zagen een zwerver die spastisch zat te doen in een rolstoel, en niet eens fatsoenlijk een dollarbiljet aankon nemen. Toen er 2 Bunnies naar hem toe kwamen i.e. Vrouwen die schaars gekleed zijn,  deed hij opeens een stuk normaler.

Reacties

Henny 09-07-2016 19:43 {{button-40094}}

Ik zal nu maar heel snel de nieuwe auto van je pa afbestellen Margo want $3 is niet genoeg 😭.
Wel goed van jullie dat je zoveel loopt want met al dat eten de hele dag vliegen de kilo's6 er anders vast aan.
Goeie reis verder en geniet van de vele mooie dingen die jullie nog te wachten staan.
Groetjes Henny

Rick 09-07-2016 21:55 {{button-40098}}

Weer een leuk verslag.... ja daar lopen echt goeie muzikanten rond ! en van dat lopen val af ! heb je geen foto gemaakt van die bunny's met die zwerver ?..... fijne reis verder

groeten Rick

Stef 09-07-2016 22:06 {{button-40099}}

Geweldige avonturen zeg! Volg jullie met veel plezier!
Groet en fijne reis verder!

Katrien 09-07-2016 22:44 {{button-40100}}

Wat een leuk verhaal weer. Ik voel met mijn voeten helemaal mee met jullie. Wat een geloop en dan is het denk ik ook nog erg warm. Op naar jullie volgende avontuur.

Nico 10-07-2016 15:36 {{button-40109}}

Erg tof jongens, leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben! Ik ben benieuwd hoe jullie volgende locatie is, ik kijk er naar uit!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan