Hit the road Jack

Door H. Govers - 11-07-2016 07:35

Gistermorgen het drukke en onwerkelijke Las Vegas achtergelaten. Op weg naar de rust, vooral veel rijden en maar liefst 2 hele mooie natuurparken bezoeken. Zion en Bryce canyon. Een rustige heenweg gehad en geen gekke dingen op de weg tegengekomen. Voor we de echte parken gingen bezoeken snel even door The Valley of Fire gereden. Dit is een, in vergelijking met Nationale parken, klein park. We reden hier dan ook binnen een uurtje doorheen. Wel hele mooie rode rotsformaties tegengekomen, en dit 'net' buiten Las Vegas. Snel doorgereden naar Zion Canyon, we waren erachter gekomen dat The Valley of Fire eigenlijk niet zo'n slim plan was geweest, dit ivm tijdnood. We moesten immers nog een stuk rijden naar Zion en Bryce en daarna nog naar ons hotel. Eenmaal in Zion wilden we gaan wandelen langs een rivier maar dit kostte minimaal 40 minuten om er te komen met een shuttlebus, dan nog wandelen, en vervolgens weer 40 minuten terug met de bus. Halverwege de tocht naar boven uit de bus gestapt, en de bus terug naar beneden genomen. Door Zion heengereden, wat foto's gemaakt en op naar Bryce. Ook dit was erdoorheen en foto's maken. Hartstikke mooie parken met geweldige rotsformaties en 'onnatuurlijke' dingen, het lijkt namelijk soms net of de rotsen expres door iemand zo zijn gemaakt, omdat ze zo mooi zijn. Het was inmiddels al 8 uur 's avonds en we moesten nog 130km terug rijden naar ons hotel. We stopten bij een Rangerpost om te vragen of ze naar ons hotel konden bellen, omdat ze anders misschien de kamer zouden weggeven. De vrouwelijke Ranger die ons hielp was heel aardig en meldde ons dat het hotel ons nog verwachtte. Snel naar het hotel gereden en daar laat in de avond nog naar een eetgelegenheid gezocht in het dorp. 
    Heerlijk geslapen en vroeg op om Kanab te verkennen en op weg te gaan naar Monument Valley. Kanab is heel erg toeristisch geworden maar gelukkig was het museumpje nog gratis. Hier staan oude filmsets die gebruikt zijn bij bekende Western films. Onderweg naar Monument Valley veranderde het landschap heel snel van rotsen naar weilanden en weer naar rotsen, langzaam aan veranderde deze in rode rotsen met rood zand. We waren op tijd in Kayenta, hier zouden we overnachten. Dus gingen we gelijk Monument Valley in. Het was heel raar om de bekende Western achtergrond nu in het echt te zien. Het leek net een doek zo mooi. Ook bezochten we nog het stuk weg waar in de film 'Forrest Gump', - Forrest just stops running. We konden de Valley zelf inrijden want de weg is inmiddels grotendeels geasfalteerd, hier kwamen we The Lone Ranger tegen en een Startrooper. 'S avonds nog naar de zonsondergang gekeken. Deze viel ons een beetje tegen in vergelijking met die van Yosemite. 
    Vandaag 2 keer fastfood gegeten, dus we zijn tonnetje rond. Nu maar hopen dat we niet uit bed rollen, de Vallei in.

Groetjes,

Degoof & Mini

Reacties

Katrien 11-07-2016 09:14 {{button-40117}}

Hè daar Amerika en zijn natuurschoon dat lijkt mij idd indrukwekkend. Jullie doen ongelooflijk veel op een dag en nog kom je tijd te kort, zo lees ik. Fijn genieten want ook het aftellen is een beetje begonnen. ( iig bij ons om jullie weer te zien)

Mario 11-07-2016 10:21 {{button-40126}}

Wat een druk programma, ik hoop wel dat je uitgerust terug komt Hans.
Toch maar lekker genieten dan.

Nico 11-07-2016 14:09 {{button-40135}}

Blijft ongelofelijk hoe snel je daar van de drukke stad in de schitterende en indrukwekkende natuur bent, ik kijk ernaar uit om jullie foto's en verhalen te horen. Ik ben in ieder geval blij dat jullie niet meer zo een avontuur hebben meegemaakt als toen met die flood en heftige weg vol rotsen, maar ach, dat hoort bij een avontuurlijke vakantie. Kijk alweer uit naar jullie volgende verhaal om te lezen wat jullie nu weer uitgespookt hebben!!! Geniet ervan guys xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan