Flagstaff

Door H. Govers - 13-07-2016 06:48

 

Vandaag zou papa een verhaaltje typen, dit is helaas helemaal verwijderd en niet meer terug te halen. Hij heeft het gelukkig nog wel voor kunnen lezen maar door het indrukken van een verkeerde knop is dus alles weg. Papa is er klaar mee dus ik typ maar even alles in rechte lijnen. 
    Vandaag The Meteor Crater bezocht wat erg indrukwekkend was, deze is maar liefst 20 voetbalvelden op de bodem, en als je dat stadion zou vullen met mensen zou je er 2 miljoen fans in kwijtkunnen. We kregen een hele leuke Tour van tourgids Eduardo, geboren in El Passo, Texas. Maar wij mochten hem Eddie noemen. 
    Na Meteor Crater gingen we Flagstaff in, dit bestaat uit een heel gezellig Historic Downtown centrum met gebouwen die nog in originele staat zijn sinds 1912, sinds Flagstaff opgericht is. we volgden een wandelkaart die we bij de Toeristen info gevraagd hadden. Papa heeft hier mooie foto's kunnen maken, toevallig kwam er nog een vreselijk lange AMTRack voorbij, de wagons bleven maar komen. 
    Sushi aten we als avondeten dit was heerlijk. Jammer genoeg geen all-you-can-eat zoals in Nederland, maar gewoon betalen voor elk gerechtje wat je bestelt. Met heerlijk volle buikjes gingen we terug Flagstaff in, het afmaken van de wandeling. We kwamen een zwerver tegen die ons om 2$ vroeg. Papa wimpelde hem af door in het Nederlands tegen hem te gaan praten. Hier schrok hij van waardoor de zwerver er snel vandoor ging. Toen we de wandeling eenmaal afgerond hadden en terugliepen naar de auto kwamen we de zwerver weer tegen. Papa deed weer hetzelfde maar eindigde in plaats van met ontwetend Nederlands praten met: ' do you have a dollar for me?' En de zwerver gaf de Dollar nog ook! Papa zei dat het een grapje was en gaf het geld terug. We vonden dit zo'n mooi gebaar van de man dat we nog terug zijn gereden met de auto om het te zoeken en hem die 2 dollar te geven en een drankje aan te bieden. Helaas reden we hem niet meer tegen het lijf. 
    Gisteren was ik nog vergeten te melden dat er in het Grand Canyon National park een bosbrand woedde. Deze kwam redelijk dichtbij maar de Rangers hadden het onder controle, wel waren er grote rookwolken. Deze hadden we zelfs al 50 km voor we het park in kwamen rijden zien hangen, alleen dachten we toen dat het wolken waren.   

Morgen op weg naar de bekende Route 66, hier gaan we lekker op cruisen en we hopen nog wat spannende avonturen mee te maken. Via de Route gaan we naar het Yoshua tree National park. Vanuit hier door naar LA en dan helaas onze laatste paar dagen tegemoet.

Wij gaan slapen, morgen vroeg op.


Groetjes (zoals papa het getypt had)

El Capitain en McGregor

 

Ps. Lees morgen meer van El Capitain

Reacties

Henny 13-07-2016 19:38 {{button-40199}}

Hey Margo
Jammer van het verhaal van je pa, maar van jouw story kreeg ik 2x een melding.
Enne....Je doet niets onder voor je pa hoor.
Wilde hij trouwens niet naar de brand in grand canyon (in de hoop de brandweervrouw van yosimity die op hem verkikkerd was, nog eens te zien ?😂.
Veel plezier in 'back to the sixties' op route 66. Er zijn daar hele grappige dingen te zien hoor (wat de mensen al niet doen / bewaren....)
Groetjes

Hans 14-07-2016 07:40 {{button-40212}}

Nee Es Beliner niet meer gezien Henny, haha

Mario 15-07-2016 11:36 {{button-40253}}

Ha ha ik zie het gezicht van Hans al voor me toen hij op de knop verzenden dacht te drukken. Geniet er nog maar even van
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan