Yosemite; topattractie onder de parken

Door M.J. van Wamel - 21-07-2016 06:33

Na de XXXL bomen van Sequoia NP zijn we op weg gegaan naar een topattractie onder de natuurparken. Met zijn 4 miljoen (!) bezoekers per jaar, is dit park een topper. Al in 1890 als park beschermd, waarvan 90% van de bezoekers alleen de 'valley' bezoekt. Deze vallei heeft dan ook de 'highlights' van het park. Langs de Merced rivier zijn watervallen te zien, weide gebieden met veel wild, bomen in een gevarieerde samenstelling (waaronder ook Sequoia's) en de onmiskenbare stijle rotswanden met bekende namen als Half Dome en El Capitan. We kwamen half vier in de middag aan en hebben eerst ingecheckt in het hotel net buiten het park. Daarna hebben we een eerste verkenning gedaan in de vallei. De warme late middagzon kleurde het geheel prachtig. We hebben hier twee overnachtingen en gaan dus een volle dag dit park bezoeken.

 El Capitan

 Half Dome

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt werd weer koers gezet naar het park. Nu om de vallei van boven te bekijken. De eerste stop was "tunnel view". Net voor een tunnel heb je al een prachtig uitzicht op de vallei met de twee giga granietwanden El Capitan en Half Dome beide in beeld. Maar je kunt nog verder naar Glacier point. Een 5 km onder de top werden we naar een P-plaats geleid. Vandaar uit reden er shuttlebussen naar de top omdat het vol was boven. Dit geeft nog eens de populariteit aan van Yosemite. Door de drukte rij je er regelmatig in de file; zeker in het hoogseizoen. Maar het moet gezegd worden: adembenemend!! Je hebt een uitzicht over de hele vallei en de bekende rotsen. In de verte zie je de watervallen en aan de horizon de eeuwige sneeuw van de bergen. Nog iets waar menigeen kippenvel en tintelingen van krijgt; op hoog uitstekende rotspunten laten enigszins gestoorde figuren zich fotograferen of maken selfies. Tja... Morgen door naar Death Valley waar we het eerste gedeelte door Yosemite rijden en de Tioga pas zullen oversteken om de Siërra Nevada in te duiken. 

 

Reacties

Femke slegers 21-07-2016 14:45 {{button-40529}}

Ik heb blijkbaar altijd een vooroordeel gehad over Amerika. Op de een of andere manier trok dat land me helemaal niet. Maar ik moet mijn oordeel bijstellen, want nu ik dit zo zie, is het toch wel adembenemend mooi. Kijk weer uit naar de volgende verhalen en foto,s.

Mark en Maud 21-07-2016 18:00 {{button-40533}}

Super mooie foto's! Wat zullen jullie je nietig voelen bij al het groots van de natuur daar.
Liefs, M&M

Helma 21-07-2016 18:47 {{button-40536}}

Wederom een prachtig verhaal van jullie bijzondere vakantie.

Berg en Dal 21-07-2016 20:00 {{button-40539}}

Super leuk om jullie reis zo te volgen. Om heimwee van te krijgen.. Geniet er nog van.
Dikke knuffels!

Ferry en Ankie 21-07-2016 21:44 {{button-40545}}

Adembenemend mooi. Prachtig je reisverslag Maarten, geniet van al dat moois

liefs

Jos en Mieske 22-07-2016 17:49 {{button-40591}}

Ja Maarten het moet worden gezegd, het is weer een pracht van een reisverslag. Schitterende indrukken en zo zie je maar weer dat Amerika ook heel veel moois te bieden heeft. Wij zijn blij dat jullie nu echt kunnen genieten van dit moois. En wij? Wij genieten gewoon mee en hopen iedere dag weer een pracht reisverslag te mogen ontvangen.
Lekker genieten en tot het volgende avontuur.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan