De vuurdoop

Door M.J. van Wamel - 23-07-2016 08:30

We zijn weer vroeg op pad gegaan met als ontbijt een aantal supermarkt sandwiches tegen een abnormaal tarief. Alsof het allemaal nog niet duur genoeg is. Maar wat wil je midden in de woestijn waar verder geen concurrentie is. Je moet toch wat eten nietwaar? De tocht voert ons vandaag naar wat hoogtepunten van Death Valley zoals de 'scenic road Artist Drive', Devils Golf course en Badwater. Om daarna door te rijden naar de Valley of Fire in Nevada bij Overton. In meerdere opzichten een heuse vuurdoop! Het kleurenpalet van Artist Drive is betoverend. Deze eenrichtingslus vanaf de doorgaande weg laat gesteente zien met de meest uiteenlopende kleuren en vormen. Zeer de moeite waard! Dan door naar Devils Golf course. Hier zijn grote zoutafzettingen in de vorm van bollen te zien, waarop "alleen de duivel golf kan spelen". Het is er bloedheet, maar we hoeven alleen even de auto ervoor te verlaten. Normaal zijn de zoutkristallen goed te zien, maar er zijn heftige overstromingen geweest in november 2015 (ja, het kan er ook behoorlijk regenen in de winter), zodat de bruine kleur overheerst.

 Artist drive

 Devils Golf course

Daarna is het laatste Point of Interest te zien: Badwater ( op zijn Engels dan). Het restant water ruikt door het geconcentreerde zoutgehalte alsof je in een snelweg WC staat. Verderop ligt de zoutvlakte, waar je naartoe kunt wandelen. Dat hebben we gedaan EN geweten! Het was door de hitte een ware beproeving! Een heuse vuurdoop! Uiteindelijk waren ook hier door de zondvloed van afgelopen winter de zoutafzettingen aangetast. Maar het blijft wel apart om over een dikke laag keukenzout te lopen.

 Badwater

Via de zuidelijk uitgang verlaten we dit bijzondere park. We rijden door de uitlopers van de bergen richting Las Vegas, om daar bovenlangs naar State Park Valley of Fire te gaan. Net na Death Valley wordt er even getankt bij een nederzetting op een kruispunt van wegen. Zo zie je wel meer kleine gehuchten; een tankstation, post office, saloon, store en iets wat voor museum moet doorgaan. Echt Amerikaans!

 Shosone

Lange kaarsrechte wegen dienen zich aan. In Amerika kun je zowaar een"highway" adopteren! Op een bord langs de weg komt dan je naam te staan. Eenmaal in Nevada zie je meteen de goklust van deze staat. Casino's op elke straathoek. We naderen Las Vegas vanuit de bergen en rijden over de snelweg bovenlangs de bekende "strip" waar verschillende even bekende hotels al te zien zijn, zoals het Ballagio en onze eindbestemming Treasure Island. Het is goed opletten geblazen op de weg met zijn vele rijstroken en richtingen. Ik ben in ieder geval blij dat we deze waanzin achter ons kunnen laten. 

 Las Vegas

Als we bij Valley of Fire aankomen valt meteen de vuurrode kleur van de rotsen op. We zijn hier laat in de middag, waardoor de rode kleur extra tot zijn recht komt. Door zijn wilde tot de verbeelding sprekende vormen verdient dit park een een predicaat Top Park! Een tweede figuurlijke vuurdoop! Uitgeblust landen we in ons hotel, eten wat bij de Mac en doen moe maar voldaan het licht uit.

 Valley of Fire

Reacties

Harold van Hulten 23-07-2016 12:50 {{button-40641}}

Mochten we nog een keer die kant op gaan, dan pak ik deze reisgids erbij.
Mooie verhalen en foto's. Nog veel plezier.

Ron Rensen. 23-07-2016 13:34 {{button-40644}}

Na een weekje in België te zijn geweest nu even wat reis verslagen van jullie zitten lezen en de prachtige foto's zitten bekijken. Wat een geweldig verslag maak je er van Maarten het is net of je mee reist prachtig. Wij hebben het zelf ook warm gehad maar de temperaturen van jullie zijn abnormaal.

Jos en Mieske 24-07-2016 19:14 {{button-40688}}

Wat een indrukken en wat een temperatuur! Goed dat er airco is!
Hopelijk hebben jullie straks op een aantal plaatsen wat meer tijd en iets aangenamere temperaturen om van alle bezienswaardigheden te genieten.
Wordt het nog viva Las Vegas?
Blijf genieten.

Thierry en Jorien 25-07-2016 05:47 {{button-40703}}

Wat een topverhalen, allemaal! Herkenbaar de dingen die ik lees over wat voor indrukken veel dingen op je achterlaat. Wat vinden jullie van de mensen, aardig/ over de top?
Nog eitje kunnen bakken in Valley of Fire..; ). Nog beren gezien in Yosemite..?
Geniet ze daar!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan