Oostwaarts reizen, meer Wilde Westen

Door M.J. van Wamel - 26-07-2016 06:54

We waren laat weg vandaag. Enerzijds omdat de te reizen afstand tussen Zion en Bryce niet groot is en anderzijds omdat we uitgebreid ontbeten hebben en daarna de collectie opgezette dieren en de shop bezocht hebben. De collectie opgezette dieren was leuk om te zien. Onderandere een heuse bison, verschillende beren waaronder een ijsbeer, wolven en een soort berggeiten. Jorrit werd bijna verslonden door een grizzly.

Ondertussen waren we de tijd om uit te checken vergeten. Snel de zooi bij elkaar geraapt en op weg via de oost-west route door Zion. Deze weg is wel toegankelijk in het hoogseizoen en is prachtig om door heen te rijden. Je ziet behalve de bekende rode rotsformatie ook meer zandkleurige rotsen, waaronder de 'checkerboard' rots. Zo genoemd omdat deze breuklijnen laat zien in zowel horizontale als verticale richting, waardoor er vakjes ontstaan als op een schaakbord.

Nadat we Zion zijn uitgereden voert de tocht ons eerst naar Kanab; iets zuidelijker. In Kanab en omgeving zijn vanaf 1920 veel voornamelijk Westerns opgenomen. Bekende acteurs als John Wayne en Clint Eastwood hebben hier op locatie gespeeld. De meest recente film stamt uit 2001; Planet of the Apes. Maar ook The Flintstones uit 1994. Er is een heus museum "Little Hollywood" genaamd, waar decorstukken van oude Westerns staan opgesteld. Uiteraard is er een shop met veel Western 'stuff'. Wel leuk om gezien te hebben.

Na het bezoek aan Kenab zijn we naar Bryce Canyon gereden. Voor Bryce ligt het Bryce State park, waar je al een beetje sfeer kan proeven van het uiteindelijke park. Rood-oranje puntvormige rotsformatie. Het hotel waar we verblijven heeft een lange historie. Al in 1910 kwam pionier Ruby hier wonen en stichtte het hotel Ruby's Inn. Nu is het onderdeel van de Best Western keten en gigantisch gegroeid. Morgen het echte park bekijken in aangenamere temperaturen; zo'n 30 graden. We hebben ook de eerste regendruppels gevoeld! Een lokaal buitje en heel verfrissend na de hitte van de afgelopen week.

Reacties

ma van Wamel 26-07-2016 15:14 {{button-40806}}

Blij van jullie gehoord te hebben. De foto's zijn geweldig. Groetjes (o)ma.

Jos en Mieske 28-07-2016 19:57 {{button-40988}}

Hallo buurtjes, dat ziet er weer prachtig uit. En ....... eindelijk wat regen en aangenamere temperaturen, lijkt ons voor jullie ook wel even verfrissend. Jorrit weet je zeker dat het geen echte beer is, het zal je toch maar ........
Tot de volgende ronde.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan