Versteende gedaantes

Door M.J. van Wamel - 30-07-2016 09:18

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties op het blog! Het zorgt voor late uurtjes hier aan de andere kant van de grote plas, maar ik doe het graag. Vandaag stond Arches NP op het programma. Na het inbegrepen 'continental breakfast' (ik wist niet dat er donuts in een toaster konden) reden we het nabijgelegen park in. Weer een hete dag in deze hooggelegen woestijn. Als je aan Arches ofwel bogen denkt, doe je park tekort. Eigenlijk zijn er de meest uiteenlopende vreemde vormen van rood-bruine rotsen te zien. Uiteraard vormen de bogen de trekpleisters van dit park. Maar in veel rotsformaties zijn met enige fantasie allerlei figuren en dieren te herkennen. Te beginnen met het 'Courthouse Towers'; twee enorme naast elkaar staande rotswanden. Ook het nabijgelegen 'Park Avenue' laat aparte vormen zien.

Verder in het parkgebied zien we 'Balanced Rock'; een enorme kei balancerend op een rotspilaar. Eens zal deze door erosie ervan afvallen. Maar nu wordt het toch echt tijd voor de bogen. Om te beginnen 'Delicate Arch', het symbool van de staat Utah. We rijden naar het laagste uitzichtpunt. Je kunt ernaar toelopen, maar dat is een hele klim en dat is teveel van het goede. Niettemin is het uitzicht prima al lijkt de boog kleiner dan hij in het echt is.

Verder gaat de tocht langs versteende duinen en andere aparte vormen. We klimmen met de auto nog hoger en krijgen een mooi uitzicht te zien. We stappen uit bij 'Sand Dune Arch' en hebben geen idee wat we ons daarbij moeten voorstellen. Via een nauwe doorgang lopend over roodgekleurd zand komen we bij een boog verscholen tussen de rotsen. Als een cadeau na de expeditie.

Na deze verrassing rijden we tot het eind van de weg tot aan 'Devils Garden'. Hier staan er ook nog een paar, waarvan wij 'Tunnel Arch' bezoeken. Dit park kent de grootste hoeveelheid rotsbogen ter wereld. 

Tot slot bezoeken we 'Windows' helemaal aan de andere kant van het park. Naast elkaar zijn hier een aantal bogen te bewonderen. Ik bekijk ze met Jorrit vanaf een afstand, terwijl Leny met Milou nog de klim naar boven nemen. Het is inmiddels halverwege de middag en we besluiten terug te keren met deze mooie herinneringen naar het hotel om nog even een verfrissende duik in het zwembad te nemen.

Reacties

Rolf 30-07-2016 18:44 {{button-41088}}

Volgens mij zijn hier de Marlborough reclames opgenomen, je zou bijna weer een pakje aanbreken! Ha, ha! Maar mooi he.

Jos en Mieske 31-07-2016 10:42 {{button-41116}}

Buurtjes, het blijft genieten van de prachtige verhalen van Maarten en de mooie foto's. Dit is toch even iets anders dan park Brakkenstein of het Goffertpark. Wat een oppervlaktes, wat heeft de natuur toch bijzondere creaties gemaakt!
Gelukkig kan Maarten ook nagenoeg alles zien/belopen.
Wij kunnen ons goed voorstellen dat je na zulke inspannende dagen met hoge temperaturen graag even een duik in het zwembad neemt. Daar heb je toch ook vakantie voor.
Blijf genieten en wij blijven jullie volgen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan