Papieren voorbereiding

Door op 22-05-16 16:14

Scheveningen, 20 mei 2016

De betaaltermijn is verlopen, de gehele reis is betaald. Het gaat bijna gebeuren: onze grote reis naar de USA.

Voordat we de leuke dingen kunnen gaan bedenken, moeten er nog wat officiele dingen geregeld worden. Om toegang te krijgen tot het vliegtuig en tot het land zijn papieren nodig.

Boekingen: Sinds jaren (en met behulp van alle mogelijkheden die internet daarvoor biedt) regel ik onze vakanties en reizen zelf. Ik vind het een sport om de leukste plekjes en accomodaties te vinden, en ik vind het een uitdaging om (steeds vaker) juist niets te regelen en te ervaren wat er op ons pad komt. Voor onze reis van de VS kiezen we ervoor om vooraf in samenwerking met een reisorganisatie die een volledig op onze maat gemaakt plan maakt, al veel te regelen. Op die manier kunnen we tijdens de reis vooral volop en zorgeloos nieuwe ervaringen opdoen (en voor wat betreft de kinderen: de wifi op diverse plekken uittesten).

Geldige paspoorten: Begin mei hebben Thomas en ik nieuwe paspoorten aangevraagd, de paspoorten van Pieter en Martijn zijn gelukkig nog geldig. Op 13 mei hebben we de nieuwe documenten kunnen halen. Het stadsdeelkantoor is alleen open op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. En een ID kan alleen 'in persoon' worden afgehaald. Om aan deze plicht te kunnen voldoen hebben we voor Thomas toestemming moeten vragen om twee uur van zijn leerplicht te missen. Heel bijzonder geregeld dus in Nederland.

Toestemmingsformulier ESTA: Sinds de aanslagen in 2011 moeten reizigers voorafgaand aan de vlucht een ESTA aanvragen. Dit kan digitaal, ofwel door per persoon een formulier in te vullen ofwel door een groepsaanvraag. Ik kies voor de laatste, omdat ik dan slechts eenmaal de creditkaart-gegevens hoef in te vullen (en niet per persoon). Het in te vullen formulier is lang. Naast id-gegevens, wordt per persoon gevraagd naar namen en geboortedata van de ouders, gegevens over de werkgever en worden allerlei vragen gesteld over gezondheid, strafbare feiten en reisgedrag in het verleden. Als ik klaar ben, mag ik 4x 87 dollar betalen. Oeps, dat is wel erg veel. Als ik dit check blijkt dat ik de formulieren op een bemiddelingssite heb ingevuld, en niet rechtstreeks bij de Amerikaanse overheid. Hierdoor worden extra kosten in rekening gebracht. Opnieuw beginnen dus maar: per persoon alle gegevens invullen, de vragen beantwoorden en nauwkeurig controleren. Uiteindelijk ben ik na 2 uur klaar om te betalen: 4x 14 dollar. Binnen 72 uur hebben we de goekeuring binnen: maar dit betekent niet dat we toegang krijgen tot de VS staat daar nadrukkelijk bij vermeld: dat is ter bepaling aan de doaunier op het vliegveld.

Creditcard: Voor de borg voor de huurauto en voor de betaling van een aantal vooraf geregeld excursies is een geldige creditcard nodig. Deze is in al in ons bezit. Wel verhoog ik de bestedingslimiet, zodat de borg voor de auto (reservering van ongeveer 1500 euro op de creditcard) niet in de weg komt te staan van andere eventueel onverwachte bestedingen.

Internationaal rijbewijs: In sommige staten van de VS is een internationaal rijbewijs verplicht. Met een gedig rijbewijs en een pasfoto weet de ANWB deze snel te maken. Ik ben de hoofdbestuurder van de auto, maar omdat we in de goede staat instappen, mag Pieter gelukkig gratis als tweede bestuurder het heft in handen nemen. Twee internationale rijbewijzen voor ons.

De papieren voorbereiding is klaar, de echte voorpret kan beginnen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden