34 uur in 1 dag

Door - 07-07-2016 23:26

Amsterdam/Toronto/Las Vegas, 7 juli 2016

De tijd lijkt vandaag stil te staan. En de tijd vliegt op hetzelfde moment ook voorbij.

Vanmorgen hebben we onszelf het huis uitgespoten: elke ruimte walmt nu van anti-vlooiengif. Tijd om op pad te gaan. Best spannend om voor het eerst sinds onze wereldreis (2000-2001) weer Europa te verlaten. Ik heb er zin in, maar zie er tegelijkertijd ook tegenop. Even het vertrouwde leven los laten, even uit mijn comfortzone.

Op Schiphol merken we al dat we Europa uit gaan. Veel vragen bij de balie waar we moeten inchecken, en driedubbele checks op alle papieren (vooral de Esta). Ook de rij voor de douane is extra lang. Omdat we kinderen bij ons hebben mogen we geen gebruik maken van de snelle rij. Reden daarvoor is dat ze extra controles uitvoeren op aanwezigheid van beide ouders (of de aanwezigheid van een door ouder(s) ondertekend toestemmingsformulier).  

Na de aanschaf van dollars en sigaretten, ga ik roken. En roken. En... Het vooruitzicht op 24 uur niet roken, doet wat met me.

Air Canada brengt ons in 10 uur naar Toronto. Een prettige vlucht met mooie films (Mothersday was op de goede momenten slaapverwekkend en Steve Jobs bracht daarna wat leven in de tent). Drie uur na ons vertrek landen we na 10 uur vliegen in Toronto. 

Op Pearson AirPort worden we door de mangel gehaald door de VS-douane. Na diverse scans (vingers, ogen, paspoorten, ESTA) worden we onderworpen aan een diepte-interview door een strenge dame in uniform. Waar komen we vandaan, waar gaan we heen, hoeveel geld hebben we, wie kennen we (heb je even?) en hoeveel sigaretten zitten er in die tas?

We slagen met vlag en wimpel voor het interview (babbelen kunnen we wel), maar voor de vingerscan (een meer praktische vaardigheid) moeten we een paar keer opnieuw aan de slag. Uiteindelijk is ook dat okay, en stappen we in Canada de VS binnen.

Er is veel tijd om van ons geslaagde examen te genieten, we mogen 7 uur wachten op onze aansluitende vlucht van 5 uur naar Las Vegas. En die 12 uur weten wij, doordat we wederom een aantal tijdzones zullen passeren, te beperken tot een schamele 5 uur.

34 uur in 1 etmaal: soms wil je dat, vandaag blijkt dat dus gewoon echt te kunnen. De tijd staat stil, en de tijd vliegt voorbij.

 

Reacties

Miranda 08-07-2016 12:03 {{button-40076}}

Het eerste avontuur is geweest nu op naar de andere. Fijne reis!

Lia Hack 08-07-2016 15:01 {{button-40078}}

Een goede en veilige vlucht....

Fijne vakantie ...een echt avontuur beleef het..... geen zorgen alles komt goed.

Heel leuk om het mee te 'reizen ' beleven !

Groetjes Lia.

Joke Tjeerds 08-07-2016 17:30 {{button-40080}}

zo'n vliegreis is echt afzien he, en de behandeling van de douane....ik dacht dat dat ik Canada iets minder fanatiek was dan in de VS, maar dat is dus niet het geval.
Nog even volhouden en dan zijn jullie in LV, ben benieuwd hoe jullie het daar vinden.
Leuk om over jullie belevenissen te lezen, voor mij leeft het dan ook weer. Have FUN!!!!

Ineke 09-07-2016 12:59 {{button-40091}}

De eerste hobbel, het niet-roken voor zo lange tijd, heb je genomen én het overleefd!!! BRAVO!!!
BUEN CAMINO!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan