Aangevallen

Door - 11-07-2016 01:00

Springdale (Zion NP), 10 juli 2016 

Met een auto met lederen stoelen, parkeersensoren, airco en Bluetooth rijden we geruisloos van Nevada, door Arizona naar Utah. Onze bestemming van vandaag is Zion National Parc. We parkeren onze auto voor ons hotel en laten ons door de gratis shuttlebus naar het park vervoeren. Ook in het park rijden gratis shuttlebussen die de bezoekers door het park verplaatsen.

Zion is een enorme kloof bestaande uit rode pannenkoekenrotsen. Door de kloof stroomt een rivier, de Virgin. Elke rotspunt heeft een naam. De drie meest imposante rotsen zijn genoemd naar de aartsvaderen: Jacob, Isaac en... (Oeps op dit punt laat mijn parate kennis me in de steek).

Wij gaan naar de Narrows, een wandeling die via de rivier naar het smalste deel van de kloof leidt. Bij het punt waar het pad ophoudt en de wandeling door de rivier voortgezet kan worden, houden Thomas en ik halt. Aan de rivier kiezen we een plekje in de schaduw uit om even af te koelen (we zijn nog steeds in de woestijn, de temperaturen zijn extreem hoog). 

Terwijl in voor me uit zit te staren, voel ik dat er een dier aan mijn bovenbeen zit te knabbelen. Ik gil zo hard dat alle mensen verschrikt opkijken. Is het een lynx?, een eland?, een hert? 

Terwijl ik opspring zie ik de boosdoener waardoor ik ben aangevallen: een superbrutale squirl (eekhoorn). Welkom in de natuur van de VS.

 

Reacties

Joke Tjeerds 11-07-2016 09:41 {{button-40122}}

de squirls worden steeds brutaler , ze worden toch stiekum gevoerd, foute boel
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan