Adembenemend

Door - 13-07-2016 01:55

Bryce Canyon, 12 juli 2016

We zitten nu op 2600 meter hoogte. Vannacht was dat goed merkbaar, voor het eerst was de airco niet nodig. 

Na een ontbijt bestaande uit veel zoetigheid, zelfs het brood is voor onze begrippen heel zoet, doen we onze wandelschoenen aan en pakken we onze wandelstokken uit de auto. We laten ons door de shuttle afzetten bij Sunsetpoint. Daar begint de wandeling: Navajo-loop/ in combinatie met de Queen-Gardena-trail. 

De wandeling gaat de kloof in. We dalen af tussen de staande rotspartijen. Dit geeft mooie doorkijkjes. Het pad gaat steil omlaag en ligt bezaait met kleine steentjes, goed opletten dus om niet uit te glijden. Op het laagste punt is een soort vlakte met naaldbomen. Vanaf die vlakte stijgen we, eerst langzaam maar daarna redelijk steil. Ook hier weer mooie punten, onder meer een rots die uitgesneden lijkt als Queen Elizabeth. Goed dat er veel plekken zijn die gefotografeerd moeten worden, plekken om ook wer even op adem te komen. De ijle lucht en de warmte maken het zwaar, vooral Martijn en ik merken het aan onze luchtwegen. Martijn heeft moeite met praten en ik heb moeite met snel klimmen.

Weer boven aangekomen zijn we het er over eens dat de tocht op alle fronten adembenemend was. Volgens de beschrijving: THE best half-a-day-walk of THE world.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan