Mijn 'wat' angstige aard

Door - 20-07-2016 03:20

Moab, 19 juli 2016

Ik begin me een beetje loom te voelen. Thuis ben ik gewend om minstens 3x per week ongeveer 20 kilometer op een dag te lopen. In de afgelopen 10 dagen hebben we 2x zo'n 15 kilometer gelopen en de rest van de dagen 6 km of minder. Debet daarin is onder meer de warmte (tot nog toe is het elke dag 40 graden of meer). Daarnaast is niet elke plek even geschikt om te lopen, in Monument Valley was het  bijvoorbeeld vrijwel niet mogelijk om een wandeling te maken (behalve in de berm van een autoweg). 

In Arches, het park waar we vandaag zijn aangekomen en in Moab, het stadje waar we overnachten, zijn zowaar veel wandelroutes/voetpaden. Dit schijnt een walhalla voor buitensporters te zijn. Raften, hiking en crossfietsen, allemaal activiteiten die hier mogelijk zijn. 

Het was dan ook heerlijk om vanmiddag direct een aantal pittige wandelingen te maken. Pittig, niet vanwege de afstanden maar vanwege de klimmetjes, hitte (alhoewel het vandaag 'slechts' 35 graden was) en benodigde kllauterpartijen.

Bij een van de door ons gelopen routes moesten we op en af steile rotsblokken klimmen. En dat is (voor mij) afzien. Mijn glibberige schoenen (ik heb mijn oude, hele prettige wandelschoenen met volledig afgesleten profiel meegenomen) en mijn 'wat' angstige aard zijn daar debet aan. Maar och wat vinden de kinderen het leuk als ik bij de rotsblokken waar zij soepel op en af springen en rennen, paniekerig reageer. En och wat is het leuk om mij dan samen met Pieter toch naar boven of beneden te helpen. 

Het klimmen, klauteren en lopen vindt plaats in een prachtige omgeving: Arches NP. Een park bestaande uit versteende woestijn met rode rechtop staande rotsen waarin op diverse plekken bogen (Arches) zijn ontstaan. 

Een heerlijk park, al is het maar dat ik we hier eenvoudiger lekker actief kunnen zijn, de kinderen en Pieter met klimmen en klauteren en ik met lopen.

 

Reacties

Joke Tjeerds 20-07-2016 09:20 {{button-40460}}

de klimapen hebben het dus weer goed naar hun zin, fijn tussen de Arches!

Victor Hooftman 20-07-2016 10:34 {{button-40471}}

Heerlijk dat je weer veel kan lopen. Altijd leuk om iemand te zien sukkelen in de afdaling :) Hetty heeftndat ook wel een beetje :) Inmiddels hier ook 33 graden in Nederland en de 4 daagse lopers hebben het warm. Zelf liepen we de laatste etappe naar Rome met 36 graden. Echt warm. Best wel zwaar.
Geniet van de wandelingen!
De foto's waren indrukwekkend.

Groet Victor en Hetty
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan