Koffie

Door - 28-07-2016 04:35

Sheridan (WY), 26 juli 2016

Het eten valt me in de VS erg mee. Het vlees is, buiten de fastfoodketens over het algemeen zelfs erg lekker. Groente daar doen ze hier niet aan. Alleen als je dit er apart bij besteld krijg je groente (meestal een salade). De porties zijn qua grootte ook prima, niks xxl-formaat zoals we dat vanuit vooroordelen  hadden verwacht. Gewoon normale porties vergelijkbaar met wat we in Nederland gewend zijn. Het aantal bijzonder dikke mensen dat we tegen komen, is overigens ook niet erg groot. Wellicht zoeken die de parken ook niet op?  Alleen de niet-alcoholische dranken worden in een xxl-glas geserveerd, met gratis refills.

Dat laatste geldt ook voor de koffie die men hier serveert.  En dat brengt me op een niet onbelangrijk onderwerp: het slootwater dat men hier verkoopt als koffie.

In Las Vegas zaten er in elk hotel minimaal 2 vestigingen van Starbucks. Wat een heerlijke koffie kregen we daar, dat beloofde veel goeds voor de rest van de reis.

Helaas. Na Las Vegas hebben we geen Starbucks meer gezien. Wel was er  gelukkig in elk hotel waar we verbleven gratis koffie beschikbaar, ofwel op de eigen kamer ofwel in de lobby en regelmatig op deze beide plekken. Helaas was deze koffie altijd vergelijkbaar met slootwater, de bodem van het (papieren) kopje was gemakkelijk door de koffie heen zichtbaar.

Op veel plekken hebben we een poging gedaan drinkbare lekkere koffie te krijgen. Bij benzinepompen, in supermarkten, in café's en bij restaurantjes.  Echter zonder resultaat, als de koffie al enigszins drinkbaar was, had men deze opgeleukt met een vanille- of caramelsmaak. De vullingen in mijn gebit begonnen in die gevallen spontaan van zoetigheid te rammelen.

En iedere keer, bij elk hotel, bij elke benzinepomp hebben we weer hoop. Zal het deze keer....?

We zijn hier nog ruim drie dagen. Dat moet toch lukken?

Alsjeblieft!

Reacties

Lia Hack 28-07-2016 16:49 {{button-40980}}

Ja......voor koffie moet je in Nederland zijn.
Maar jullie maken het goed en dat is het belangrijkste....gezond verder gaan en genieten maar.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan