Op zoek naar geluk

Door - 29-07-2016 04:32

Casper (WY), 28 juli 2016

In het Natiornal Trails Interpretive Center nemen wij op een interactieve manier kennis van de grootste volksverhuizing in de geschiedenis. In de negentiende eeuw vertrokken ruim 400.000 mensen vanaf de westkust naar andere plekken op dit continent. Met huifkarren en trekwagens voor e bagage, voortgetrokken door buffels, paarden of koeien, liepen mensen via een aantal Trails 4-6 maanden door dit woeste land. Woest vanwege het klimaat, de wilde dieren en de indianen. 

Via de Oregon-trail gingen mensen in konvooi op zoek naar een plek met vruchtbaar land waar zij een bestaan konden opbouwen. De Mormon-trail werd (niet vrijwillig) door Mormonen gebruikt die vanwege hun geloof steeds verder uit het westen werden verdreven. Deze mensen vestigden zich in de omgeving van het huidige Salt-Lake City. Later ontstond ook een trail die werd gebruikt door goudzoekers. In de omgeving van LA en Las Vegas zou het goud voor het oprapen liggen.

Al deze Trails passeerden via het huidige Casper, de stad waar we nu zijn.

Velen overleefden de tocht niet, anderen vonden hun nieuwe thuis.  Met de komst van de spoorwegen, eind van die eeuw, raakten de Trails in onbruik, en konden mensen eenvoudiger en veiliger Amerika verder cultiveren.

In het centrum is ook te zien hoe Amerika tot een zelfstandige natie is geworden. Door financiële en andere steun van Europeese landen (met name worden Nederland en Frankrijk genoemd als belangrijke steunpilaren) is de natie is 1886 ontstaan en zelfstandig geworden.

 Na dit verrassend leuke bezoek aan dit centrum, gaan we downtown. Terwijl we in het centrum rondlopen valt ons oog op een bioscoop. 'Mam zie je dat? Er draaien hier maar twee films op een dag', zegt Martijn.  En ik zie ook welke film er vandaag twee maal draait:' Hillary's story'. 

Vanavond accepteert Hillary Clinton definitief haar kandidaatschap voor de presidentsverkiezingen.  In Casper gaan de nazaten van de volksverhuizers naar de bioscoop. De film waar ze naar toe gaan is geproduceerd door de makers van de Exorcist. De film laat zien hoe de Democraten via Hillary de VS gaat stelen van het gewone volk en beschikbaar gaan stellen aan 'de wereld'..Een film 'based on true facts'. Met een bak popcorn op schoot gaan onze stadsgenoten van vandaag zich vanavond nogmaals laten uitleggen waarom het geluk vooral bij de conservatieven is te vinden.

Ik snap die nazaten van de  trail-mensen wel, Zij hebben hun nieuwe wereldje hier gevonden, ver van de grote steden en ver van de rest van de wereld. Hen is in 1886 een eigen natie gegeven. Hun geluk is gevonden en kan, zelfstandig door heel hard te werken en zonder de rest van de wereld, worden vermeerderd. Daar is de stadse Hillary en daar zijn de stadse democraten niet voor nodig. In elk geval niet zo lang zij de verbinding naar deze outback-volksverhuizers niet weten te leggen.

 

 

 

Reacties

Joke Tjeerds 29-07-2016 08:29 {{button-41014}}

wat een goed informatief verhaal, bijna weer naar huis?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan