Rodeo, file, Bear Lake, Salt Lake City en Dennys

Door Fritzel - 21-06-2016 05:10

Dag 17, 18, 19 en 20!!

Goedemorgen weer aan alle trouwe lezers.

Jaja, ik weet het, iedereen opent elke morgen in alle vroegte zijn of haar mail om weer te kijken of ik weer eens iets heb geschreven. Ik begrijp de teleurstelling wel als er niets is maar het is soms zoooo druk en leuk en soms zijn de boeken zooooo spannend of heb ik overal zin in maar niet in typen J

Het laatste wat ik schreef was vlak voor wij naar de rodeo gingen in West Yellowstone (er is ook een noord, zuid en oost moet je weten) en dat was “a quarter mile down the road” dus wij wandelen en als enige kwamen wij daar lopend aan, iedereen, nou ja, die andere 33 mensen, reden in mooie trucks. Over de rodeo kan ik kort zijn, het was geweldig en lachwekkend, bijzonder en soms spannend voor de cowboys die door de lucht vlogen. Het begint al dat er een cowboy op een paard door het stadionnetje/zandvlakte of net zoiets als bij een concours hippique met een mega Amerikaanse vlag binnenkomt. Dan moeten alle soldaten en oud-strijders gaan staan, en de rest van de mensen geeft ze een groot applaus. Daarna het volkslied en iedereen met hun hand op het hart en meezingen. Maar daarna begonnen ze echt. Eerst op wilde paarden en de meesten lagen er meteen naast en dan bokken de paarden (zouden bokken hengsten?) dus de cowboys in kwestie moet snel wegrollen en meestal leidt de clown het paard af, zodat er geen ongelukken gebeuren. Ik vond het zielig voor de cowboys die er steeds afvielen en een mevrouw cowgirl won gewoon. Ik heb gehoord dat ze bij de hengsten de “ballen afbinden” en dat vinden ze niet fijn en gaan bokken en springen enzo, ik snap dat wel, maar die mevrouw de cowgirl reed op een merrie volgens mij. Daarna kalfje vangen met een lasso, de mannen gooiden meestal mis en als de lasso om het kalf gegooid was schoot de lasso uit hun handen. Niet zo goed dus. Toen een wedstrijd om tonnen heenrijden en sommige paarden vlogen uit de bocht, en toen bull-riding. Weer de truck met de ballen dus een wilde stier en de mannen gaan erop met een ware doodsverachting en ik durf best hard te rijden op een motor, rechtdoor, maar op zo’n een stier of paard, NO WAY !!!! Wat wel bijzonder is dat het ballen opbinden gebeurd met een touw en een makkelijke knoop zodat wanneer de cowboy wegvliegt de hulpcowboys te paard dat touw lostrekken en dan gaan de wilde hengsten en 2.000 kg zware stieren als makke lammetjes hun stal in……

Op zaterdag gingen we verder richting Bear Lake, alle campings in de buurt  waren vol in verband met vaderdag! Dus ik wilde via Yellowstone, Old Faithfull kijken om het af te leren en daarna naar Grand Teton en dan door. Even koffie halen in het dorp wat een kwartier duurde maar het smaakte super en Yellowstone in. We kwamen binnen 5 minuten in de file en na een kwartier file dacht ik DOEIIIIIII ik keerde en ging de andere kant langs, Grand Teton doen we de volgende keer. De weg langs de andere kant was gewoon prachtig, je komt ogen te kort en vooral als je rijdt. Dan denk je de bergen zijn op en dan rijd je ineens in een nog mooiere berg omgeving maar toen we Idaho binnenreden was er ineens een grote vallei met bergen aan de kant en veel boerderijen en koeien, zo leuk. Aan onze linkerkant zagen we ineens de bergen van Grand Teton vanaf de andere kant! Na een tijdje op de Highway 20 bedacht ik de 15 op te rijden maar de TomTom bedacht iets heel anders, en ik denk het regelmatig beter te weten dan de TomTom, maar toch de navigatie volgen en we reden door allerlei dorpjes met een speedlimit van 25m/ph dus het schoot enorm op en ik dreigde sjaggie te worden en om te keren toen we ineens een highway opreden en die weg was wederom zooooo mooi dat alle gedoe binnendoor vergeten was. Uiteindelijk aangekomen bij Bear Lake, een prachtige camping gelegen aan het, drie maal raden, inderdaad Bear Lake. Alleen was de camping overvol en rond een uur of acht dachten wij ineens dat er mist op kwam zetten maar alle Amerikanen stookten hun vuurtjes op om te gaan bbq-en. Geweldig maar ik ging na een mooie reisdag op tijd naar bed.

Zondag een rustdag, prachtig weer, een graad of 27 en alle Amerikanen waren om 10:30 uur vertrokken dus de camping was leeg. Vandaag was wel oom Dick jarig, jaren mijn chief geweest bij de bank en dat mijn chief spelen een relaxte baan is blijkt uit het feit dat hij 80 is geworden, in goede gezondheid. Gefeliciteerd. De dag doorgebracht met het tablet op mijn knieën in de schaduw heerlijk lezen. In de middag een klein stukje gewandeld maar het was eigenlijk te heet en bij de milkshake winkel stond een rij van 30 mensen dus een milkshake bij de camping genomen. Dan denk je milkskhake, in Amerika uitgevonden maar hier kreeg je een beker, de grootste die ze bij de Mac hebben en dan iets groter, die doet de jongeman vol met softijs, dan even met de mixer erin en klaar. Een softijsje en je kreeg er een lepel bij in plaats van een rietje. Dus beker in de zon gezet en na een half uur gewoon opdrinken. Het blijven rare mensen die Amerikanen.

Vanmorgen op het gemak ontbeten, en toen richting Salt Lake City. De weg was wederom, het wordt zooooo ééntonig, GEWELDIG mooi en ineens rijd je door de bergen en dan weer een vallei in, na vijf kwartier, koffie langs de snelweg 15, vandaag wel gehaald!! En de camper achteruit (!!!!!!!!!!!!) ingeparkeerd, oké, naast mij stond een vrachtwagen met oplegger die hetzelfde deed maar toch !! Het was buiten al redelijk warm. In Salt Lake City eerst allerlei olie industrie gepasseerd en een vliegveld en mijn TomTom maakte weer ruzie met mij maar uiteindelijk weer een lege KOA camping gevonden. Het is hier 37 graden dus even wennen en nu zit ik zielig in de camper te typen in de airco, TOP. Maar de middag in de schaduw lezend doorgebracht. Gegeten bij een échte Denny’s en het was nog lekker ook voor weinig dus wat wil een Nederlander nog meer. Nu naar buiten koffie drinken en morgen naar de tempel van de hormonen. Mormonen, en een dagje sightseeing in Salt Lake en kijken waar Gerard van Velde goud won op de 1.000m op de Olympische Spelen, helaas mijn schaatsen nog steeds niet bij mij.

Tot later

Groeten Fritzel

 

 

 

 

Reacties

Rene 21-06-2016 07:53 {{button-39798}}

Frits! Eet je wel gezond? Voldoende vezels, twee stuks fruit en 250 gram gevarieerde groenten per dag?

Kees H 21-06-2016 17:35 {{button-39808}}

Hoe zijn de hamburgers en de pancakes en de ijsjes. Ga je nou helemaal richting Las Vegas?
Fijne reis verder en veel plezier en neem ook wat rust jullie!!!!

Saskia 21-06-2016 23:56 {{button-39819}}

Die Mormonen kunnen volgens mij heel mooi zingen:)
Is vast heel indrukwekkend.....
X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan