Vancouver - stanleypark, strand, de village en de terugreis

Door Patrick en Margreet - 14-06-2016 10:41

De laatste dag hier hebben we lekker uitgeslapen! Zondag mogen we vroeg richting het vliegveld om weer richting nederland te vliegen.

 
We zijn naar pacific centre south gelopen. Een groot overdekt winkelcentrum, maar we zijn maar kort binnen geweest, want het was er op zaterdag erg druk.
We zijn daarna naar stanley park gelopen. Een oase van rust en schoonheid in deze vervuilde stad. We zijn 3 weken door de schoonste omgeving gereden die we ooit gezien hebben. Geen papiertje op de grond. Maar Vancouver is toch het tegenovergestelde.
En stanley park staat daar weer lijnrecht tegenover.
We waren wat moe, dus hebben maar een klein gedeelte gezien. Jammer dat we er zondag vandoor moeten, want ik had er wel meer van willen zien.
 
Op de terugweg zijn we langs het strand gelopen. Gewoon lekker langs de stille oceaan. Wat een verschillen hier in BC! Daarna hebben we davies st uitgelopen naar het hotel.
En jawel! Daar was een kleine gay village! Ook dat kennen we niet in nederland. Een paar straten waar alleen maar homoseksuelen en transseksuelen zich uitdossen en zichzelf kunnen zijn. Geinig om een keer te zien, want het kan er wat extravagant aan toe gaan.
 
Nou het laatste nachtje hotel.. We hebben zelf gekookt en Margreetje wilde op weg naar het vliegveld een paar zwervers blij maken met de kliekjes. Wat een lieverd he! We hebben wat tasjes in vuilnisbakken geplaatst, want ze accepteerden het niet als we ze het direct aan ze wilden geven. We hebben ze geobserveerd, en we hebben verscheidene exemplaren uit de vuilnisbakken zien eten. Dan maar zo!
 
De terugreis was zonder problemen. De overstap was naadloos, dus we hebben nog wat Canadese dollars over. Die kunnen we volgende keer uitgeven, want hoewel we echt veel gezien hebben. Er is zooo veel dat we nog niet gezien hebben. Dit land heeft zo veel gezichten en is zo groot. Dat kun je allemaal niet in 3 weken stoppen. 
Wij gaan zeker terug, al was het alleen maar om de verpletterende natuur.
 
Bedankt voor de interesse.
Wij gaan even een jaartje of 2 nagenieten!
 
Een lieve groet,
M+P

Reacties

o. van vo 14-06-2016 14:15 {{button-39604}}

Welkom terug x

Deborah 14-06-2016 22:22 {{button-39628}}

Jammer dat t weer voorbij is.Heb genoten van jullie verhalen/avontuur. Bracht leuke herinneringen naar boven denk dat ik ook nog maar eens terugga😉

Annie Ouwerkerk 16-06-2016 20:49 {{button-39684}}

Lieve kids

Geweldige verhalen en mooie foto's daar kan je even op teren.
Tot snel om de verhalen uit jullie mond te horen heb jullie gemist😍
Dikke kus van Ma 😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan