week 3

Door ineke en jan - 19-06-2016 05:40

Dag 14

Vandaag een korte reis richting Glennallen, de beer heeft zich gelukkig niet laten zien.We draaien een was en zitten lekker in de zon, helaas veel last van muggen.

Dag 15

De reis gaat door naar Tok, we zien onderweg een Moose met haar kalfje.In Tok gaan we naar dezelfde camping als eerder.Helaas regent het en kunnen we niet lekker buiten zijn.

Dag 16

We gaan op weg naar Haines Junction en gelukkig is het een poosje droog.De Alaska Highway is prachtig en we maken veel foto's. In Beaver Creek ontmoeten we Sid een geboren Fries maar al lang niet meer in Nederland geweest.We blijven hier een nachtje.

Dag 17

We gaan nu verder naar Haines Junctionen treffen een hele slechte weg met veel opstoppngen.In Burwash Landing gaan we nog even kijken in een museum over de eerdere bevolking, de wilde dieren en het onstaan van de Whitecross railway. Heel interessant.We overnachten op RV cottonwood een prachtige camping in Destruction Bay.Helaas weer regen.

Dag 18

Als we wakker worden lijkt het wel herfst, veel wind en koud.We proberen toch te genieten van de mooie plaatjes die we onderweg zien en gaan overnachten op een natuurcamping vlak bij Million Dollar watervallen, prachtig zijn deze.We genieten van een kampvuurtje het is maar 6 graden.

Dag 19 en dag 20

Vandaag gaan we al om 6 uur op pad om eventueel Wildlife te spotten, helaas niet gelukt.We gaan de Amerikaanse grens weer over richting Haines een mooi stadje aan het water.We blijven hier 2dagen en het wordt ongeveer 30 graden.We gaan naar de "Bald Eagles" kijken erg mooi.we gaan uit eten in het Harbour Lighthouse.

Dag 21

Vandaag gaan we met de "ferry"van Haines naar Skagway een tocht van 1 uur en erg mooi.We verkennen Skagway maar vinden het hier erg toeristisch.

Dag 22 

Vandaag via de Klondike Highway richting Whitehorse waar we morgen de camper gaan inleveren.Nog een prachtige dag met vele mooie meren bergtoppen en de Whitecross train die vertrok vanuit Carcross een plaatsje op onze route.

Morgen gaan we een dagje in Whitehorse rond brengen en maandagochtend vliegen we terug naar Nederland.

Het was een geweldige belevenis!

 

Reacties

Alex en Yvonne 20-06-2016 19:30

Klinkt geweldig hoor! ben benieuwd naar jullie verhalen en foto's!
Groet uit Zwolle

Carla 21-06-2016 09:31

Lieve Ineke en Jan,

Jullie zijn denk ik nu al terug maar ik vond het fijn om de reisverslag te lezen.
Hopelijk hebben jullie van de natuur en widiife genoten en denken alweer aan de volgende trip.

Hartelijke groeten,
Carla
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan