Za. 4 juni Victoria – Parksville

Door Ria en Gerard de Jong - 08-06-2016 03:29

Vanmorgen waren we even na 6 uur al op en dat was niet mijn idee, zoals diverse van jullie nu denken! We waren gewoon klaar wakker, nog steeds de jetlag. Zodoende konden we bijtijds op weg naar de Butchard Gardens.

Wat ruim 100 jaar geleden begon als een particulier initiatief om een siertuin aan te leggen is uitgegroeid tot een groot complex van diverse siertuinen/-parken. We waren om 09.00 uur zo ongeveer de eerste klant. Daarna gaan we richting Parksville, de bestemming voor vanavond. Onderweg doen we nog wat aanvullende boodschappen voordat we in Duncan, de totempole city, de ronde langs de totempalen in het dorp lopen. Op bordjes staat aangegeven door wie en voor wie de totempalen gemaakt zijn, maar dat geloven we al snel. We zien dat het 28 gr. is, eigenlijk te warm voor zo’n stadswandeling.

We gaan door naar de camping midden in het Rathtrevor Beach Provincial Park. We staan daar heerlijk, zo vrij als een vogel, in de natuur. Het strand ligt op nog geen 5 min. lopen. Een strandje van ca. 6 m breed met grind en veel aangespoelde boomstammen. Heerlijk om een poosje te zitten.

Ria gaat eten klaarmaken en ik steek het vuurtje aan, het brand als een tierelier. De bijl behoort tot de standaard uitrusting van Fraserway en komt nu goed van pas om de aangeschafte blokken te verkleinen. De man van Fraserway die ons tekst en uitleg gaf over de camper zei dat we de bijl konden gebruiken als we lastige kampeerders van een concurrerende firma tegen kwamen. De andere verhuurders leveren geen bijl bij de camper dus de Fraserwayhuurder winnen altijd, zei hij met een big smile. We kunnen nog tot laat buiten zitten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan