Do. 16 juni Banff National Park – Yoho National Park

Door Ria en Gerard de Jong - 18-06-2016 01:43

Vanmorgen eerst een stukje terug gereden naar Peyto Lake, een meer wat je gezien moet hebben als je hier bent. Het sneeuwt trouwens nog steeds. We hadden geen witte Kerst maar nu wel een witte ‘zomer’vakantie. De kleur van het meer is door mineralen haast onecht. Daarna op weg naar Lake Louise en het hoger gelegen Lake Moraine. We zijn er op een ongunstig tijdstip en op de parkeerplaatsen is geen plek meer. We bezoeken het plaatsje Lake Louise, lunchen daar en gaan door naar Yoho NP (inheems woord voor ‘ontzag en verwondering’). Het park doet zijn naam eer aan. Het ligt trouwens net weer in de provincie British Columbia, dus we moeten de tijd weer aanpassen. Na een bezoek aan het visitor center gaan we richting Emerald Lake. Onderweg komen we langs het Spiral Tunnel Viewpoint. We zien hier een trein de tunnel in een berg inrijden en even later de locomotief de tunnel uitkomen terwijl de laatste wagon nog lang niet in de berg is verdwenen. Deze spiralen in de bergen zijn ruim honderd jaar geleden al aangelegd om het hoogteverschil in de bergen geleidelijker te laten verlopen voor de trein. Een paar maanden geleden hebben we in het omniversum in Den Haag nog een film over de Canadese Pacific Railway Maatschappij en de aanleg van deze spiralen door de bergen gezien. Bij het Emerald Lake maken we een wandeling rond het meer. Op de terugweg stoppen we bij Natural Bridge, dit is een imposante steenformatie in de Kicking Horse River. Het snel stromende water heeft een gat in de rotsen geslepen waardoor er een brug over het stromende water is ontstaan. We gaan inchecken op de Kicking Horse Campground, onze locatie voor komende nacht. Ook weer een mooie camping in de vrije natuur omringd door hoge bergen waarvan sommige met sneeuw. We zijn van 2.000 m naar 1.200 m gezakt, dit komt de temperatuur ten goede.

Het uploaden van foto's gaat in het koffietentje in Banff 'een beetje' traag. Foto's plaats ik nog wel bij vanaf een camping met wifi.

 

Reacties

Wim en Ada 18-06-2016 08:50 {{button-39704}}

door de verhalen klinkt het weer heel mooi! Zien uit naar de foto's ; zeker van al de stof die Ria gekocht heeft!!! grappig dat de dames in amsterdam waren geweest.

Lia en George 19-06-2016 08:35 {{button-39728}}

Prachtig en heerlijk allemaal om te lezen! Met facebookfoto's erbij is het helemaal compleet!! Veel plezier!!!

Alex en Yvonne 19-06-2016 18:04 {{button-39753}}

Wat zullen jullie genieten! Ook van de sneeuw want dat is toch ook bijzonder om te zien! We kunnen bij de verhalen de plaatjes wel invullen maar kijken toch uit naar jullie foto's.

Hans van Duijn 20-06-2016 06:48 {{button-39770}}

Bijzonder een witte zomervakantie. Hadden jullie hiermee rekening gehouden, wat kleding betreft??
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan